Debut in grafic

duminică, 21 octombrie 2007, 22:04
2 MIN
 Debut in grafic

Asa cum se preconiza, echipa ieseana de baschet feminin a pasit cu dreptul in noul sezon dupa o victorie normala in fata unui adversar care incearca de ani bun sa tina pasul valoric cu primul esalon. Cu patru noutati in lot, cu un antrenor vechi dar abia readus la cirma de citeva zile, gazdele s-au impus la o diferenta lejera chiar daca prestatia a fost inca departe de asteptari.

Si chiar era greu ca iesencele sa mearga ceas cita vreme lipsa omogenitatii se simte la formatia care abia a apucat sa joace doua partide amicale cu o echipa de junioare. "Am inceput greu apoi ne-am eliberat de emoti.", a concluzionat la final antrenorul Gabi Mihailescu, care a stat cuminte pe banca in timpul meciului, nu pentru ca nu avea ce indicatii sa dea ci pentru ca n-are licenta si a primit doar statut de delegat.

Cu doua noutati in formula de baza, Birsan si Lazar, gazdele s-au desprins greu de adversar, chiar daca acesta a avut probleme sa "imblinzeasca" cosul. 12 puncte avans dupa prima repriza reprezenta insa putin pentru o echipa cu pretentii superioare.

Abia la reluare situatia s-a schimbat pentru ca in apararea s-au facut recuperari la greu, interceptiile s-au inmultit si contraatacul a fost arma letala in disputa cu o formatie care a tinut pasul doar la capitolul viteza si determinare. Lazar si Panait n-au facut furori in atac dar au recuperat masiv sub panouri, Suetina a surprins si ea la acest capitol dar si cu cele opt pase decisive, Causan si-a dus pina la 45% procentajul aruncarilor de la distanta in vreme ce fostele sibience Birsan si Tecoanta au imprimat un ritm alert, conform cu ceea ce urmareste National-Politehnica in acest sezon.

Si daca in sezonul trecut lipsa alternativelor consistente pe banca era o problema, antrenorii Mihailescu si Boisteanu s-au convins simbata ca mai au acum solutii care pot schimba eventual soarta unei partide. Pentru National-Politehnica au evoluat: Suetina (8, 1×3), Birsan (10), Causan (19, 5×3), Gavrilescu (9), Lazar (7) apoi Panait (9), Tecoanta (8, 2×3), Bordeianu (5), Ionescu (2), Cilibiu si Borcila.

Celelalte rezultate ale primei etape: U Cluj – Teleorman Alexandria 78-75, Municipal Tirgoviste – ICIM Arad 44-82, Sportul Stuentesc Bucuresti – Rapid Bucuresti 71-73, CSS Sf. Gheorghe – CSM Oradea 82-43 si Olimpia Bucuresti – CET Govora 44-93.

Etapa viitoare (simbata, 27 octombrie): Teleorman – Municipal, ICIM – U Cluj, Rapid – CSS Sf. Gheorghe, CSM Oradea – Sportul Studentesc, Somes – Olimpia si CET – National-Politehnica (se joaca joi, 25 octombrie).
 

Comentarii