Babilonie in Liga lui Mitica

duminică, 07 ianuarie 2007, 21:47
3 MIN
 Babilonie in Liga lui Mitica

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, simbata ca startul sezonului Ligii I va avea loc pe 24 februarie si nu pe 3 martie, asa cum stiau cele mai multe dintre cluburi. "De la inceperea acestei editii a Ligii I se stia ca pe 24 februarie 2007 se va relua campionatul. Niciodata nu s-a anuntat ca activitatea fotbalistica se va relua pe 3 martie. Nu stiu de unde au aparut aceste zvonuri, conform carora reluarea campionatului a fost reprogramata. Nici vorba de asa ceva. Totul a fost stabilit inca din vara trecuta", a spus Alexandru.
Alexandru Boc, vicepresedintele LPF, sustine ca selectionerul Victor Piturca a cerut comprimarea campionatului inca din vara. "La stabilirea calendarului competitional s-a stabilit ca Liga I se va relua la sfirsitul lunii februarie sau inceputul lunii martie. Ceea ce nu se stia era ziua, dar cluburile au fost avertizate din timp. In vara, am primit o solicitare din partea lui Victor Piturca, prin care ni se cerea sa comprimam campionatul din cauza faptului ca echipa nationala are un program dificil si foarte important pentru calificarea la Campionatul European. Nu stiu de ce se face atita tevatura, pentru ca toate cluburile stiau de aceasta data".
Conducatorii LPF au precizat ca reluarea campionatului ar putea fi aminata numai in cazul in care conditiile atmosferice nu vor permite disputarea meciurilor.
Conform unui sondaj efectuat de cotidianul ProSport, 13 din cele 18 prim-divizionare nu stiau ca reluarea campionatului va avea loc pe 24 februarie si nu pe 3 martie. Echipele in tema cu aceasta data sint Steaua, Rapid, CFR Cluj, Poli Timisoara si UTA. Conducatorii cluburilor din Liga I au fost derutati de faptul ca, pe site-ul FRF a aparut informatia ca "reluarea campionatului se preconizeaza a avea loc pe 24 februarie", in timp ce site-ul LPF scrie ca programul  va fi stabilit in primavara anului 2007!
Etapa a XX-a a Ligii I programeaza urmatoarele partide: Rapid – Poli Timisoara (in tur, 0-0), FC Arges – Universitatea Craiova (1-3), Steaua – UTA (3-0), CFR Cluj – Ceahlaul (3-1), Otelul Galati – Unirea Urziceni (0-1), Poli Iasi – FC National (1-2), Gloria Bistrita – Pandurii Tg. Jiu (0-1), Dinamo – Jiul (1-0), Farul – SC Vaslui (3-1).

"Bine c-am ramas acasa!"
Printre cluburile surprinse de aceasta veste se numara si Politehnica Iasi. De ziua sa onomastica, tehnicianul iesean Ionut Popa s-a trezit cu noaptea in cap, pentru a reface planul de pregatire al echipei pentru sezonul de primavara. Un sezon care va debuta cu un meci pe teren propriu cu FC National, urmat la citeva zile de jocul din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, pe teren neutru si o deplasare dificila la Tirgu Jiu, contra Pandurilor. "Imi pare bine ca n-am plecat in strainatate si raminem la Iasi, pentru ca, altfel, trebuia sa ne dam programul peste cap", a spus, cu umor, tehnicianul iesean. Cu toate acestea programul de pregatire va incepe la data anuntata, 11 ianuarie, cu vizita medicala, urmata imediat de faza de reacomodare la efort, prevazuta initial pentru inceputul saptaminii imediat urmatoare. In noile conditii, Poli va incepe pregatirea centralizata in Copou pe 15 ianuarie, cu doua antrenamente pe zi si doua meciuri-test , cu echipa satelit si Laminorul Roman. In perioada 28 ianuarie-17 februarie se vor sustine mai multe partide amicale, cu Ceahlaul Piatra Neamt, SC Vaslui, FCM Bacau si Cetatea Suceava.

O fi dracu’ asa de negru?
Scurtarea perioadei de pregatire pentru cluburile care se bazau pe data de start 3 martie, defavorizeaza, in special, gruparile care au facut schimbari masive in loturi si au nevoie de o perioada lunga de omogenizare si armonizare a efectivelor. Dintre formatiile amenintate cu retrogradarea, cele mai afectate vor fi echipele Unirea Urziceni, FC Arges si Ceahlaul Piatra Neamt, care au disponibilizat un numar mare de jucatori, operatiune urmata de achizitii masive. Nu acelasi lucru se poate spune despre Politehnica Iasi, care va ramine, in mare parte, cu lotul din sezonul de toamna, din care ar lipsi Onofras, Bordeanu, Gavatorta si – posibil – Bilba. Omogenitatea lotului condus de Ionut Popa ar putea reprezenta un avantaj decisiv, cel putin in primele etape – foarte importante – ale minireturului.

Comentarii