Aproape promovati!

vineri, 03 iunie 2011, 22:38
4 MIN
 Aproape promovati!

Desi consemnam a treia etapa a returului, sezonul de primavara in cel de-al doilea esalon rugbistic se intrerupe acum, urmind sa se reia pe 13 august si sa se incheie pe 3 septembrie, daca cind se vor oficializa cele doua echipe care vor promova in Superliga. In privinta echipei iesene, lucrurile sint cit se poate de simple, numai un faliment (Doamne-pazeste!) mai poate impiedica pe elevii lui Constantin Verives, Ioan Iftode si Emanuel Mihai sa promoveze. Teoretic, iesenii ar mai avea nevoie de trei victorii fara bonus, sau doua victorii cu bonus si un egal pentru a-si asigura promovarea, din cinci partide disponibile. Aceasta in conditiile in care Stiinta Petrosani si RC Birlad obtin maximum de puncte posibile (20 pentru mineri, 15 pentru birladeni) si termina la egalitate meciul care urmeaza a se disputa la Birlad. Cele doua urmaritoare ale iesenilor au de stat o etapa, insa Stiinta mai are o restanta de jucat cu CFR Brasov. Aceste calcule nu-si prea au rostul din moment ce iesenii si-au dovedit, inclusiv in partidele cu cele doua rivale, superioritatea neta in serie.

Primele cinci puncte din cele 12 necesare promovarii echipei iesene pot fi obtinute la antrenamentul cu public de astazi, cu foarte mare usurinta si aceasta se poate demonstra doar prin linia de clasament a echipei de sub Timpa, cu o medie de peste 40 de puncte incasate pe meci. Mai curind, meciul care se disputa astazi este un prilej pentru iubitorii sportului cu balonul oval din Iasi de a-i aplauda pe rugbisti pentru performantele realizate in aceasta primavara si a-si lua la revedere de la ei. De asemenea, antrenorii echipei au ocazia sa verifice potentialul cit mai multor jucatori din lot in vederea partidelor din toamna.

Tot astazi, se disputa un meci important la Buzau, intre Stejarul si RC Birlad, buzoienii nerenuntind la gindul unei promovari, in timp ce Stiinta Petrosani primeste vizita sucevenilor. Cit priveste Superliga, rugbistii din elita sint deja in vacanta, ultimele patru etape urmind a se disputa cu incepere de la 22 octombrie. Stiinta Baia Mare (44 p), Steaua (40 p) si Farul Constanta (35 p) sint aproape sigur calificate in semifinale, pentru inca un loc luptind RCM Timisoara si Dinamo. CSU Arad este virtual retrogradata, iar CSU Cluj are sanse minime de a se mentine avind zece puncte in urma CSM Bucuresti.

  

  Clasament

1. Iasi                          7          7          0          0          228-53           33 (5)

2. Birlad                     8          5          1          2          234-159        28 (6)

3. Petrosani              7          4          0          3          217-99           22 (6)

4. Buzau                    8          4          0          4          170-206        19 (3)

5. Suceava               7          3          0          4          134-209        14 (2)

6. Pantelimon          8          2          1          5          178-202        11 (1)

7. Brasov                  7          0          0          7          82 -305          0 (0)   

Comentarii