Aparare beton, atac anemic

luni, 21 aprilie 2008, 20:31
4 MIN
 Aparare beton, atac anemic

Sirul remizelor in duelurile Vaslui – Iasi disputate in Liga I a continuat simbata, cind cele doua echipe au scos in evidenta mai mult pasiunea decit ratiunea. A rezultat un meci dirz, insa lipsit de spectacol, raportul "mic" al ocaziilor mari de gol (2-1) si al suturilor pe poarta (2-2) spunind totul despre momentele in care asistenta a putut gusta din fotbal.

In conditiile in care gazdele au preferat sa evolueze intr-un sistem ofensiv, 4-3-3, cu Gheorghiu si Frunza avansati extreme, Poli, ce a mizat pe "4-1-4-1" si-a securizat defensiva, cei trei jucatori ofensivi ai gazdelor fiind preluati de o linie de fund exacta, in fata careia actiona Milea.

Sesizind dificultatile la constructie ale gazdelor, Iasul a facut chiar pasul inainte, in multe momente din prima repriza toti jucatorii de cimp aflindu-se in jumatatea vasluiana. Din nefericire pentru antrenorul Ionut Popa, Poli nu s-a descurcat nici ea grozav la capitolul ofensiv, Bersnjak si Naidin neprofitind de superioritatea numerica pe care au avut-o in multe momente in zona centrala a liniei mediene, acoperita la vasluieni doar de N’Doyé. In plus, in rarele momente in care era angajat, nici Cristea nu a reusit sa scape de "lantul" Buhus, fundasul "galben-verzilor" reducindu-l la tacere pe singurul atacant de meserie pe care oaspetii l-au avut la Vaslui.

Problemele din linia mediana ieseana au avut un grad mai mare de vizibilitate in actul doi, atunci cind Poli s-a stins relativ repede iar Vasluiul a impins jocul spre poarta lui Branet. In acele momente, a reiesit din  nou in evidenta protectia asigurata de fundasii "alb-albastrilor" dar si o recidiva a unei carente mai vechi; astfel, cele doua aparitii solitare ale lui Ljubinkovic in careul mic al Politehnicii spune multe despre faptul ca Iasul nu a invatat nimic din esecul cu Urziceniul, atunci cind infiltrarile mijlocasilor de banda ialomiteni in careul iesean au decis soarta partidei. Din fericire pentru oaspeti sirbul a irosit ambele oportunitati, conservind astfel scorul alb. In ceea ce priveste schimbarile efectuate de cei doi antrenori, acestea nu au adus modificari tactice ci doar, in unele cazuri, repozitionari ale unor jucatori.

Scapind cu bine de jocul de la Vaslui, Poli nu are timp de relaxare, disputa de miine, din Copou, cu Mioveniul, avind accente deosebit de importante in perspectiva finalului de sezon. La partida de miercuri, care va incepe la ora 19 si nu va fi televizata, Iasul nu va putea conta pe Cristea si Paruolo, ambii suspendati, Bilba si Palimaru fiind incerti.

Poli-catalog

Branet (7) – sigur la duelurile aeriene, a avut un singur moment important de rezolvat, in minutul 87, cind a parat "capul" lui Ljubinkovic din 6 metri.

Homei (6,5) – a profitat din plin de forma slaba a lui S. Frunza.

Ciobanu (6,5) – foarte sigur, a coordonat eficient defensiva; a riscat mult in minutul 88, la duelul cu Gheorghiu, care a avut circumstante de penalty.

L. Munteanu (6,5) – exact in defensiva, a trecut pe linga gol in minutul 81.

Pecnik (6,5) – a facut fata cu brio desi gazdele au avut ca tinta predilecta de atac flancul sau.

Milea (5,5) – inceput bun, scadere de prezenta in joc pe final.

Paruolo (5,5) – aport ofensiv scazut.

Bersnjak (5,5) – s-a simtit faptul ca a revenit dupa o accidentare.

Naidin (5,5) – discret la constructie.

Sfirlea (5,5) – zbateri fara consistenta.

Cristea (5) – anihilat de Buhus.

Buta (5,5) – nu a adus nimic in plus.

Straton a intrat in minutul 84 iar Kalai in minutul 89.

Furtuna la Mioveni

Dupa infringerea din meciul cu Farul, apele s-au involburat la Dacia Mioveni. Conducerea gruparii argesene a decis sa-i excluda din lot pe jucatorii Andrei Neagoe si Daniel Ghindeanu si, de asemenea, sa blocheze contractele tuturor fotbalistilor.

"Au vrut mereu bani, iar noi am facut totul pentru a le crea conditii de performanta. Acum a venit timpul ca ei sa plateasca. Andrei Neagoe si Daniel Ghindeanu nu mai fac parte din lot, dar acesta e doar primul pas. Daca nu se vor salva de la retrogradare o sa propun Consiliului de Administratie al clubului sa nu le mai plateasca nici un leu din contract", a declarat primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

Edilul din Mioveni a mai anuntat jucatorii, duminica Steaua, ca antrenorul Sorin Cirtu a demisionat. Potrivit unor surse ale agentiei MEDIAFAX, totul a pornit de la o cearta dintre Cirtu si finantatorul Gigi Netoiu. La meciul cu Farul, Sorin Cirtu nu a stat pe banca, din motive de sanatate. Presedintele Daciei, Viorel Ilinca, a dezmintit informatia, mentionind ca starea sanatatii l-a impiedicat pe Cirtu sa conduca antrenamentul de ieri, dar nu a demisionat de la echipa.

Comentarii