Dinu i-a predat o lectie de fotbal lui Lucescu

luni, 26 octombrie 1998, 00:00
2 MIN
 Dinu i-a predat o lectie de fotbal lui Lucescu

Au inscris: Batrinu (‘5), Ciobotariu (‘8), Iftodi (’69), Gane (’90) / Sumudica (’60).
Rapid: Lobont – Stanciu, Mutica (’72 Andone), M. Rednic, Dulca, Bolohan – Sabau, Lupu, Bundea (’46 Maldarasanu) – Sumudica, Pancu (’77 Maier).
Dinamo: Fouhami – Contra, Batrinu, Ciobotariu, Florea – Fl. Petre (’67 Gane), Lupescu, Iftodi, Hildan (’82 D. Rednic) – Vladoiu, Mihalcea (’76 Dobre).
Antrenorul dinamovist Cornel Dinu a reusit sa dejoace, in derbiul etapei, toate intentiile fostului sau coechipier Mircea Lucescu, surprinzind echipa rapidista cu un start extrem de puternic. Desi se astepta, ca in orice partida, furia de inceput a gazdelor, giulestenii n-au reusit mai nimic, datorita pressingului criminal al dinamovistilor, exercitat pe tot terenul. Astfel, in minutul 8 scorul era deja de 2-0 pentru oaspeti, datorita reusitelor fundasilor centrali Batrinu si Ciobotariu, care s-au descurcat de minune in careul rapidist, profitind si de lipsa de reactie a aparatorilor lui Lucescu. Dar antrenorul Cornel Dinu nu este multumit cu acest K.O: el vrea umilinta rivalului sau. Un sut puternic putin peste transversala lui Lobont al lui Iftodi, o executie superba a lui Mihalcea, apreciata ca joc periculos, precum si alte contraatacuri furibunde, toate confirma intentia lui Dinu.
In repriza secunda, se inmultesc faulturile, dar se imputineaza fazele de fotbal. Totusi, in minutul 60, Lucescu serveste un dus scotian: Sumudica egaleaza, printr-o executie superba, dar imediat, Bolohan primeste al doilea cartonas galben, plus rosul de rigoare, la un fault asupra lui Florentin Petre. Astfel, flancul sting rapidist, diminuat prin improvizatia Maldarasanu si distrus prin eliminarea lui Bolohan, cedeaza: Ionel Gane croseteaza pe dreapta centreaza spre Iftodi si acesta isi executa fostul coechipier.
Cu un om in minus pe teren, rapidistii nu mai au puterea sa schimbe ceva din destinul acestei partide, desi Sumudica, in minutul 80 a sutat formidabil, dupa o cascada de driblinguri, Fouhami a respins, dar reluarea in plasa a lui Bogdan Andone nu a fost validata ca gol de arbitru. In schimb, in minutul 90, Ionel Gane ia o actiune pe cont propriu si desavirseste suprema umilinta a Giulestinei, prin cel mai frumos gol al partidei.
Astfel, marele derby se incheie cu un rezultat poate nescontat, dar explicabil prin superioritatea de conceptie tactica a lui Dinu asupra lui Lucescu. (Nic. G)

Comentarii