Am pierdut onorabil

sâmbătă, 07 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Am pierdut onorabil

Cea de-a doua partida a handbalistilor de la Politehnica in turneul de la Sighisoara s-a incheiat cu o infringere prognozata in fata unei echipe care s-a inscris cu sanse mari in lupta pentru titlul national si care are in lot sapte jucatori de echipa nationala. Desi lipsita de importanta, avind in vedere ca ambele formatii vor juca in partea a doua a sezonului in grupe diferite, intilnirea a parut mai degraba un antrenament util in perspectiva partidelor de astazi, in care fiecare dintre combatante va avea de sustinut o intilnire importanta. Si pentru ieseni acest antrenament a fost unul mai mult decit reusit pentru ca elevii antrenorilor Cornel Badulescu si Costel Schender au terminat infrinti dar la o diferenta onorabila, atita vreme cit nu putine au fost formatiile care au pierdut la diferente de peste 20 de goluri. Mizind mai mult pe atac, studentii au impresionat din plin in prima repriza cit au condus si apoi s-au mentinut la o diferenta minima in urma adversarei, intr-o perioda in care Dediu si Ciocoiu au si ratat aruncari de penalitate. Axul central format din Dediu, Crainiceanu si Dimofte a fost motorul unei formatii care putea spera la mai mult daca primea ajutor minim si de pe extreme (Elisei si Dimofte) sau de la pivot (Roua). La reluare lucrurile s-au schimbat radical pentru ca tehnicienii ambelor echipe au facut modificari de efectiv pentru a-si proteja titularii. Velicu pe extrema, Gradinaru pivot, Adam inter dreapta si Tudose inter stinga au fost citeva dintre mutarile facute de ieseni, care au marit strocul in aparare dar s-au inmuiat in atac. „N-am vrut sa ne facem de bacanie si cred ca am reusit sa dam o replica buna. Sigur ca in partea a doua a meciului diferenta a crescut pentru ca am schimbat titularii pentru a-i odihni si a-i feri de probleme, avind in vedere ca miine (n.r. – astazi), ne asteapta un meci foarte important.” – a declarat Cornel Badulescu, antrenorul echipei care astazi va intilni pe Poli Izometal Timisoara, principala contracandidata la ocuparea locului noua in clasamentul final. Pentru Politehnica au evoluat: Pralea, Elisei, Dediu 7 (3 din 7m), Crainiceanu 4, Roua, Dimofte 5, Damian 1, apoi Ciocoiu 1, Velicu 2, Gradinaru 1, Adam 1, Tudose si Lungu.
Celelalte rezultate: Steaua Bucuresti – Uztel Ploiesti 26-26, Armatura Cluj – Fibrex Savinesti 24-33, Poli-Izometal Timisoara – Safilar Arad 38-28, Bucovina Suceava – Univ. Pitesti 19-23, HCM Constanta – Univ. Craiova 41-28 si Minaur Baia Mare – Lignitul Tg. Jiu 34-31.
Partidele de astazi: Lignitul – HCM C-ta, U Pitesti – Minaur, Safilar – Bucovina, Politehnica – Poli Izometal, Fibrex – Dinamo (ora 15.00-TV Sport), Uztel – Armatura, U Craiova – Steaua. (Lucian MINUT)

Comentarii