Cu rezervele, inainte!

joi, 20 aprilie 2006, 23:16
3 MIN
 Cu rezervele, inainte!

Reusind sa decaleze partida (programata initial simbata), Politehnica a facut primul pas pentru a petrece cum se cuvine Pastele, adica in familie, nu pe terenul de joc. Umratorul pas pentru ca sarbatorile pascale sa fie pline de bucurii este legat de rezultatul meciului de astazi. Care se va derula intre declaratiile antrenorului gazdelor, Ioan Ovidiu Sabau („Trebuie sa luam 3 puncte pentru a pune definitiv punct emotiilor legate de retrogradare) si cel al oaspetilor, Ionut Popa ce a afirmat deja ca merge in Ardeal cu gindul de revansa dupa remiza din tur. Politehnica are insa severe probleme de lot inaintea partidei de astazi, jumatate dintre titulari fiind indisponibili: Onut si Bordeanu sint suspendati, Gavatorta, Rednic, Arhire si Ciobanu, accidentati. Cu trei sferturi din aparare pe butuci, Popa va miza din primul minut de Irinel Ionescu, ce nu a mai jucat in Divizia A de mai bine de un an iar fundas stinga va fi reprofilat Dianu, ce a evoluat pina acum la mijloc. Probleme apar si in legatura cu banderola de capitan de echipa, care, in absenta lui Onut, va fi purtata, cel mai probabil, de Bilba. Pentru a mai astupa gaurile din lot, s-a apelat si la jucatori nerefacuti (Saric) si chiar la fotbalisti de la echipa a doua, Such, care face deplasarea in premiera alaturi de echipa mare. Chiar si asa, Poli nu va reusi sa completeze lista de 18 jucatori, iesenii deplasind la Bistrita doar 17 jucatori. De partea cealalta, situatia este diametral opusa, bistritenii neputind conta doar pe Sarmasan, accidentat.
In ciuda conditiilor amintite care se impleteste de minune cu severa criza financiara existenta, Ionut Popa a spus ca nu accepta alibiuri de la jucatori: „Intelegem problemele clubului si trebuie sa demonstram acest lucru. Jucatorii care nu dau randament in aceste ultime etape se curata singuri in perspectiva sezonului viitor. Trebuie sa jucam macar pentru suporteri”.
Poli va fi sustinuta si la Bistrita de galerie, doua autobuze fiind puse la dispozitia suporterilor ce vor sa insoteasca echipa in Ardeal. Plecarea are loc astazi, la ora 7, din fata Salii Polivalente.
PS: Astazi, de la ora 17,00, are loc al doilea meci din etapa a XXIV-a a Diviziei A, SC Vaslui – Poli Timisoara. Meciul va fi condus de arbitrul Vasile Bratu si va fi transmis in direct de Telesport
Formatiile probabile
Gloria: Albut – D. Matei, A. Rus, Chibulcutean, Arbanas – Al. Pacurar, Muresan, Nalati, Paduretu – Negrean, Tirnavean.
Poli: Branet – Toma, Bernard, Ir. Ionescu, Dianu – Onofras, Iurisniti, Mitruc, Miclea – Bilba, Cernoch.
Arbitri: Marius Bocaneala (Galati); Ioan Onicas (Zalau), Catalin Savu (Galati).
Observatori: Octavian Goga (Brasov), Gheorghe Moise (Bucuresti).

Nespalati, fara bani, cu gleznele rupte!
„Le urez tuturor iesenilor si sustinatorilor Politehnicii Paste fericit si sa aiba ce puna pe masa de sarbatori” au fost cuvintele cu dublu inteles cu care presedintele Politehnicii, Sorin Boca a inceput conferinta de presa de ieri. Supararea ca lucrurile merg foarte greu la Poli a iesit apoi pregnant la iveala. „Deocamdata am gasit metode sa-i tinem pe jucatori in priza. Daca lucrurile continua insa asa, e foarte probabil ca Iasul sa nu mai aiba echipa in divizia A in foarte scurt timp” a spus antrenorul Ionut Popa. Sefii Politehnicii sint suparati ca nu au gasit solutii decit de a ajunge la zi cu primele de joc, contractele pe martie si aprilie nefiind achitate fotbalistilor inaintea Pastelui, asa cum se dorea. In plus, ieri, stadionul „Emil Alexandrescu” a ramas si fara gaz metan, jucatorii facind un dus scotian dupa antrenamentul de dimineata! Aceste lucruri se adauga problemelor uriase ridicate de teren, ultimul exemplu fiind entorsa suferita de Ciobanu la un antrenament pe „Emil Alexandrescu”, datorita denivelarilor.

Comentarii