Alt sezon, acelasi obiectiv

joi, 15 octombrie 2009, 22:12
2 MIN
 Alt sezon, acelasi obiectiv

Primul esalon de baschet feminin ia startul miine pe un nou format competitional, cu cincisprezece echipe la start impartite pe doua serii geografice care isi vor disputa meciurile pe sistem tur-retur pina la sfirsitul acestui an apoi in doua grupe valorice (play-off si play-out) in primavara anului viitor. Inclusa in grupa mai mica alaturi de MCM Tirgoviste, CSU Craiova, Olimpia Bucuresti, Teleorman Alexandria, Sportul Studentesc Bucuresti si Rapid Bucuresti, Politehnica Iasi pleaca din nou la drum cu obiectiv indraznet, tinta fiind locul opt la finalul sezonului, tradus intr-o clasare intre primele patru dupa epuizarea meciurilor din grupa Sud-Est. Campioana en-titre, formatia tirgovisteana este favorita clara a seriei dupa ce a transferat un pluton de valori din strainatate cu care vizeaza in principal cistigarea unei cupe europene. Pentru celelalte trei locuri disponibile lupta se va da intre o echipa Rapid care n-a suferit nici in acest an modificari de fond, Alexandria – care si-a pierdut din forta dupa doi ani consecutivi in care a terminat sub podium, Craiova – care vine la intilnire cu o echipa in care si-au facut loc patru jucatoare de peste ocean, plus Sportul Studentesc si Olimpia – doua formatii tinere care pot pune probleme. In replica Politehnica afiseaza o echipa schimbata pe jumatate fata de sezonul trecut si cu o medie de virsta care depaseste cu putin 21 de ani. Causan, Stefanescu, Santa, Birsan si Cojocariu nu mai fac parte din lot si locul lor a fost luat de doua jucatoare de peste ocean (Walker si Browne), moldoveanca Gapeeva plus alte trei baschetbaliste care au terminat junioratul la Galati (Alaiba, Cioroiu si Mitachi). In aceasta formula Politehnica se antreneaza de ceva vreme insa omogenitatea este foarte scazuta atita vreme cit studentele au jucat doar trei amicale cu adversare modeste intr-un tur de forta de o zi si jumatate la Brasov si Alba Iulia. "Plecam la drum cu 12 jucatoare in conditiile in care moldoveanca Sokolov a renuntat la echipa saptamina trecuta. Chiar daca n-am apucat sa jucam mai multe meciuri de pregatire plecam la drum cu speranta si cu obiectiv de calificare in play-off.", ne-a declarat Marius Cosoi, directorul sportiv al echipei care debuteaza in capitala pe terenul Sportului Studentesc, formatie pe care a invins-o in ambele partide oficiale disputate in sezonul trecut.

Celelalte partide ale etapei inaugurale:

Seria Sud-Est – MCM Tirgoviste – Olimpia Bucuresti si SCM Craiova – Teleorman Alexandria. Rapid Bucuresti sta.

Seria Nord-Vest – ICIM Arad – CSU-LPS Alba Iulia, CSM Satu Mare – LMK Sf. Gheorghe, Universitatea Cluj – CSM Oradea si Galactica Brasov – Bega Timisoara.

Lotul Politehnicii: fundasi – Danielle Walker (1.78 m, 23 ani, americanca), Ekaterina Tatarinova (1.75 m, 21 ani, moldoveanca), Madalina Cioroiu (1.73 m, 18 ani), Lavinia Mitachi (1.63 m, 18 ani), extreme – Monica Bordeianu (1.75 m, 23 ani), Beatrice Alaiba (1.83 m, 18 ani), pivoti – Ree Iola Browne (1.86 m, 25 ani, americanca), Doina Panait (1.82 m, 19 ani), Sorana Gavrilescu (1.80 m, 24 ani), Marina Gapeeva (1.88 m, 26 ani, moldoveanca), Alexandra Cilibiu (1.82 m, 22 ani) si Gabriela Necula (1.87 m, 18 ani). Antrenori: Anatolie Lupu si Radu Boisteanu.

Comentarii