„Ciinii” ne-au scos sufletul

joi, 25 august 2005, 23:00
3 MIN
 „Ciinii” ne-au scos sufletul

Vardar Skopje – Rapid Bucuresti 1-1 (1-0), in tur 0-3. A fost un meci de factura foarte modesta, in care jucatorii giulesteni, fara sa forteze, si-au aratat superioritatea chiar si in prima repriza, desi aceasta s-a incheiat in avantajul macedonenilor. In minutul 40, cei doi brazilieni ai Vardarului, Braga si Da Silva, au combinat inteligent, ultimul a centrat si Naumov a inscris cu capul.
Rapidistii nu s-au lasat intimidati si au inceput mai bine repriza secunda si au reusit egalarea in minutul 58: o actiune de atac a lui Buga, finalizata cu o pasa spre Ionut Stancu, ex-craioveanul a centrat si Vasilache, complet liber, a finalizat fara probleme. Dezamagiti de rezultat (mai aveau nevoie de patru goluri pentru calificare), fotbalistii din Skopje au cazut total, jocul ulterior fiind la discretia Rapidului, care, chiar si-a dorit golul, nu s-a omorit prea mult. Portarul gazdelor, Kmetovski, a intervenit salutar in min. 77, blocind golul ca si facut al lui Ilyes, dupa ce fundasul Ristovski a respins sutul violent si bine plasat al lui Karamian. Razvan Lucescu a folosit urmatorii jucatori: Minca – M. Constantin, Perja, Rada – Badoi (’73 – Karamian), Dica, Maldarasanu (’80 – Grigore), I. Stancu – Ilyes, Mara (’51 – Vasilache) – Buga.
Omonia Nikosia – Dinamo Bucuresti 2-1 (2-0), in tur, 1-3. Cu foarte mari emotii, Dinamo a reusit calificarea in turul I al Cupei UEFA, dupa o repriza foarte proasta si una buna, intr-un meci de o spectaculozitate ridicata. In prima repriza, bucurestenii n-au avut decit o singura ocazie de gol, prin Florentin Petre (’14), care a tras pe linga poarta, din interiorul careului.In min. 29, apararea lui Andone a fost prinsa pe picior gresit la pasa lui Korolovszki: maghiarul l-a deschis in adincime pe Kaiafas si acesta a patruns in careu dupa o preluare excelenta si l-a invins pe portarul dinamovist. N-au trecut decit doua minute si scorul a devenit 2-0 la o alta faza elaborata a Omoniei. La o minge venita de pe dreapta,Mnguni a trimis cu capul inapoi, mingea a ajuns la Kittos, care, de la 15 m, a sutat puternic in plasa. La acest scor, echipa din Cipru era calificata.
Repriza a doua, insa, a aratat o alta echipa dinamovista, hotarita sa-si arate superioritatea. Ca prin minune, bilbele din aparare s-au mai rarit (fara a disparea complet!), iar jocul combinativ a inceput sa mearga de minute, pina in faza finalizarii. Si daca atacurile elaborate n-au avut sanse de reusita, golul izbavitor a venit in min. 55, printr-o reusita individuala: Niculescu a executat perfect o lovitura libera de la 20 m, schimbind soarta calificarii. Acest gol a declansat si energiile Omoniei, rezultind de aici un joc pe contre de zile mari.
Baltoi si Claudiu Niculescu au ratat situatii incredibile, iar Gaev a intervenit magistral la suturile lui Valkoutsis si Mario (ultimul, in min. 3 al prelungirilor!).
Nervii au iesit la iveala in min. 85, cind Mnguni a inscris in urma unui corner, dar arbitrul a anulat golul, deoarece lovitura de colt a fost executata inainte de semnalul arbitrului. Dinamo a obtinut o calificare foarte dificila, in fata unui adversar dificil. Antrenorul Ioan Andone a folosit urmatorii jucatori: Gaev – Daouda, Moti, Galamaz, Pulhac – Fl. Petre, Margaritescu, Tamas (’41 – Grigorie), Vl. Munteanu (’63 – Baltoi) – Bratu (’76 – Plesan), Cl. Niculescu.
Astazi, la Monaco, are loc tragerea la sorti a turului I al Cupei UEFA, la care participa trei echipe romanesti: Steaua, Dinamo si Rapid. Capii de serie nu sint, inca, stabiliti, dar conform unei estimari sumare pe baza coeficientilor UEFA, probabil ca doar Steaua va beneficia de aceasta pozitie. (Nic. GRECU)

Comentarii