Acolo unde se avinta vulturii

marți, 25 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Acolo unde se avinta vulturii

Poate niciodata nu a fost mai aproape Penicilina de titlul national in ultimii ani asa cum este in acest sezon, cind se bate de la egal la egal cu celelalte doua pretendente la primul loc in campionat, Rapid si Universitatea Bacau. Dupa un sezon intors pe dos de noul sistem de desfasurare al Diviziei A decis de federatiei, voleibalistele iesence au reusit totusi sa se califice in semifinalele campionatului. In prima mansa a acestora, simbata, jucatoarele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au invins cu 3-1 pe bacauance, demonstrind ca au valoare pentru a juca in finala. Totul se va decide, insa, in aceasta seara, de la ora 18.00, in orasul de pe Bistrita, unde se va desfasura meciul retur.
Calculele sint simple: pentru a obtine dreptul de a juca in ultimul act al campionatului, cu tricourile de campioana pe masa, iesencele trebuie sa cistige macar doua seturi. Misiune extrem de dificila, pentru ca joaca in fata campioanei din 1998 si medaliatei cu argint de anul trecut, dar nu imposibila, daca tinem cont ca in meciul de campionat disputat in aceasta primavara la Bacau Penicilina a pierdut cu 2-3, exact scorul de care are nevoie pentru a ajunge in finala.
Dupa cum s-a jucat simbata, intr-un echilibru permanent, este de asteptat ca si astazi sa se dispute un meci pe muchie de cutit, in care cistig de cauza va avea echipa mai motivata si care va gresi mai putin. Fosta jucatoare a Penicilinei, Sorina Marian, acum componenta de baza a sextetului bacauan, spunea ca nu vede cum echipa sa ar putea rata calificarea, intrucit pe teren propriu va juca mult mai bine. La rindul sau, antrenorul Universitatii, Florin Grapa, declara dupa meciul de la Iasi ca bacauancele au in continuare prima sansa sa joace finala, dar daca ea va fi ratata nimeni nu va face din acest lucru o tragedie. "Obiectivul nostru in acest sezon era calificarea in cupele europene, pe care l-am atins deja. Desigur, ne dorim sa jucam finala si chiar s-o cistigam, dar Penicilina are sansa ei, pentru ca este o echipa de valoare. Meciul ramine deschis oricarui rezultat".
Dincolo de declaratii, e clar ca in intilnirea din aceasta dupa-amiaza nimeni nu va fi dispus sa faca concesii si se va lupta indracit pentru fiecare punct. Sansa iesencelor este sa nu se lase coplesite de miza partidei, sa gaseasca cele mai bune variante de anihilare a "tunarului" Melania Rusei si sa-si puna, la rindul lor, in valoare propriile atu-uri: blocajul exact si atacurile necrutatoare ale Mihaelei Formagiu si Cezarei Ruxandoiu. Daca acest lucru se va intimpla, orice se poate petrece astazi la Bacau. Echipele probabile:
Universitatea: Rusei, Marian, Pachitariu, Busu, Stancu, Capatina.
Penicilina: Dochia, Formagiu, Ruxandoiu, T. Popa, Dulcianu, Androhovici.
Cealalta finalista va fi cu siguranta Rapid, care a invins in meciul tur pe Dinamo cu 3-0. (Ion TEODOR)

Comentarii