Abramburica din Copou

luni, 02 septembrie 2002, 23:00
3 MIN
 Abramburica din Copou

Zeci de mii de ieseni au adunat, sezonul trecut, multa obida in suflet, asteptind ca Poli sa revina la un pas de divizia ce joaca rolul Fetei Morgana in Copou de mai multi ani. De aceea, intilnirea de simbata cu Unirea Focsani a fost privita ca un pocal plin cu o licoare magica pe care 5000 de microbisti s-au repezit sa il soarba. Din nefericire, coctailul oferit a adus aminte de avatarurile copilariei, cu lingura de untura de peste luata pe stomacul gol!
Nu atit rezultatul final (1-2), a dezamagit, cit prestatia sub orice critica a unei echipe pentru solidificarea careia s-au facut eforturi fara precedent in Iasi. Asa cum am spus si in cronica partidei, evolutia rusinoasa din fata gastii de pusti adunati in Vrancea din toate colturile tarii nu are nici o scuza; singura care ar fi putut sta in picioare, lipsa de omogenitate, a fost prezenta (si inca la un nivel mai inalt!) si in tabara oaspetilor. De aceea, la final, Vasile Simionas, afectat cel mai mult de un esec in fata mult mai tinarului Ionut Chirila, nu s-a ferit sa-si critice jucatorii, lucru ce nu-i sta in obisnuinta. Asa cum a spus si "creierul" gruparii din Copou, nesiguranta a aparut de la blocul central defensiv. Linga un Adrian Ilie care pare a stagna de mult timp la stadiul de promisiune, gafele si ezitarile celor doi fundasi la marcaj (adusi pe o suma incredibila, circa 50 000 $!) Irinel Ionescu si, mai ales, Bernard, au fost incredibile, Török si imberbii Ghirie si Cosmin Mihai distrindu-se ori de cite ori aveau chef. Naucit probabil de trecerea brusca in rindul rezervelor, Medeleanu a dezamagit si el in ultima jumatate de ora, avind o mare parte din vina primirii golului doi. Neprotejat corespunzator, portarul Kajcsa a avut o interventie de efect pe final, insa nu si la macar unul dintre golurile incasate care ar fi putut fi evitate in cazul unei inspiratii sporite a ex-brasoveanului. Si pe flancuri lucrurile au lasat de dorit, Simionas spunind ca aceste posturi sint cele mai descoperite. Danut Munteanu a fost departe de… Danut Munteanu, Gheban, pe aceleasi coordonate haotice,. iar Abalasei, in ciuda urcarilor dese in ofensiva din actul doi, nu a adus nimic spectaculos in joc. Si la mijloc lucrurile au scirtiit rau de tot. Cristea si-a aratat clasa doar in citeva sclipiri de mare efect, Marta trebuie sa inteleaga ca, atunci cind nu mai are in fata jucatori de divizia C, postul pe care joaca presupune si un aport defensiv, in timp ce Croitoru, desi s-a zbatut mult, terminind repede benzina, a fost neclar, lucru valabil si pentru inlocuitorul sau, Ivasca.
Suferinta mare si in atac! Dobrea, spre care, inexplicabil, zburau mai mereu pase inalte, nu a reusit nici o desprindere nici atunci cind era tratat pe placul sau iar Bilba, mai mereu cu spatele la poarta, nu a jucat aproape nici o minge din prima atingere, preluarile fara rost stopind multe din actiunile ce puteau deveni periculoase.
Per total, evolutie la nivelul celor mai negre pronosticuri pentru Poli, o echipa ce nu a stiut sa exploateze capitalul de simpatie existent intr-un oras foarte sensibil ca Iasul si care a pierdut in urma infringerii de simbata si sansa, poate unica in viata, de a juca impotriva lui Besiktas. In ciuda evolutiei de simbata, este prea devreme pentru verdicte si nu este exclusa o rabufnire a orgoliilor fotbalistilor din Copou care sa demonstreze ca au cu adevarat valoare. Altfel, ieri a fost (din nou) anuntata venirea lui Mitruc. (Ovidiu MINEA)

Comentarii