Ce sansa ati irosit! (GALERIE FOTO)

duminică, 24 februarie 2013, 21:49
4 MIN
 Ce sansa ati irosit! (GALERIE FOTO)

CSMS: Irimia – Cretu, Tincu, Avramia, Vladu – Milea, Straton (’75 – Patulea) – Ciucur (’63 –  Cl. Ionescu), Moutinho (’81 – Keita), Tiganasu – Herghelegiu. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Rapid: Peçanha – Al. Coman, Abrudan, Oros, N. Vasile – E. Dica – Martin (‘90^3 – Fl. Calin), Herea, St. Grigorie, Ciolacu (’83 – C. Paun) – Pancu (’60 – N. Grigore). Antrenor: Marian Rada.

Cartonase galbene: Straton (’14), Tiganasu (’73), Vladu (‘90^1) – N. Vasile (’71), Grigorie (’77), Pecanha (’83), Martin (‘90^1).

Arbitri: Adrian Comanescu (Ramnicu Vilcea); V. Marinescu (Bucuresti), B. Velicu (Bucuresti).

0-1, min. 4: Cretu a reluat defectuos, in proprie poarta, din mijlocul careului, un sut-centrare a lui Martin, dupa o faza initiata de Pancu.

CSMS a ratat un urias prilej de a simti aerul de deasupra liniei retrogradante si de a scapa de complexul Rapid. Sambata, desi a avut in fata o umbra a giulestenilor, in locul celor 17 jucatori importanti care au fugit in iarna de insolventa aparand, printre altii, chiar ca titulari, resapatul Emil Dica ori patru pusti – trei dintre ei, Coman, Martin si Vasile, ultimul urmand a deveni major in decembrie, fiind debutanti in Liga I -, o trupa cu patru indisponibili, cu Pancu si Grigore aflati sub potentialul normal, Iasul nu numai ca nu a reusit sa se impuna, ci a si pierdut.

Jocul a inceput practic de la 0-1, dupa executia ciudata a lui Cretu. Iasul nu a acuzat socul, a replicat imediat, insa Avramia (min. 9) si Herghelegiu (min. 15), de la 6 metri, nu au reusit sa gaseasca tinta, iar Straton (min. 24) a "muscat" bara laterala cu un sut de la 20 de metri. Si a doua jumatate a primului act a fost a moldovenilor, Tiganasu fiind cel mai periculos jucator.

Repriza secunda a inceput cu o interventie importanta a lui Irimia la "capul" lui Ciolacu (’46), jucator care, dupa lovitura de cap a lui Straton (’49), a mai avut o actiune, in minutul 52. Iasul a dominat apoi aproape in totalitate, insa gradul de periculozitate a actiunilor ofensive a fost scazut pana aproape de final. Mai mult, dupa ce Peçanha a anihliat suturile lui Tiganasu (’53 – din lateral stanga) si Milea (’64 – de la 25 de metri), Dica (’66) a avut o ocazie importanta, Irimia iesind in evidenta. Sutul lui Patulea (’77) avea sa prefateze irosirea celei mai mari oportunitati a gazdelor, Moutinho, scapat singur, nereusind sa-l bata pe portarul Rapidului de la 14 metri lateral dreapta. Ultimul cuvant al jocului l-a avut Herea (‘90^1), care a gestionat fara coerenta o faza care putea face ca scorul sa fie si mai nedrept.

Pancu, fluierat copios in Copou

^ Cel mai mare fotbalist format la Iasi, Daniel Pancu, care a purtat banderola de capitan a oaspetilor, a avut parte de o primire ostila in Copou. Injurat, jignit in mod repetat de mai multi spectatori din peluza si de la tribuna B, "Diamantul din Nicolina" nu a replicat. Mai mult, el i-a aplaudat pe ieseni cand a fost schimbat, moment in care mai multi spectatori de la tribuna 0 i-au raspuns in acelasi mod. ^ Anuntat titular, Milan Mitic nu a fost nici rezerva. Sarbul s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea jocului si va lipsi, conform lui Ciobotariu, minimum doua saptamani. ^ Straton si Vladu vor fi suspendati in jocul cu Petrolul Ploiesti, de duminica, din cauza cumulului de cartonase galbene. ^ Destul de putina lume a asistat la primul joc oficial al anului, pe "Emil Alexandrescu" fiind prezenti circa 3 000 de spectatori. Daca organizatorii au pus afluenta scazuta pe seama vremii, mai multi fani s-au plans de pretul ridicat al biletelor, care au fost cele mai scumpe din acest sezon. ^ Oaspetii au avut o galerie consistenta, sectorul rezervat fanilor visinii fiind plin. In schimb, la tribuna oficiala nu a luat loc niciun conducator rapidist! Delegatia bucurestenilor a fost condusa de directorul sportiv Danut Perja, care a stat pe banca tehnica. ^ Terenul a fost extrem de moale, suprafata de joc cedand inca de la incalzire. ^ Gazdele au solicitat pe final doua lovituri de la 11 metri, la un presupus hent, dupa o reluare a lui Patulea si la duelul dintre Grigore si Keita, din minutul 90, ambele cereri fiind respinse de arbitrul Comanescu, cel care a fost certat de oficialii CSMS dupa joc. ^ Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a fost dupa meci la vestiare. El l-a criticat pe arbitru, spunand ca maniera lui Comanescu a fost tendentioasa.

 

Declaratiile tehnicienilor

Liviu Ciobotariu: "Rezultat injust. Meritam cel putin un egal avand in vedere situatiile create. Din punct de vedere al atitudinii, nu am ce sa le reprosez jucatorilor. Ne-am creat foarte multe situatii de a marca, in repriza a doua am avut 3-4 cornere consecutive. Am inceput prost, ne-am dat singuri gol, pe parcurs am revenit si am dominat jocul. E adevarat, si Rapidul a avut situatii bune atunci cand noi am riscat. Ramine aceeasi problema la finalizare. Moutinho a fost sub asteptari, insa trebuie sa tinem cont ca a fost la primul joc la noi. Am renuntat tarziu la un inchizator, pentru ca nu merita sa risc mai devreme sa fie 0-2 nu 0-1. Despre eventualul penalty nu stiu ce sa spun, nu am vazut faza, eram departe".

Marian Rada: "Desi am jucat cu trei debutanti, ne-am descurcat bine. Am incredere ca acesti tineri si altii pe care-i avem, vor creste in continuare. S-a vazut ca am cristalizat o echipa buna in Spania si, in ciuda problemelor serioase de lot pe care le-am avut, cu multe plecari, multi indisponibili, cu Pancu si Grigore care au avut probleme de sanatate inaintea jocului, am reusit sa castigam".

Comentarii