Adio, Olga Cazac!

luni, 15 octombrie 2007, 21:18
3 MIN
 Adio, Olga Cazac!

Telenovela Olga Cazac a luat sfirsit pentru echipa ieseana de baschet feminin, care a pierdut razboiul cu jucatoarea din Republica Moldova. Absenta de la reunirea echipei in aceasta vara baschetbalista a ales sa se pregateasca cu nou-promovata din Sf. Gheorghe si a depus un memoriu prin care solicita sa devina libera de contract, acuzind faptul ca nu si-a primit mai multe luni salariul de la Iasi.

 "Cazac mai are contract cu noi inca un sezon si ea nu va pleca. Iar daca pleaca nu o va face gratis. Ea a primit salariul pe toata perioada cit a fost in Romania. Nu puteam s-o platesc cit statea acasa la Chisinau. Asa ne-a fost intelegerea.", a spus la acea vreme presedintele National-Politehnica, Marius Cosoi, care a trimis si el o hirtie la FR Baschet prin care a cerut suspendarea.

Absenta din contract a unor precizari clare legate de perioadele de salarizare aveau sa-l coste scump pe Cosoi, care a aflat ieri decizia Biroului Federal al FRB, cea care a analizat cazul. "Contractul a fost prost intocmit. Am fost indemnat sa aduc dovada ca i-am platit salariul si pe perioada verii, lucru pe care n-am cum sa-l fac. Cazac a fost declarata libera de contract si se poate transfera oriunde fara nici o obligatie.", a explicat ieri Marius Cosoi cum a scapat-o printre degete pe cosgetera echipei si una dintre cele mai bune marcatoare din campionatul trecut.

Drept consolare, presedintele National-Politehnica a primit si el o jucatoare libera de contract pe care a si legitimat-o ieri, este vorba de Aurelia Lazar, pivotul campioanei MCM Tirgoviste, care a reclamat restante mari salariale si n-a avut probleme in demersul ei.

Tot ieri Cosoi a reusit sa legitimeze si alte doua jucatoare, sibianca Manuela Tecoanta si galateanca Doina Panait, aceasta din urma avind dubla legitimare cu LPS Galati. Singura ramasa pe dinafara este internationala de tineret Camelia Birsan, pentru care iesenii ar trebui mai intii sa plateasca o grila de formare. "Cu Tecoanta n-au fost probleme fiind senioara la Magic Sibiu, formatie care nu s-a inscris in campionat. Abia de curind am aflat ca Birsan este la final de juniorat si trebuie platita o grila de formare, undeva in jur de 1.000 euro. Am platit taxa de transfer dar dreptul de joc il are doar dupa ce achitam grila.", a mai adaugat presedintele iesean, care nu stie daca va putea miza pe jucatoare la partida de debut din noul sezon cu Somesul Dej, simbata, de la ora 11.00, la Sala Polivalenta.

Pe de alta parte, dupa despartirea de antrenorul principal Petre Magurean, echipa a fost preluata de secundul Radu Boisteanu si antrenamente au decurs aproape normal. Si asta pentru ca vineri jucatoarele nu s-au antrenat, acuzind restante financiare, situatie totusi bizara cita vreme nici n-a inceput sezonul.

Nemultumite ca si-au primit numai o parte din salariu desi au semnat state de plata pentru suma integrala, jucatoarele au refuzat sa se antreneze dar situatia a revenit oarecum la normal dupa ce au primit asigurari ferme ca vor incasa restul veniturilor pe luna septembrie in primele zile ale acestei saptamini.

Comentarii