Cu iesenii prin finale

duminică, 26 mai 2002, 23:00
2 MIN
 Cu iesenii prin finale

Plecata din postura de favorita la titlu, macar prin prisma faptului ca va juca mai multe partide pe teren propriu, echipa masculina de baschet West Petrom Arad a cistigat simbata (scor 80-78) prima intilnire din finala cu Dinamo-Erbasu Bucuresti. Campioni en-titre, aradenii au reusit sa profite de avantajul terenului propriu, insa au facut-o la limita, dupa ce au condus adesea autoritar pe parcurs. Daca la pauza echipa lui Dragan Petricevic conducea cu 45-32, cea mai mare diferenta s-a consemnat in sfertul al treilea, cind aradedii au condus cu 20 de puncte avans (64-44). Ultimul sfert a fost insa unul de cosmar, dupa ce oaspetii au echilibrat repede disputa si s-au instalat la conducere. Dinamo putea sa repete isprava din sezonul regulat (cind a invins la Arad cu 77-61), insa, dupa ce aradeanul Marjanovic (cosgeterul partidei cu 29 de puncte marcate) a stabilit scorul final cu o aruncare de trei puncte, oaspetii au ratat doua lovituri libere prin Carutasu si o aruncare de la distanta prin Markovic. Catalin Burlacu a marcat sapte puncte pentru West Petrom, insa jocul lui a fost mai retinut dupa ce acumulase trei greseli personale inca din primele minute ale intilnirii. Celalalt ex-iesean, Mitica Anghel, a evoluat mai mult decit a facut-o pina acum (odata cu accidentarea titularului Rares Apostol) insa nu s-a numarat printre marcatori. Urmatoarele doua partide ale finalei sint programate la Bucuresti, la sfirsitul acestei saptamini.
Finala mica a campionatului si-a jucat prima ei mansa la Bucuresti, acolo unde echipa fostului conducator de joc iesean, Silviu Lupusavei, Vega Ploiesti (din postura de gazda), a trecut cu scorul de 74-70 de CSU ISA Pitesti, echipa pentru care joaca Bogdan Dornescu.
In finala feminina, Livas Tirgoviste este foarte aproape de titlu dupa ce a smuls o victorie pe terenul adversarei sale, BC ICIM Arad (acolo unde evolueaza ieseanca Corina Morosanu). Dupa ce au pierdut miercuri, la Tirgoviste, cu 72-82, campioanele en-titre au egalat scorul general prin victoria de simbata, scor 65-47, dar s-au vazut infrinte ieri (53-56) in cea de a treia partida a finalei. Ultimele doua jocuri sint programate la sfirsitul acestei saptamini, la Tirgoviste. (L.M.)

Comentarii