Buturuga lui Rachita

marți, 21 martie 2006, 22:07
2 MIN
 Buturuga lui Rachita

Astazi sint programate meciurile primei manse a semifinalelor Cupei Romaniei la fotbal, competitie care a facut ravagii pina in acest moment, trei echipe de prim rang (Steaua, Dinamo si Poli Timisoara) fiind eliminate. Ultimele doua din acest trio au fost victimele singurei divizionare B prezenta in semifinale, Petrolul Ploiesti. Jucatorii pregatiti de Valeriu Rachita au reusit sa elimine in 16-imi pe Gloria Bistrita (2-1, dupa prelungiri), in optimi pe Dinamo (2-1) si in semifinale pe Poli Timisoara (3-2, dupa prelungiri), golurile acestei serii de neuitat fiind marcate de Istvan Hadnagy (3), Costel Ilie (2), Vasile Ghindaru si Laurentiu Marinescu. Ploiestenii dau, insa, piept in aceasta seara cu formatia Rapid Bucuresti, chiar in Giulesti. Echipa lui Razvan Lucescu a avut un parcurs senzational in Cupa UEFA, dar sansele ei de a cistiga titlul sau a ajunge macar pe pozitia secunda sint minore, intrucit prestatia „visiniilor” din campionat nu a fost la fel de convingatoare. De aceea, obiectivul intern fundamental al Rapidului ramine Cupa Romaniei si este greu de crezut ca vor rata calificarea in finala, in fata unei echipe care se zbate din greu sa prinda un loc la barajul pentru promovarea in Divizia A. Rapidul a ajuns in semifinale dupa ce a invins pe FCM Resita (1-0), Cetate Suceava (3-2) si Poli Iasi (1-0).
Mult mai echilibrata pare, insa, cealalta semifinala, dintre Farul Constanta si FC National, doua echipe care isi doresc sa ajunga in Cupele Europene. Farul a eliminat pe Gloria Buzau (2-1), Rapid II Bucuresti (4-3) si Jiul Petrosani (1-0), iar „bancarii” au scos pe CFR Timisoara (3-1), Universitatea Craiova (0-0, la penaltiuri) si Otelul Galati (tot 0-0, si tot la penaltiuri)!. In duelul a carei prima mansa se disputa pe Litoral, se lupta pe plan tactic singurii tehnicieni straini din campionat, Momcilo Vukotic (Farul) si Cristiano Bergodi (FC National).
Partida de la Constanta incepe la ora 18,00 si va fi arbitrata de Lucian Dan, iar meciul din Giulesti va avea prima lovitura la ora 20,30, va fi condus de Sebastian Coltescu si va putea fi urmarit in direct pe Pro TV. Partidele retur vor avea loc pe 26 aprilie.

Comentarii