Doua romance de clasa mondiala

duminică, 08 august 1999, 23:00
2 MIN
 Doua romance de clasa mondiala

Fortus Iasi – Tricotex Panciu 2-1 (0-0) in etapa a II-a Diviziei C la fotbal
Au marcat: Asavoaie (’46), Banta (’72) / Bercaru (’87).
Fortus: Moraru – Diaconescu, Lohan, Codru, Spiridon, Banta – Boghean, Sandu G. (’41-Tuca), Asavoaie – Vasiliu (’85-Dobre), Brighiu (’72-Ailenei). Antrenori: C. Costachescu si N. Ciocirlan.
Tricotex: Craciun – Virlan, Tiganus, Grigorica, Antohi – Corcuz (’70-Hanga), Andronic, Bolocan, Stingaciu – Bercaru, Robu. Antrenor: M. Costea.
Cartonase galbene: Asavoaie / Andronic, Bercaru si Bolocan.
A arbitrat: O. Raileanu (R. Sarat).
Pe un soare ucigator, doua prezente inedite in esalonul trei si-au disputat ieri pe stadionul Tepro trei puncte pe care si le-au dorit, cu siguranta, dar nu s-au obosit prea mult sa le cistige. Jocul de factura destul de modesta, presarat cu greseli elementare de ambele parti (la care a contribuit si terenul, acolo unde papadia a cistigat de mai mult timp batalia cu firele de iarba), a scos in evidenta o dominare teritoriala mai consistenta a gazdelor, care au demonstat totusi ca sint inca in faza cautarilor. Fazele de poarta, desi nu foarte multe la numar, s-au concretizat in gol doar dupa doua faze fixe, cind inspiratia lui Asavoaie a facut diferenta. Anosta, prima repriza a iesit in evidenta prin suturile expediate de Vasiliu (cel mai in verva jucator iesean) si Brighiu, ambele pe centrul portii, apoi Moraru a respins in transversala o ghiulea expediata de vrinceanul Robu (’32), finalul consemnind o noua ratare a lui Vasiliu, de la sapte metri de poarta, dupa o minge facuta cadou de adversari. Imedit dupa reluare, Asavoaie inscrie primul gol al Fortus-ului in acest sezon, transformind impecabil o lovitura libera de la 22 m. Bercaru il pune apoi la grea incercare pe Moraru, Asavoaie il imita la cealalta poarta si Tuca stirneste rumoare in tribune trimitind in plopi de la 13 m de poarta, dupa o faza construita de Vasiliu. Si totusi gazdele aveau sa se racoreasca in min. 72: lovitura libera dintr-o zona identica cu cea de la gol, vrincenii se inghesuie in zid dar il ignora pe Banta, aflat solo in careu, care primeste de la Asavoaie si puncteaza. Relaxate, gazdele o lasa mai moale si permit oaspetilor sa inscrie la o faza la care Bercaru si-a facut de cap pe partea dreapta si a sutat plasat in coltul lung al portii lui Moraru. (L.M.)

Comentarii