Cu cartile pe fata

marți, 28 martie 2000, 23:00
3 MIN
 Cu cartile pe fata

Meciurile ultimei etape a sezonului regulat din primul esalon al voleiului feminin, programate in aceasta dupa-amiaza, au o importanta capitala pentru viitoarea desfasurare a campionatului. Asa dupa cum se stie, acesta se va "rupe" in doua in continuare, echipele de pe locurile 1-8 urmind sa lupte pentru un loc pe podium, iar cele de pe locurile 9-12 pentru evitarea retrogradarii. Deja e clar ca in primul esalon se vor afla Rapid, Universitatea Bacau, Penicilina, Dacia Pitesti, Unic Piatra Neamt, Dinamo, RATB si Braiconf Braila, iar in cel de-al doilea CSU Galati, Universitatea Craiova, Metal 33 Bucuresti si Banatul Lugoj. Partidele de astazi sint importante deoarece vor stabili locurile ocupate de fiecare echipa in parte si astfel se va face repartizarea lor in doua grupe semifinale: intr-una ocupantele locurilor 1, 3, 5 si 7, in cealalta echipele de pe locurile 2, 4, 6 si 8. Echipele vor continua campionatul doar cu punctele acumulate in confruntarile directe cu celelalte trei echipe din grupa, urmind sa mai joace cu acestea de cite doua ori, in doua turnee ce vor fi scoase la licitatie de catre federatie. Apoi, primele doua clasate din fiecare grupa isi vor disputa semifinalele in sistem "incrrucisat" (1A cu 2B si 1B cu 2A), cistigatoarele semifinalelor urmind sa se bata pentru titlu, iar invinsele pentru medaliile de bronz.
Pentru a ne face o idee asupra perspectivelor pe care le are Penicilina, trebuie sa amintim ca, in afara partidei de la Iasi, astazi mai sint programate meciurile Banatul Lugoj – Universitatea Craiova (in tur 0-3), RATB – Rapid (0-3), Universitatea Bacau – Braiconf Braila (2-3), Unic Piatra Neamt – CSU Galati (3-1) si Metal 33 – Dacia Pitesti (0-3). Putem lua ca sigure victoriile pe care le vor obtine Unic Piatra Neamt, Dacia Pitesti si Universitatea Bacau pe propriul teren, foarte probabil fiind si succesul Rapidului in fata celor de la RATB. In aceste conditii, daca Penicilina cistiga astazi (asa cum ar fi normal sa se intimple), ea urmeaza sa joace intr-o grupa extrem de dificila, cu Rapid, Unic Piatra Neamt si RATB, in care ar porni cu trei victorii si trei infringeri si cu dezavantajul ca adversara directa in lupta pentru locul doi al grupei, Unic, sa aiba o victorie in fata Rapidului, obtinuta prin mijloace mai mult decit discutabile. In cazul in care ar pierde meciul de azi, iesencele ar ajunge in grupa cu Universitatea Bacau, Dinamo si Braiconf, in care ar porni, de asemenea, cu trei victorii si trei infringeri, insa ar avea un drum ceva mai usor spre semifinale.
Meciul cu Dinamo se anunta dificil, tinind cont ca adversara noastra s-a intarit in ultima perioada cu citeva jucatoare de valoare precum ex-bacauanca Halus si ucraineanca Bordenciuk, iar pe banca tehnica a fost adus experimentatul antrenor Mugur Niculescu. E greu de crezut, insa, ca Dinamo poate reusi surpriza de a invinge la Iasi, dupa ce Penicilina s-a impus in partida tur, din Capitala, cu un clar 3-1. Un nou succes al fetelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim ar lamuri definitiv problema marii rivalitati dintre cele doua echipe, pe vremuri adversare directe in lupta pentru titlu. Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, Ruxandoiu, T. Popa, Formagiu, Dulcianu, Androhovici.
Dinamo: Minca, Miscenko, Bordenciuk, Halus, Vasilica, Stanescu. (Ion TEODOR)

Comentarii