Cenusareasa Romaniei

joi, 24 septembrie 2009, 21:46
2 MIN
 Cenusareasa Romaniei

In ciuda eforturilor de dinamizare a interesului prin schimbarea formatului de disputare, Cupa Romaniei a ramas aceeasi competitie cenusareasa a fotbalului romanesc. Cel putin asa au dovedit-o saisprezecimile, faza care a tinut putini telespectatori in fata micilor ecrane, nemaivorbind de prezenta minima pe stadioane. Asa ca meciurile granzilor campionatului nu au stirnit nici cea mai palida umbra de interes, iar meciurile cu adevarat dramatice, cu prelungiri si lovituri de departajare, s-au disputat intr-un jalnic anonimat. Sa recunoastem ca o partida ca Otelul – Unirea Alba Iulia sau Poli Iasi – Pandurii ar fi fost mai interesant de urmarit decit galopurile de sanatate ale granzilor, care fie si-au umilit modestii adversari (unii jucind pe teren propriu!), fie si-au asigurat calificarea dupa care au motait pe teren in asteptarea fluierului final, sau, mai degraba, a meciurilor cu adevarat serioase. Reglementarea disputarii partidelor pe terenul echipelor mai slab cotate a devenit o simpla himera, din moment ce multe formatii din esaloanele inferioare nu au conditii pentru asigurarea unor transmisii TV acceptabile. Si cum interesele societatilor de televiziune primeaza asupra celor ale fotbalului romanesc, s-a ajuns la aceste antrenamente televizate in direct sI la ore de virf.

Pina la urma, o singura surpriza, eliminarea Ceahlaului de catre Gaz Metan Craiova (singura echipa care va reprezenta esaloanele inferioare in optimi). Alte doua formatii de prim esalon au trebuit sa paraseasca intrecerea in confruntari cu formatii de acelasi calibru: Pandurii Tirgu Jiu si Unirea Alba Iulia. Cam putin pentru o competitie ce se vrea a surprizelor, cum este Cupa Romaniei!

Ultimele rezultate din 16-imile de finala ale Cupei Romaniei: FC Bihor – Rapid 0-2 (0-2). Lazar (’36), Spadacio (’38); CFR Cluj – Dunarea Galati 2-0 (2-0). Didi (’12), Traoré (’19); Dinamo -FC Zlatna 5-0 (4-0). Predescu (‘4), Niculescu (’28), Zé Kalanga (’29), Zicu (’39), Kiraly (’62 – autogol). Tragerea la sorti a optimilor va avea loc marti.

Comentarii