Blitz Krieg, marca inregistrata

duminică, 27 iunie 2010, 22:47
4 MIN
 Blitz Krieg, marca inregistrata

Germania: Neuer – Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng – Khedira, Schweinsteiger – Müller (’72 – Trochowski), Özil (’83 – Kiessling), Podolski – Klose (’72 – Gomez). Antrenor: Joachim Löw.

Anglia: James – Johnson (’87  – Wright Phillips), Terry, Upson, A. Cole – Milner (’64 – J. Cole), Barry, Lampard, Gerrard – Defoe (’71 -Heskey), Rooney. Antrenor: Fabio Capello.

Cartonase galbene: Friedrich (’47) / Johnson (’82).

Arbitru: Jorge Larrionda (Uruguay).

1-0, min. 20: aut de poarta executat puternic de Neuer, Terry se plaseaza prost si este depasit de minge, Klose pleaca cu Upson "in spate", se desprinde si "inteapa" mingea in plasa, de la 11 metri;

2-0, min. 32: Podolski, din unghi, din lateral stinga, dupa o actiune initiata pe dreapta de Özil  si Klose si continuata de pasa lui Müller;

2-1, min. 37: Upson, cu capul, din 6 metri, dupa o centrare venita de pe dreapta de la Gerrard, care primise mingea in urma unui corner;

3-1, min. 67: Lampard executa in zid o lovitura libera, germanii pleaca pe contraatac, Schweinsteiger ii paseaza lui Müller, care inscrie, dintr-o pozitie usor lateral dreapta, cu un sut la coltul scurt;

4-1, min. 70: Müller, din 7 metri, cu poarta goala, dupa o pasa primita de la Özil, de pe stinga, in urma unui nou contraatac rapid.

"Razboiul stelelor", "al treilea razboi mondial", "finala din optimi" ori alte titluri bombastice s-au dezumflat in prima jumatate de ora a meciului, in care jucatorii trebuiau sa plateasca drepturi de autor unor vedete pentru a-si gasi identitatea. Thomas Müller era doar tizul lui Gerd, Ashley Cole – viitorul fost sot al cintaretei Cheryl Cole, Özil – "Messi al Germaniei" iar Milner, Upson ori Khedira – simpli substituenti pentru accidentatii Beckham, Rio Ferdinand ori Ballack. De aceea, singurul moment important al intervalului amintit, golul lui Klose, a aparut doar ca urmare a unei gafe incredibile a stoperilor englezi, care i-au lasat posibilitatea portarului Neuer sa-si treaca in cont un "assist"! Apoi, partida s-a trezit brusc, oferind cele mai spectaculoase zece minute vazute la Mondial, aproape in fiecare minut aparind o faza importanta de poarta. Klose, al carui sut a fost scos cu piciorul de James (’31), a prefatat golul lui Podolski, dupa o faza decupata din partitura care i-a adus Spaniei coroana Europei, Lampard (’35 – respinge Neuer din careul mic) a aratat ca Anglia e in joc, joc ce a fost relansat doua minute mai tirziu de Upson, dupa o noua ratare a lui Klose. La doar un minut dupa ce au inscris, englezii meritau sa egaleze insa Lampard a simtit ceea ce a simtit Dorinel Munteanu la un alt turneu final, doar asistentul uruguayan nevazind ca mingea ce a ricosat din bara trecuse bine de linia portii. Incercarea lui Podolski (’39) avea sa incheie perioada nebuna, echipele tragindu-si sufletul in ultimele cinci minute ale unui act incredibil de sportiv, in care s-au comis doar cinci faulturi! Startul reprizei a doua a confirmat faptul ca Lampard e logodit cu ghinionul, vedeta de la Chelsea trimtiind din nou in bara, in minutul 52. Mitanul secund a avut si el zece minute nebune, care, chiar fara sa aiba intensitatea perioadei omologe din primul act, avea sa decida soarta partidei. Müller a anuntat ca vrea sa scape de eticheta de tiz in minutul 60, Boateng a salvat in fata lui Milner (’62), Scweinsteiger (’63) a trimis putin pe linga poarta, iar Thomas Müller avea sa concretizeze doua dintre cele trei contraatacuri purtate de nemti in patru minute, in care s-a demonstrat de ce "blitzkrieg" este marca inregistrata a Germaniei. Chiar daca Rooney a confirmat pina la final ca ar fi trebuit sa plateasca un sejur de turist in Africa de Sud, Anglia a mai contat prin Gerrard (’81) si Lampard (’89), cei doi aflind insa ca despre Neuer se poate vorbi ca despre… Neuer si nu ca despre succesorul lui Kahn ori Lehmann.

Tragind linie, Germania merge mai departe pentru ca, desi a avut mai putine suturi pe poarta si o posesie mai scazuta, a alergat mai mult, a avut sansa atunci cind a avut nevoie si, surprinzator, Low a cistigat duelul tactic cu Capello, reusind sa tuseze o identitate clara elevilor sai.

 

Löw: "Golul lui Lampard a fost valabil"

Selectionerul german Joachim Löw a declarat, dupa victoria Germaniei contra Angliei, scor 4-1, in optimile Cupei Mondiale, ca arbitrul ar fi trebuit sa acorde golul refuzat englezului Frank Lampard. "Din ceea ce am vazut la televizor, mingea a trecut linia. Golul trebuia acordat", a declarat Löw, fara a face alte precizari. Acest gol refuzat de arbitrii uruguayeni va relansa polemica privind arbitrajul si dezbaterea privind utilizarea imaginilor video, idee refuzata de FIFA, noteaza AFP. Golul anulat lui Lampard aminteste de golul marcat de Geoff Hurst in prelungirile finalei CM 1966, desfasurata pe Wembley intre Anglia si RFG, scor 4-2. La scorul de 2-2, mingea sutata de Hurst a nimerit transversala si a ricosat in apropierea liniei de poarta. Tusierul sovietic Tofik Bahramov a semnalizat gol, iar centralul elvetian Gottfried Dienst l-a validat. La tehnica de atunci, nici o inregistrare TV sau fotografie nu a putut raspunde la intrebarea daca a fost gol sau nu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii