Doar pentru orgoliu

vineri, 23 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Doar pentru orgoliu

Inaintea inceperii campionatului, 99% dintre specialistii in fotbal intrevedeau ca lupta pentru promovare in seria I se va da intre FC Brasov si FCM Poli Iasi. Acest lucru, valabil chiar si putin dupa inceperea returului, s-a stins insa, cartile fiind aproape jucate in seria I, cu Brasovul promovata direct si Rocar-ul la baraj, in timp ce Poli isi va linge ranile inca un an. De aceea, ceea ce trebuia sa fie revansa derbiului din turul campionatului, atunci cind brasovenii au inregistrat singura lor infringere pina inainte de etapa trecuta, adica meciul de astazi s-a transformat mai mult intr-o disputa a orgoliilor, miza fiind un cuvint care nu prea isi are sensul.
Din cauza secetei financiare, Poli a plecat cu chiu, cu vai, la Brasov, directorul tehnic Leonida Antohi spunind ca a imbatrinit cel putin un an in saptamina aceasta pentru a reusi ca iesenii sa poata ajunge sub Timpa. "Alb-albastrii" au plecat ieri dimineata cu autocarul, din delegatia ieseana absentind – in afara mai vechiului accidentat, Urdaru – Manole, care este racit puternic, din aceleasi motive fiind incert si Matinca, el facind insa deplasarea. Partida de astazi este privita de ieseni ca o testare a fotbalistilor in fata unei echipe destul de valoroase. Si este normal sa fie asa de vreme ce in lotul pregatit de Cornel Talnar se afla jucatori ca Vasc sau Marca, alaturi de mai vechii jucatori localnici.
Inaintea etapei de astazi FC Brasov are 61 de puncte (+22 la adevar) fiind liderul seriei in timp ce Poli, care a acumulat 42 de puncte (+3 in clasamentul adevarului) se afla cu doua pozitii mai jos in clasament. In tur, iesenii au cistigat in Copou cu 2-0.
Formatiile probabile: FC Brasov – Matyas – Isaila, Bica, Mauta – Buta, Buga, Cocan, Vasc, Marca – Ciolanel, Cristean.
Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Paraschiv, Cojocaru, Petrache, Bordeanu – Onofras, Botan, Matinca, Puscas – Corjan.
Arbitrii partidei sint: Aurelian Simion – Iosif Olah, Adrian Ion, cei trei urmind a fi supervizati de cunsocutul Ion Craciunescu.
Celelalte meciuri ale etapei: Metrom Brasov – Dacia Braila (in tur, 2-0); Sportul Studentesc – Cimentul Fieni (0-1); Gloria Buzau – Laminorul Roman (1-2);
Nitramonia Fagaras – Tractorul Brasov (1-4); Chindia Tirgoviste – Rulmentul Alexandria (1-1); Dunarea Galati – Precizia Sacele (1-2); Poiana Cimpina – Rocar Bucuresti (2-3); Petrolul Moinesti – Midia Navodari (1-1). (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii