Defilare in actul doi

duminică, 09 octombrie 2011, 21:33
3 MIN
 Defilare in actul doi

CSMS:  Popa – Boestean, R. Tincu, Mitrea, Badic – Onofras (‘90^5 – Marinkovic),  Straton, Nalati, Vladu – Cl. Tudor (‘90^2  – C. Tincu) – Herghelegiu (’80 – Paval). Antrenor: Ionut Popa.

Viitorul: Bolboasa – Cretu, Larie, V. Pacuraru, Turcu – Benzar (’63 – Cirstocea), Onicas, Al. Lazar – V. Simion (’58 – Albu), Vl. Rusu (’76 – Pantelie), A. Chitu. Antrenor: Catalin Anghel.

Cartonase galbene: Nalati (‘45^1), Herghelegiu (’53), R. Tincu (’76), Tudor (‘90^2) – Simion (’22), Larie (’62, ’87).

Eliminat: Larie (’87).

Arbitri: R. Petrescu; B. Gheorghe, V. Birleanu (toti din Bucuresti).

 

1-0, min. 48: Vladu executa o lovitura libera din lateral dreapta, mingea e respinsa pina la Straton, care inscrie cu un sut puternic de la 6 metri, lateral dreapta.

 

O ocazie importanta, irosita de Tudor in minutul 14, doua suturi bunicele (Benzar – min. 7, Onofras – min. 8), parate de portari, si unul periculos (Simion – peste poarta, min. 37). Cam atit fotbal s-a putut vedea intr-o prima repriza in care ambele echipe au jucat modest, preocuparea principala generala fiind anihilarea adversarului. Pauza a schimbat radical aspectul jocului. Gazdele au iesit mult mai motivate de la odihna in timp ce Viitorul a scazut calitatea jocului etalat, oaspetii reusind in actul doi un singur sut (!), trimis de Chitu in minutul 68, si multe gafe defensive. Drept urmare, CSMS, care a jucat foarte bine tactic, s-a distrat in repriza a doua, doar nesansa (Onofras a trimis in bara transversala, de la 12 metri, in minutul 53, si putin pe linga poarta in minutul 67), ratarile incredibile (campion a fost Herghelegiu, care nu a reusit sa inscrie desi a fost de trei ori singur cu portarul, in minutele 55, 62 si 71, atacantul iesean ratind in minutul 59 si intilnirea cu mingea centrata de Vladu in careul mic) ori neexploatarea unor lovituri libere din pozitii ideale (Tudor – min. 88 si Nalati – min. 90^1 au trimis pe linga poarta de la 20 de metri) facind ca golul reusit de Straton sa ramina unicul al partidei.

Astfel, Iasul a cistigat fara probleme derbiul seriei si ramine la o distanta minima de locurile care asigura promovarea in Liga I.

 

Contre intre constanteni

^ CSMS a avut trei capitani de echipa simbata: Tudor, Onofras si Straton. ^ Accidentat mult timp, Paul Catalin Tincu a bifat primele minute ale sezonului. ^ Fara a avea prea multe motive, arbitrul a prelungit a doua repriza cu cinci minute. ^ La final, intre presedintele oaspetilor, Pavel Peniu si antrenorul Anghel a izbucnit un conflict, cei doi contrindu-se verbal. "Dupa meci, le-am spus ca nici daca eram blat nu jucam asa de prost. Probabil, antrenorul a inteles altceva" a spus Peniu, care a adaugat: "Azi n-am jucat nimic, insa nici Iasul n-a stralucit. Avem conditii din cele mai bune, iar jucatorii se prezinta ca niste mosi la joc. Sint suparat pe toata lumea, de la antrenor in jos. Chiar si asa, nu ne despartim de Catalin Anghel. Mi-as dori sa promovam impreuna cu Iasul, insa va fi foarte greu la cum s-a jucat astazi, cind am aratat ca echipe care se bat la retrogradare. Am fost sub Snagov ori Dinamo II". ^ Patronul oaspetilor, Gica Hagi, nu a fost prezent la meci. ^ Jucatorii gazdelor au dedicat victoria presedintelui Consiliului Director al CSMS, Leonida Antohi, a carui sotie a decedat recent.

 

Declaratiile tehnicienilor

 

Ionut Popa: "Am cistigat datorita unei daruiri totale si a faptului ca jucatorii au respectat aproape in intregime indicatiile tactice primite. Chiar daca, dupa aspectul jocului, meritam sa cistigam cu sase sau sapte la zero, sint bucuros ca am cistigat doar cu 1-0, acesta fiind scorul meu preferat. De Herghelegiu ce sa zic? Mi-as dori sa joace prost si sa dea gol!"

Catalin Anghel: "Victorie meritata a Iasului, facilitata de jocul foarte slab al nostru. Ne-a fost frica sa jucam, am facut greseli mari in toate compartimentele, in special in defensiva. Iasiul si-a dorit mai mult victoria".

 

 

Comentarii