Daca Poli e slaba, atunci Dunarea cum mai e?

marți, 02 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Daca Poli e slaba, atunci Dunarea cum mai e?

"Alb-albastrii" din Copou au reusit simbata sa nu-si complice si mai mult situatia din clasament, victoria fara dubii a lui Poli in fata Dunarii Galati dovedind, o data in plus, ca nimic nu este inca pierdut. Si, daca tinem cont si de valoarea multor echipe din serie, gruparea ieseana poate reclama, fara prea mari probleme, "rezervarea" unui loc si in viitoarea editie a ligii secunde. Pina atunci insa, asa cum spunea si antrenorul Leonida Nedelcu, fiecare meci disputat acasa este unul crucial, coordonarea pasilor pentru cistigarea partidelor disputate in Copou fiind o conditie esentiala pentru scaparea de emotii.
Simbata, iesenii au facut o a doua repriza destul de buna, dupa ce in prima parte nu s-a jucat aproape nimic. Din nou buba a fost la linia mediana, acolo unde lucrurile merg bine doar cind Matinca joaca. "Trezirea" acestuia, dupa pauza, a fost suficienta pentru inscrierea celor doua goluri, mijlocasul iesean fiind la originea ambelor reusite. Promitatoare a fost si evolutia din a doua parte a lui Irinel Ionescu, care incearca sa faca uitat debutul de sezon, poate cel mai slab din cariera lui de pina acum. In defensiva, experienta lui Urdaru s-a facut din plin simtita, exacta fiind si prestatia "capitanului" Paraschiv, precum si a portarului Moraru, care trece printr-o perioada foarte buna. In rest, s-a vazut din nou ca Barbu si Poenaru mai au pina sa intre in jocul echipei, ca locul lui Ilie nu este cel de libero, iar Chiper nu are constanta absolut necesara unui mijlocas, Serban si Chiper impresionind doar la capitolul daruirii.
Sugestiva pentru situatia actuala, de cautare, a lui Poli au fost permutarile de jucatori. Astfel, Ionescu a trecut la pauza mijlocas stinga, Onofras intrind virf, Barbu a incercat de mai multe ori sa intre in pielea unui adevarat inchizator, de care o echipa cu profilul de joc al iesenilor – in care mijlocasul central, Matinca, nu face deloc faza de aparare – are nevoie, iar amintirile lui Urdaru de pe vremea cind juca fundas dreapta s-au dovedit a fi inca proaspete.
Simbata, la Pitesti, Poli are un nou prilej de a "umbla" la "adevar"… (Ovidiu MINEA)

Comentarii