Dumitru propune, clubul dispune

miercuri, 17 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Dumitru propune, clubul dispune

Sedinta de ieri a Consiliului de Administratie al FCM Poli Iasi nu a adus decit in mica masura clarificarile necesare. S-a creionat lotul de jucatori cu care antrenorii intentioneaza sa plece simbata in cantonament insa totul va depinde si de sumele care vor fi cerute pe fotbalistii pe care Lita Dumitru doreste sa ii aduca la Iasi.
Printre preferatii antrenorului se numara portarul Mihalache (Fulgerul Bragadiru) si jucatorii Maxinciuc si Besleaga. CA a decis sa dea unda verde transferurilor celor trei daca, global, suma necesara achizitionarii lor nu va depasi 10 000 $. Dintre fostii jucatori ai lui Poli, Dumitru a fost impresionat cel mai mult de Dobrea, CA stabilind ca pret maximal de platit celor de la Apemin Borsec suma de 50 de milioane de lei. De asemenea, Cojocaru si Petrache ar putea fi reprimiti daca primul isi rezolva problema dezlegarii de la Foresta iar al doilea nu are pretentii contractuale. Un semn de intrebare planeaza asupra lui Filip care are dezlegarea doar pina in vara de la Ceahlaul Piatra Neamt, Dumitru neagreind lucrul cu jucatori care nu sint definitivi ai clubului. In ceea ce-i priveste pe juniori, mari sanse de a merge in cantonament le au portarul Vieriu (juniorii II ai lui Poli), Bungeanu si Scrab, ambii de la LPS.
La capitolul plecari, mai adaugam citeva noutati fata de cele de pina acum: Matinca spre Hapoel Rishon, Murgu la Metrom Brasov, Paduret si Serban la Metalul Plopeni, Dorel Constantin la Petrolul Berca. Rupedeal vrea sa joace in retur la Gaz Glina Bucuresti, liderul seriei a III-a a diviziei C, acolo unde se afla un alt fost fotbalist al lui Poli, Bebe Manole, iar Gavrilescu si Ionescu vor da probe la Ceahlaul Piatra Neamt. La Ilie se va renunta, semne de intrebare planind si asupra lui Andries. Bineinteles, vreuna din aceste variante se va concretiza, doar daca Poli va ajunge la intelegere cu cluburile care ii doresc pe jucatorii ieseni, primii care si-au anuntat prezenta la negocieri fiind Petrolul Berca si Metalul Plopeni
Astazi urmeaza sa se ia o decizie ferma asupra locului de desfasurare a cantonamentului, variantele ramase in discutie fiind Cimpulung Moldovenesc si Vatra Dornei.
Pe Drutca l-a tras curentul!
Eliberat la sfirsitul saptaminii trecute din arestul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, Vasile Drutca, fostul presedinte al FCM Poli Iasi continua sa refuze sa dea declaratii pe marginea subiectului pentru care este cercetat, banii incasati de gruparea din Copou de pe urma transferului lui Pancu de la Rapid la Cesena. Contactat telefonic, Drutca, care are domiciliul in comuna Podu Iloaiei, a spus: "Discutam orice dar nu despre cazul Pancu, in care nu va pot spune nimic. Nici nu ma pot intilni cu dumneavoastra pentru ca in curind voi pleca prin tara pe la rudele mele. M-a tras curentul pe unde am stat saptamina trecuta si sper sa-mi treaca raceala si sa-mi revin si moral". Drutca este cercetat actualmente de procurorii ieseni in legatura cu prejudicierea cu 189 500 $ a FCM Poli. Reamintim ca gruparea ieseana avea dreptul sa primeasca 25% din cele 1,2 milioane $ (minus taxele catre FRF care sint de 10% din suma obtinuta) primite de Rapid in urma transferarii jucatorului in Italia insa a incasat doar 80 500 $. (Ovidiu MINEA)

Comentarii