Arbitrii ne poarta noroc

sâmbătă, 12 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Arbitrii ne poarta noroc

La turneul amical de la Cluj, disputat acum citeva luni, handbalistele iesene au fost intrecute la limita de Ciserom Sebes, adversara de astazi a elevelor lui Veniamin Lupan in ultima etapa a turului Ligii Nationale de handbal. Ca acum datele problemei sint cu totul altele, o spune si tehnicianul echipei CSM XXI, convins ca de aceasta data oaspetele nu au nici o sansa in Polivalenta ieseana. "Atunci nu erau legitimate si nici nu au jucat Bidirel si Cracana, iar Ionete nu era venita inca la Iasi. Eram si la inceputul pregatirii iar un amical nu se compara niciodata cu un meci cu miza", spune Veniamin Lupan. Daca tinem cont de faptul ca acum CSM Iasi XXI joaca pe propriul teren si ca, in cazul unei victorii, iesencele s-ar apropie la un singur punct de Ciserom Sebes, careia in retur i-ar putea "pasa" lanterna primei ligi, putem spune ca aceasta confruntare este cruciala. Pentru a evita orice surpriza, Veniamin Lupan si-a luat toate masurile posibile, mobilizindu-si echipa la maximum la antrenamentele din cursul acestei saptamini. Din fericire nu exista accidentate, tot lotul fiind valid. Ciserom este pregatit de F. Popa, cea mai cunoscuta handbalista fiind experimentata Mioara Oana, in virsta de 28 de ani, fosta componenta a lotului national. Meciul incepe la orele 11.30, cu o ora si jumatate mai tirziu decit ora oficiala deoarece in deschidere are loc partida de baschet masculin, din play-off. Cuplul de arbitri, format din Cirligeanu (Bucuresti) si Bejenariu (Pitesti), este cel cu care CSM Iasi XXI a promovat in Liga Nationala, atunci cind elevele lui Veniamin Lupan au invins, in ultima etapa a Diviziei A, pe U. RATC Bacau.
Celelalte partide ale etapei a XI-a: U. Ursus Cluj – Hidrotehnica Petromin Constanta; Universitatea Remin Deva – Rulmentul Brasov; Oltchim Rimnicu Vilcea – Silcotub Zalau; Fibrex Savinesti – Otelul Sidex Galati; Rapid CFR Bucuresti sta.
Returul va incepe pe 9 martie, cind CSM Iasi XXI se deplaseaza la Galati, unde va juca cu Sidex. In continuare, celelalte etape se vor disputa dupa urmatorul program: 12, 18, 25 martie; 1,
5, 22, 27 aprilie; 3, 7, 13 mai 2.000. (Leonard CANANAU)

Comentarii