Din nou la treaba

luni, 16 ianuarie 2012, 21:16
3 MIN
 Din nou la treaba

CSMS Iasi si-a reluat ieri antrenamentele, la primul antrenament al anului participind 28 de fotbalisti: 13 dintre cei care au jucat in tur (Balan, C. Popa, R. Tincu, Mitrea, Avramia, Badic, Ciucur, B. Straton, Cl. Tudor, Vladu, Gado, Onofras, Herghelegiu), cinci juniori (Gorovei, Andries, Hutanu, Huma, Crenganis) si sase jucatori noi, fundasul Alexandru Cretu (revenit de la FC Hunedoara, Liga a III-a), mijlocasul Ivan Petrovic (Metalac Gornji Milanovac, ultimul loc in prima liga sirba), portarul Catalin Samoila (Sportul Studentesc), mijlocasul George Codrea (Millenium Giarmata, Liga a III-a), atacantii Bojan Brajkovic (FK Vozdovac, Serbia III) si Sorin Pavel (care a evoluat in ligile inferioare din Italia), ultimii patru fiind in probe. Alti patru jucatori prezenti la reunire, L. Florea, Ghindaru, Nalati si Orac nu s-au dezechipat, ei fiind pusi pe lista de transferari. La stadion a venit si Paul Tincu, despre care s-a spus ca si-a reziliat contractul cu CSMS. Asteptati ieri in Iasi de antrenorul Ionut Popa, Eugen Craciun (fundas, CS Mioveni), Sergiu Scarlatescu (mijlocas, Dinamo II) si  Paul Somodean (fundas, Vointa Sibiu) nu au fost prezenti, sperindu-se ca acestia sa ajunga zilele urmatoare, atunci cind ar trebui sa apara si Anton Alexeev (portarul rus care a mai jucat la Iasi), Valentin Coca (portar, CS Mioveni) si Nicolas Vajou (fundas, Viitorul Constanta).

Ionut Popa a declarat ca lotul va fi alcatuit dupa mai multe teste. "Vreau ca pina la sfirsitul saptaminii sa am la dispozitie 80-90% din lotul cu care vom aborda returul. Chiar daca vor veni 30-40 de jucatori in probe, voi opri doar pe cei care cred ca pot fi titulari sau pot fi foarte aproape de a fi titulari. In plus, vreau sa fie lot echilibrat, nu ca in tur, cind am avut un lot format din 32 de jucatori, intre care doar doi stoperi. Pe mine nu ma intereseaza numele fotbalistilor, pot sa fie si din C si din D. Am mai avut eu nume sonore si nu jucat nimic! Important este sa fie flaminzi de fotbal, pentru ca obiectivul meu principal ramine sa fac echipa" a spus tehnicianul, care s-a referit si la nevoia de reformare a clubului: "Mie nu mi-a placut deloc cum au mers lucrurile in tur. Pentru a promova, avem nevoie de alt plan. Trebuie remediate imediat doua aspecte, unul sportiv, celalalt organizatoric, pe care i le voi spune lui Florin, si el animat de a face treaba. Si trebuie sa porneasca in tromba".

Florin Prunea, care a ajuns la stadion impreuna cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si vicepresedintele CSMS, Cristi Starica, a anuntat ca a semnat contractul cu Iasul. "Am semnat un contract cu CSMS pe doi ani si jumatate. Primul obiectiv este promovarea in vara si mentinerea un an in Liga I" a spus fostul international, care a adaugat ca este foarte optimist: "Am gasit aici oameni care vorbesc limba sportului si un primar mare iubitor de sport. In afara de Viitorul Constanta, care are un management foarte bun, echipele din fata noastra nu sint mai bune decit noi, deci sint optimist in privinta promovarii. Bugetul clubului este confidential, insa am primit asigurari ca nu vor fi probleme cu banii. De aceea, cred ca vom putea completa lotul cu jucatorii de valoare pe care Ionut Popa ii doreste. Am incredere in antrenor, in staff, in jucatori. Sint optimist in privinta promovarii".

Optimismul presedintelui a fost impartasit si de Marius Onofras: "Sper sa fim un grup mult mai unit fata de tur si sa ne atingem obiectivul. Venirea lui Florin este de bun augur. In ceea ce ma priveste, daca ma vedeti aici, inseamna ca nu se pune problema unei plecari".

Comentarii