Babilonie in regulamente

duminică, 20 mai 2012, 22:08
2 MIN
 Babilonie in regulamente

Din ce in ce mai mult se aude ca pentru ocuparea locului vacant in Liga I, aparut prin nelicentierea echipei din Timisoara, se va disputa doua randuri de baraje, hotararea urmand a fi ratificata de Comitetul Executiv al FRF. Varianta vehiculata consta, mai intai, intr-un baraj intre ocupantele locului III din Liga a II-a(una este cunoscuta, Gaz Metan Severin), invingatoarea sustinand un nou baraj cu FCM Targu Mures, prima de sub linia retrogradarii in Liga I. Daca s-ar aplica aceasta posibila decizie, ar insemna o schimbare de regulament, intrucat anul trecut s-au folosit alte criterii. Pentru ca multi isi vor aminti de un baraj de promovare sustinut anul trecut, trebuie sa facem niste precizari.

Pana acum, locurile vacantate din Liga I au fost ocupate de echipe retrogradate din acest esalon, daca o echipa cu drept de mentinere n-ar fi obtinut licenta. Daca o echipa cu drept de promovare din Liga a II-a pierde acest drept, promoveaza a treia echipa in clasamentul seriei respective. Lucru care s-a si intamplat sezonul trecut in seria a II-a cand FC Bihor (locul II) nu si-a capatat dreptul si a promovat de pe locul III CS Mioveni. Problema spinoasa a venit din Liga a II-a deoarece doua echipe au fost retrogradate la masa verde (Timisoara si Bistrita). Or, dintre cele patru echipe retrogradate pe teren, doar una, Sportul Studentesc (culmea, ultima!) a indeplinit conditiile de a ramane in elita. Asta pentru ca Universitatea Craiova a fost dezafiliata, Victoria Branesti nu a depus dosarul de licentiere, iar Unirea Urziceni s-a desfiintat. Intr-o situatie cu totul speciala, s-a decis un baraj intre Sageata Navodari (locul III in seria I, L2) si Vointa Sibiu (locul IV, seria a II-a), castigat de sibieni, desi logic ar fi trebuit sa promoveze Sageata direct, pentru ca locul III este superior locului IV.

Daca nu se intimpla ceva cu licentele echipelor din L1 (s-a anuntat ca toate 18 si-au depus dosarul la Comisie, insa nu s-au dat verdictele!), echipa care trebuie sa promoveze in locul Timisoarei, conform regulamentului de anul trecut, este Gaz Metan Severin, fara niciun fel de baraj! Insa in fotbalul romanesc, regulamentele se schimba mai des decat lenjeria intima!

Comentarii