Campioanei i-a suierat glontul pe linga ureche

miercuri, 14 octombrie 1998, 23:00
3 MIN
 Campioanei i-a suierat glontul pe linga ureche

Penicilina: A. Popa, T. POPA, FORMAGIU, Ruxandoiu, Cotoranu, Dochia. Au mai jucat Androhovici si Simion.
Universitatea: Eperjesi, Rusei, Stancu, BUSU, Capatina, COSOSCHI. Au mai jucat Ichim, Heidel, Dan si Toma.
Au arbitrat: C. Malaxia (Bucuresti), E. Ududec (Suceava).
Puncte din serviciu: 11-8. Servicii gresite: 5-17.
Partida retur din faza a doua a Cupei Romaniei la volei feminin, dintre Penicilina si Universitatea Bacau, a fost mai animata si dramatica decit ar fi fost de asteptat, datorita mai ales replicii foarte bune date de gazde in primele doua seturi. Fara a abandona ideea calificarii, desi in tur pierdusera cu 1-3, iesencele au luptat cu foarte multa ambitie si n-au fost departe de a provoca o surpriza de proportii, respectiv eliminarea echipei campioane din competitia KO. Numai ca, in momentul in care s-au vazut conduse cu 2-0 la seturi, bacauancele s-au trezit din letargie, au apasat serios pe acceleratie si au decis soarta calificarii, cistigind setul al treilea la 5.
Prima parte a meciului a inceput bine pentru oaspete, care au condus cu 3-0, gratie serviciilor bune ale ridicatoarei Eperjesi. Iesencele au revenit si au preluat conducerea cu 4-3 dupa o serie la fel de buna de servicii ale Danei Dochia. S-a mers apoi "umar la umar" pina la 6-6, moment in care Penicilina s-a distantat la 12-6, cu contributia decisiva a Tatianei Popa si Andreei Cotoranu. Fetele lui Florin Grapa n-au cedat, s-au apropiat la 13-11, insa pe final de set Ruxandoiu a fost mai calma decit Rusei si a indreptat balanta in favoarea iesencelor.
Setul al doilea avea sa fie cel mai echilibrat si spectaculos, durind nu mai putin de 32 de minute. Universitatea a inceput din nou mai bine, a condus cu 4-1, speculind citeva greseli la preluare ale gazdelor, dar Penicilina a recuperat, incet, dezavantajul si a egalat la 4. In continuare, nici una dintre echipe nu a reusit sa-si asigure un avantaj decisiv pe tabela de marcaj, combatantele aflindu-se pe rind la conducere. Am remarcat in aceasta perioada a partidei jocul bun prestat in linia a doua de iesenca Amalia Popa, respectiv atacurile necrutatoare ale bacauancei Cososchi. Dupa 6-6, 9-9, 12-12 si 13-13, Penicilina a avut 14-13, dar nu a reusit sa-si valorifice mingea de set. In aceeasi situatie s-au aflat si oaspetele, la 15-14, dar totul avea sa fie decis, finalmente, de un blocaj perfect ale Cezarei Ruxandoiu (aflata la primul meci ca titulara in echipa Penicilinei, dupa un an de zile), la 16-16.
Bucuria iesencelor n-a durat mult, pentru ca Universitatea, simtind cum ii scapa calificarea printre degete, a jucat aproape perfect in setul al treilea, nelasind nici o sansa elevelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim. Dupa 2-2 si 4-4 am asistat la un galop de sanatate al Irinei Busu (foarte buna la meciul de ieri) si colegelor sale, la care iesencele, depasite din punct de vedere fizic, n-au mai avut replica. Odata incheiat (dupa numai 15 minute) setul al treilea, cu 15-5 in favoarea Universitatii, s-a pus punct si disputei pentru calificare, calculele aratind ca Penicilina ar fi trebuit sa cistige urmatorul set cu… 21-0 pentru a se putea califica. Scapat de emotii, Florin Grapa a bagat in teren rezervele, iar iesencele n-au ezitat sa profite de ocazie pentru a cistiga un set la zero in fata campioanei. Bomboana de pe un tort care n-a fost prea dulce pentru nici una dintre echipe. (Ion TEODOR)

Comentarii