„Egalul ar fi excelent!”

joi, 03 aprilie 2008, 21:43
3 MIN
 „Egalul ar fi excelent!”

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, nu se dezminte. Tehnicianul a pregatit declarativ meciul de astazi, cu Unirea Urziceni, pe aceeasi linie pe care merge de multa vreme, anuntind din nou egalul ca o minune.

Si de aceasta data, Popa a gasit o argumentatie destul de solida: "Intilnim cea mai buna echipa din campionat, Urziceniul fiind peste Steaua sau CFR. Sustin asta deoarece Unirea joaca constant, singura infringere din acest an, cea cu Steaua, fiind cu japca! Unirea are si cel mai bun presedinte din tara si, poate, cel mai bun antrenor din tara. Tinind cont de acest lucru si de faptul ca ne lipsesc trei jucatori de baza, Bilba, Pecnik si Onut, plus Tincu si Palimaru, cred ca un egal cred ar fi un rezultat de exceptie".

In viziunea tehnicianului, remiza reprezinta o varianta de compromis: "Daca batem, nu mai avem probleme in campionat, insa daca pierdem intram iarasi adinc in hora retrogradarii".

Ieri, principala preocupare a gazdelor era legata de recuperarea jucatorilor accidentati. In conditiile in care despre Onut se spunea ca sansele de revenire sint nule (situatie in care capitanul de echipa va fi substituit de Ciobanu), gindurile se indreptau in special inspre Pecnik, titularul indiscutabil al returului pe postul de fundas stinga (variantele de inlocuire sint Kalai si Toma) si Palimaru, singurul atacant de meserie ramas valid in afara titularului cert, Andrei Cristea. In calcule pentru meciul de astazi ar putea intra, ca rezerve, Miclea si Straton, ambii revenindu-si dupa accidentarile suferite.

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au ginduri de a confirma ca joaca foarte bine in deplasare, securizarea defensiva fiind unul dintre atuurile importante ale trupei pastorite de MM Stoica si pregatite de Dan Petrescu. Oaspetii nu vor putea conta astazi pe Razvan Paduretu, suspendat datorita cumulului de cartonase galbene.

Interesant va fi de urmarit si evolutia celor doi jucatori ieseni get-beget deveniti piese de rezistenta ale unei trupe cu aspiratii europene, Onofras (cel care a stabilit deznodamintul partidei tur, cind a marcat unicul gol al partidei, pe final) si Bordeanu, pe care presedintele Politehnicii, Sorin Boca, i-a "ratacit" anul trecut (definitiv!) la Urziceni in schimbul unei sume derizorii, nici 120 000 $ cumulat!

Mai merita precizat ca partida in care e implicata o echipa, Unirea, cu sonoritate atunci cind e vorba de acuze la adresa arbitrilor va fi condusa de un concitadin al lui Ionut Popa, aradeanul Ovidiu Hategan.

MM ii raspunde lui Popa

Seful Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a sustinut ieri ca il apreciaza in mod deosebit pe Ionut Popa. "Am auzit ca a declarat ca Unirea are cel mai bun presedinte din Romania. Nu stiu daca s-a referit la mine… Daca da, nu ii intorc vorbele din complezenta, insa Popa este un antrenor destept! Stie si meserie si sa pregateasca jocurile declarativ. Nu stiu ce s-ar fi facut Iasul fara el! Nu intimplator este cel mai longeviv tehnician din Liga I. O asemenea continuitate la nivelul primei ligi imi aduce aminte tot de Iasi si de colaborarea lunga pe care am avut-o cu Vasile Simionas, la Galati".

MM a mai precizat ca a trecut peste contrele pe care le-a avut cu tehnicianul in jurul unui meci cu Steaua, pe vremea cind era manager in Ghencea, moment in care antrenorul le-a cerut jucatorilor ieseni sa manince "carne cruda" pe teren: "Spusele lui Popa au facut parte din pregatirea meciului, iar replica mea a fost pe masura. Oricum, cred ca au fost episoade spumoase fata de mizeria existenta acum in fotbalul romanesc"

Comentarii