Craiova sub pecetea focului

vineri, 21 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Craiova sub pecetea focului

Etapa a XXX-a a diviziei A de fotbal ar trebui sa fie dominata de ceea ce mereu am denumit "eternul derby": Dinamo – Steaua. Un alt derby local se arata mult mai interesant. Este vorba de intilnirea intercraioveana din "Parcul Romanescu", dintre Extensiv si Universitatea. Ceea ce parea o simpla floare la ureche pina acum (Extensiv fiind virtual retrogradata, iar universitarii contind pe cele trei puncte, pentru imbunatatirea "adevarului"), devine un eveniment inflamant. Patronii Extensivului, fratii Mihailescu-Tuica (comersanti de alcool) vor sa-si joace sansele la victorie datorita unor frictiuni cu conducatorii Universitatii. Dar aceasta intentie (laudabila, in fond) se loveste de ostilitatea unui oras intreg, disperat de retrogradarea "marii iubiri" in Divizia B. Lucrurile nu-s de saga: pina acum, Mihailestii lasasera intrarea libera pe stadion, la partidele Extensivului, dar acum, pentru a bloca o prea mare sustinere a adversarilor, au introdus bilet de intrare. Replica nu s-a lasat asteptata, pe cladirile craiovene aparind "grafitti" ce cuprind amenintari cu incendierea stadionului din Parcul "Romanescu", in cazul in care deznodamintul nu va fi cel dorit de intreaga suflare olteneasca. Dincolo de culisele acestui derby de foc, credem ca Universitatea nu va rata victoria in orice conditii, datorita experientei si valorii, dar si sustinerii unanime de care va beneficia la Craiova. Tinerii jucatori ai Extensivului vor avea, de altfel, si suficiente motive de timorare. Raminind in zona fierbinte, descoperim un alt meci de foc, in "Drumul Gazarului", unde Rocarul intilneste pe Farul Constanta.
Eternul derby dintre Dinamo si Steaua prezinta interes prin prisma dorintei majore a dinamovistilor de a sfisia o traditie nefasta, "ciinii rosii" nemaiinvingind Steaua de exact noua ani. La rindul lor, militarii doresc sa incheie campionatul pe locul III, digerind greu ideea unei editii a primei divizii fara echipa lor pe podium. Iata programul complet al etapei, care (minune mare!) se joaca in intregime astazi:
FC Arges – Ceahlaul (ora 14,00); Rapid – FC National (ora 15,00, TVR 1); Dinamo – Steaua (Pro TV), FC Brasov – FC Onesti, Rocar – Farul, Extensiv – Universitatea, Petrolul – CSM Resita, Gloria Bistrita – Astra Ploiesti (ora 17,00).
Partida Otelul Galati – FCM Bacau s-a disputat ieri, galatenii cistigind cu 3-1 (2-1) prin golurile marcate de Andone (’28), Oprea (’42), Toma (’81) / Serea (‘5). (Nic. G)

Comentarii