Cu un pas in groapa

miercuri, 28 februarie 2007, 23:31
2 MIN
 Cu un pas in groapa

Desi juca la Sibiu o miza imensa, pastrarea sanselor de mentinere in primul esalon, echipa ieseana de baschet feminin n-a putut sa treaca peste uriasa presiune si s-a inclinat in fata unei echipe care a luat astfel o gura serioasa de oxigen. "Apararea a mers dar atacul a fost deziluzie.", a spus la final antrenorul Mitica Anghel, dezamagit de faptul ca echipa sa a capotat in fata unei contracandidate la mentinerea in primul esalon. Asa cum s-a intimplat si in tur, cheia partidei a fost la nivelul conducatoarelor de joc si cistigatoare detasata a fost din nou sibianca Felicia Grila in fata Irinei Suetina. Diferenta s-a facut practic pina la pauza cita vreme Grila a marcat 21 din cele 25 (4×3) de puncte cu care a incheiat jocul, in fata unei moldovence neputincioase care a condus greu atacul oaspetelor si a pierdut noua mingi adica jumatate din totalul inregistrat pe echipa. Iar daca prin aparare lucrurile au mai mers (Causan a fost lider cu 9 recuperari), chiar daca au mai fost probleme sub panou cu junioara de nici 17 ani si 1.90 m, Elisabeth Pavel (24 puncte), handicapul a venit din ofensiva unde procentajele au fost dezamagitoare: 1/6 la 3 puncte si 3/11 la 2 puncte pentru Olga Cazac, 5/13 la 2 puncte pentru Sorana Gavrilescu si 1/4 la 2 si 3 puncte pentru Causan. Pentru National punctele au fost marcate de Cazac (17, 1×3), Bordeianu (14, 1×3), Gavrilescu (10), Causan (6, 1×3), Suetina (3, 1×3), Ionescu (2) si Cilibiu (2).
Simbata, iesencele intilnesc pe teren propriu pe Universitatea Cluj si mai sint doar trei etape in care National va trebui sa incerce sa mai repare ceva. Alternative sint ori sa cistige toate meciurile ramase ori numai doua dintre ele cu conditia sa primeasca ajutor consistent din "indirecte".
Iata si alte rezultate inregistrate ieri in cadrul etapei a 19-a: CSU Oradea – Olimpia Bucuresti 65-77, Rapid Bucuresti – Somes Dej 88-34 si Universitatea Cluj – Municipal Tirgoviste 55-86.

Comentarii