32 de fotbalisti transpira la Poli Unirea

vineri, 13 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 32 de fotbalisti transpira la Poli Unirea

Ieri dimineata, soarele ucigator din Copou te indemna sa simti umbra teraselor, sa faci planuri de vacanta sau sa iti supui memoria la un efort de aducere aminte a temperaturii de la care legea ii trimite pe angajati acasa! Pustietatea de pe stadionul Emil Alexandrescu si de pe terenul II ii putea face pe nestiutori sa creada ca si fotbalistii de la Poli Unirea au aceleasi preocupari. Numai vizitatorii Gradinii Botanice, tulburati de alergarea a peste 30 de indivizi sumar echipati, stiau ca la Poli se muncea si ieri dimineata. Cind soarele ardea mai tare, prin spartura din gardul ce delimiteaza terenul II de "Botanica" au inceput sa apara ghemuiti, ca minerii la iesirea din sut, fotbalistii ieseni. Pentru cei mai tineri sau care nu s-au mai pregatit de multa vreme, urmarile alergarilor erau scrise pe fata lor. Noul antrenor, Adrian Kereszy isi lasa secundul, Gelu Paveliuc sa mearga la vestiare si se opreste sa discute cu Danut Munteanu, singurul din fosta echipa de conducere a lui Poli ramas pe dinafara dupa fuziunea cu Unirea 2000. Acesta ii promite fostului coechipier ca de luni se va prezenta la antrenamente. Nu ar fi singura noutate pentru ca tot ieri, pe terenul II s-a pregatit si Sirbusca (Apemin Borsec), un fundas central de 23 de ani originar din Roman care doreste sa joace la Poli. In afara de cei doi, Kereszy si Paveliuc conteaza la ora actuala pe alti 30 de jucatori: Cimpeanu, Luca (ambii Poli), Dulcianu (Ceahlaul II), Dobos, Pintilie (ambii Unirea), Dohot (LPS) – portari; Bozianu, A. Ilie, Lohan (toti Unirea), C. Ilie, Gheban, Petrache, Pietrariu, Climinte, Raileanu, Etcu, Tesoi (toti Poli) – fundasi; Dragoi, Tiron, Andrusi, Boghean, Cabalau, Robu (toti Unirea), Cotan, Suru, Cristea (toti Poli) – mijlocasi; Dobrea, Brighiu, Grigore (toti Unirea), Manole (Inter Gaz Bucuresti) – atacanti. Tehnicienii ieseni isi doresc ca in cantonament sa mearga toata lumea, cu exceptia a trei portari care fie vor apara la juniori, fie vor fi cedati la Telecom urmind ca linia sub cei 22 de jucatori cu care va fi atacat campionatul sa fie trasa pe finalul pregatirii. Oricum, mai pot aparea si alte noutati, printre care revenirea la echipa a lui Chiper sau aducerea lui Gherine de la Borsec.
Alaturi de Poli se mai pregatesc si citiva arbitri (Toni Helesteanu, Ciprian Paraschiv si Dragos Urdaru, care, abandonind cariera de jucator, a refuzat oferta de vicepresedinte la Poli, mentinindu-si decizia de a arbitra) si Catalin Abalasei, care doreste sa plece de la FC Baia Mare la un club de liga a treia din Germania. In ceea ce-i priveste pe ceilalti fotbalisti ai lui Poli din sezonul trecut, conducerea nu stie prea multe lucruri exceptindu-i pe cei doi jucatori accidentati, Matinca ce trebuie sa se opereze la ligamente si Soponariu, operat de menisc. Lui Capusa si Mihalache li s-a lasat sa inteleaga ca pot pleca la alte echipe, primul tratind cu Aerostar Bacau, al doilea cu ARO Cimpulung. Medeleanu, care incearca pista Rocar, nu raspunde nici la telefonul mobil, de Besleaga se spune ca vrea sa plece in Australia, iar Claudiu Dumitru este la probe in Germania. Nici o veste de la Butnaru si George Serban, care trebuia sa revina la Poli.
Programul urmator al noii echipe cuprinde astazi un joc in familie, miercuri, un prim amical cu RATC CFR Moldova si simbata viitoare un nou joc de verificare cu Telecom, care va primi mai multi jucatori de la Poli Unirea. In functie de data la care se va intra in focul luptelor din Cupa Romaniei se va fixa si data la care se va pleca in cantonamentul de zece zile de la Vatra Dornei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii