Asediul redutei birladene

luni, 25 martie 2002, 00:00
2 MIN
 Asediul redutei birladene

Poli: Cimpeanu – Gheban (’62 Ancuta), Petrache, Rus, Medeleanu, D. Munteanu – Cristea, Marta (’72 Dragoi), F. Dan – Dobrea, B. Chiper (’46 Brighiu).
Rulmentul: Tudorache (’80 Trandafir) – Carausu, Dimofte, Ungureanu, A. Chiper, Acostandei – Cozma, Patrichi (’64 Dinca), Pelin – Ionescu, Dima.
Arbitri: S. Grosu (Calarasi); V. Cristea (Calarasi), F. Matei (Oltenita).
1-0, min. 12: Tudorache a scapat in poarta mingea trimisa de la 20 metri lateral dreapta, din lovitura libera, de Rus ;
2-0, min. 18: Marta , din lovitura libera de la 20 metri, central;
3-0, min. 24: Dobrea , dupa o lansare ideala a lui Marta pentru Cristea, pasa ultimului lasindu-l cu poarta goala pe autorul golului;
4-0, min. 30: Marta , dupa o interceptie a lui Dobrea;
4-1, min. 57: Cozma , din lovitura libera de la 17 metri;
5-1, min. 61: Brighiu , cu capul, dupa o centrare a lui Marta;
6-1, min. 70: Marta , cu un sut pe jos de la 20 metri;
7-1, min. 75: Dobrea , dupa o noua gafa a portarului advers.
Dupa severa accidentare a lui Matinca, dorul Copoului de un mijlocas cu glezne fine a fost imens. Simbata insa a fost gasit un nou play-maker care intra pe teren cu tubul de culoare la el, si lasa picaturi din acesta aproape la fiecare faza. Numele noului "creier" al iesenilor este Marta. La primul sau meci ca titular la Poli, ex-suceveanul a reusit sa inscrie de trei ori si sa fie la originea altor doua reusite ale gazdelor, autograful sau neaparind decit la ultimul gol, cind era deja la dusuri, si la primul. Deschiderea scorului are o istorie mai aparte; centralul Grosu nu a observat semnalizarea unui ofsaid de la margine inainte de faultul din care a aparut lovitura libera (care trebuia sa fie indirecta!) executata de Rus. Chiar fara mina de ajutor intinsa de arbitru (in plus, fata de primul gol acesta a mai avantajat o data pe Poli, iertindu-l de eliminare pe Cimpeanu care a facut hent in pozitie de ultim aparator la sutul lui Cozma din minutul 57, faza din care a aparut lovitura libera transformata de Chiper-ul Birladului) Poli a meritat pe deplin victoria la proportiile consemnate la final. A fost un adevarat galop de sanatate a gazdelor care au reusit cel mai bun joc din acest campionat. In afara golurilor au mai fost foarte multe ocazii ratate (cele mai mari au fost ale lui Petrache – "cap" respins miraculos de Tudorache in minutul 42 si F. Dan – singur cu Trandafir in minutul 89), momente de virtuozitate cu Marta si Chiper-ul local in rolul principal, pase frumoase (Marta si Cristea – campioni) si faze care au ridicat tribunele – din nou populate destul de consistent, aproape de cota 3000 – in picioare. Totul intr-un ritm care aducea pe gazon frinturi de liga secunda. Asadar, galop de sanatate a Iasului in fata unei echipe de nerecunoscut, depasita total de joc. (Ovidiu MINEA)

Comentarii