Bravo, bravissimo!

Subtitlu

vineri, 08 decembrie 2006, 22:38
4 MIN
 Bravo, bravissimo!

Ceahlaul: I. Curca (’27 – Covrig) – Forminte, Alistar, Avadanei  – Nohai, Ivasca (’46 – Diaz), Simic, Vasiie – Rusmir – Doicaru, M. Ilie (’66 – Nemtanu). Antrenor: Florin Marin.
Poli: Branet – Bernard (86 – I. Ionescu), Ciobanu, Onut – Buta, Tincu (’62 – Iurisniti), Dianu, Sfirlea, Bordeanu  – Onofras, Cernoch (’82 – Mitrovic). Antrenor: Ionut Popa
Arbitri: Ionica Serea; Nicolae Marodin, Florin Stanescu.
Cartonase galbene: Curca (’24), Ivasca (’30), Forminte (’48)  / Bordeanu (’30), Cernoch (’35), Tincu (’58), Iurisniti (’72).
0-1, min. 7: centrare Sfirlea de pe stinga, Curca scapa balonul si Onofras reia cu capul in plasa.
0-2, min. 79: Onofras scapa de Avadanei pe partea dreapta, centreaza pentru Cernoch, care inscrie din apropiere.
0-3, min. 83: Onofras ,lansat in adincime de Sfirlea, il dribleaza pe Covrig si marcheaza in poarta goala.
0-4, min. 85: defensiva Ceahlaului este K.O: Sfirlea este din nou pe post de servant, este rindul lui Buta sa evadeze, sutind din careu in bara transversala, de unde mingea ricoseaza in gol.
Determinarea jucatorilor si corectitudinea arbitrilor. Acestea erau necunoscutele anuntate, joi, de Ionut Popa, probleme care trebuiau rezolvate in aflarea solutiei la ecuatia meciului dintre cele mai necajite echipe moldovene ale Ligii I. Spusele antrenorului iesean au avut acoperire in realitate, in conditiile in care controversatul Ionica Serea nu a crescut traditionalul procent acordat gazdelor, gradul de daruire a jucatorilor ieseni, renascuti ca pasarea Phoenix, fiind decisiv. Rezultatul a intrecut orice asteptari, echipa ieseana reusind sa se distanteze substantial (desi nu chiar decisiv) de locurile retrogradante.
Politehnica a dominat cu autoritate prima repriza, rezultatul de la pauza fiind indulgent cu gazdele care au avut primul sut pe poarta in prelungiri, de fapt, o lovitura de cap a lui Ilie. Pina atunci, trupa lui Popa a fost autoritatea suprema pe teren, golul timpuriu al lui Onofras fiind urmat de alte ocazii, cea mai mare reprezentind-o lovitura de cap a lui Cernoch, mingea fiind scoasa de pe linia portii de fundasul Forminte (min. 41). Imediat dupa pauza, Onofras a recidivat, sutind peste poarta, din pozitie ideala, cum o facuse si in minutul 43. Intrarea argentinianului Diaz in echipa gazda a adus un plus de claritate in actiunile Ceahlaului, care a echilibrat jocul, avind chiar o perioada in care putea schimba soarta partidei, intre minutele 60 si 74. In aceasta perioada, Branet a fost providential in minutul 68, dar mai ales in min. 74, cind s-a aflat in careu, singur cu Doicaru, portarul iesean avind si noroc, in min. 60, cind Ilie a ratat copilareste dintr-o pozitie ideala. Nemtenii au obtinut citeva lovituri libere din apropierea careului, pentru specialistul Gaston Diaz, dar acesta nu este chiar Ronaldinho. Finalul a fost parcurs de ieseni in pas de defilare, ca la sarbatorile de 23 august de pe vremuri. Poli a dat lovitura de gratie prin Cernoch, dupa o actiune superba si o centrare perfect a lui Onofras (cei mai contestati jucatori dupa dezastrul de vinerea trecuta!), dupa care Ceahlaul a cazut total, permitind Politehnicii sa mai inscrie doua goluri. O victorie meritata si superba a Iasului fotbalistic, care aduce la starea de mutenie pe toti circotasii tirgului si multumeste pe deplin suporterii ieseni, indelung incercati de atita amar de etape.

 

Cinci minute dupa meci
Ionut Popa: "Cred ca a fost cel mai frumos cadou pe care jucatorii Politehnicii il puteau oferi microbistilor ieseni de Mos Craciun: o victorie cu 4-0 in deplasare, cum nu stiu daca s-a mai intimplat vreodata in istoria clubului. Dedic acest succes suporterilor si ma bucur ca a aparut intr-un moment in care valoarea jucatorilor a fost contestata. In aceasta perioada grea, marturisesc ca am avut un gind de a bate in retragere, dar Dumnezeu a fost cu noi". Ionut Popa a explicat cum a reusit sa-si mobilizeze elevii in timpul scurt de dupa infringerea cu Unirea. "Doua zile am stat in tribuna, in timpul antrenamentelor, aratind ca sint suparat pe ei. Apoi, am revenit". Presedintele clubului, Sorin Boca, a spus: "Le multumesc baietilor ca ne-au ascultat si au dovedit ca au caracter in asemenea momente dificile".
Antrenorul nemtean Florin Marin n-a venit la conferinta de presa, el fiind scuzat de secundul Costel Enache, care a marturisit ca dupa meci, i s-a facut rau lui "Flocea". Enache a spus: "Meci foarte slab al Ceahlaului, ne-am surprins singuri din cauza starii apatice a tuturor jucatorilor".

Doi straini in probe
Fata nevazuta a meciului de la Piatra Neamt
^ Aseara au sosit in Iasi doi jucatori in probe: Nathaniel Daude, un francez care a jucat in liga secunda a Hexagonului, la Clermont-Ferrand si un sirb, Vasilijevic, dar nu cel de la UTA. Ambii vor fi testati intr-un joc-scoala cu Poli II, a carui data si ora de disputare ramine, inca, incerta ^ Frig sub zero grade si o ceata londoneza la Piatra Neamt, startul partidei fiind incert, datorita vizibilitatii reduse ^ Peste 300 de suporteri ieseni au insotit echipa la acest meci, dominind fondul sonor al partidei. Din pacate, unii dintre ei au dat de lucru pompierilor, aruncind cu torte in teren ^ Fanii nemteni de sub tribuna oficiala l-au contestat pe antrenorul Florin Marin, cerindu-i presedintelui Gheorghe Stefan sa-l inlocuiasca, in primul rind, cu Ionut Popa si, mai apoi, cu Marin Barbu. Pe masura intuirii dezastrului, intreaga galerie a cerut demisia lui Florin Marin. Alti spectatori au scandat "PSD", stiuta fiind orientarea politica liberala a lui "Pinalty" ^ Conform unor surse de la tribuna oficiala, primarul pietrean Gheorghe Stefan a parasit stadionul, la scorul de 0-2 ^ Fundasul Radu Ciobanu a fost coleg de echipa, pe cind juca la Bacau, cu arbitrul Ionica Serea ^

Comentarii