Elita baschetului masculin a intrat in vacanta

duminică, 18 aprilie 1999, 23:00
4 MIN
 Elita baschetului masculin a intrat in vacanta

Politehnica Moldrom – Herlitz Mobex 95-74 (46-34)
Poli Moldrom: Sestopal 4, Scutelnic 25 (5X3), Mirisevschi 29 (3X3), Burlacu 9, Anghel 4. Au mai jucat: Murgoci 18, Popa 4 (1X3), Nanescu 2.
Herlitz Mobex: Nagy, Cristescu 8 (2X3), Zindovic 31 (7X3), Ilic 20 (1X3), Pintea 10. Au mai jucat: Takacs 3 (1X3), Denes 2.
Desi si-au anuntat intentia de a forta o victorie in partida de simbata, oaspetii n-au tinut ritmul cu gazdele decit in primele zece minute ale partidei. Disputa in sine a semanat cu o cursa continua in reusite de la distanta, campion fiind sirbul Zindovic, care a marcat exclusiv din asemenea aruncari sau din aruncari libere. In tabara gazdelor o revenire spectaculoasa a avut-o Mirisevschi, care, dupa o perioada mai putin fasta in ultimul timp, a reusit sa devina al doilea marcator al partidei, remarcindu-se din plin si in lupta de sub panouri. Si daca Zindovic a dat drumul la cursa pentru aruncari de trei puncte, Scutelnic s-a tinut aproape, el incercind in unele momente sa ofere si spectacol pentru destul de putinii spectatori prezenti la sala. Nu in ultimul rind, Murgoci a reusit sa iasa din nou in evidenta prin pasele fructificate primite de la Sestopal si Popa.
Politehnica Moldrom – Herlitz Mobex 95-69 (51-32)
Poli Moldrom: Sestopal 2, Scutelnic 16, Mirisevschi 7, Anghel 2, Burlacu 12 (2×3). Au mai jucat: Murgoci 15 (1X3), Popa 21 (3X3), Nanescu 13 (1×3), Zetu 5 (1X3), Vrinceanu 2.
Herlitz Mobex: Nagy 4 (1X3), Cristescu 8 (2X3), Zindovic, Pintea 11, Ilic 3. Au mai jucat: Corui 14 (2X3), Denes 11 (1X3), Takacs 6 (1X3), Vaida 12.
Meci de vacanta in toata splendoarea lui. Bruma de echilibru pe care oaspetii o mai puteau oferi s-a risipit in min. 5 atunci cind Zindovic a fost trimis in tribune de arbitrul Dumitrache (dupa un fault tehnic si o serie de invective ale jucatorului sirb adresate oficialului). In rest, joc tehnic si spectaculos etalat de Popa, un inceput de repriza secunda bun a lui Burlacu (cu doua reusite de trei puncte), o noua dovada a cresterii valorice a lui Murgoci si doua evolutii curajoase si datatoare de speranta ale lui Nanescu si Zetu. De la oaspeti nu poate fi ignorata prestatia lui Attila Vajda (2.05 m, 18 ani), un pivot de mare viitor.
Pe banca tehnica a gazdelor au luat loc si cei doi indisponibili: Ivo Petovic (la prima aparitie dupa decesul tatalui) si Costel Moscalu (capitanul sustinut de cirje dupa fractura suferita de curind). A surprins pe multi absenta din echipa oaspete a internationalului Costel Palii. Desi a plecat cu autocarul spre Iasi, extrema mureseana s-a oprit la Piatra Neamt, pentru a-si intra in atributiunile de… nas. Atunci cind a consfiintit sa cunune jucatorul banuia ca partidele se vor desfasura vineri si simbata, el fiind astfel invoit de antrenori pentru partidele de la Iasi. "Avind in vedere ca repriza secunda a ultimei partide am abordat-o cu un singur titular, si acela de 21 de ani (n.r. – Scutelnic), socotesc sezonul ca reusit. Puteam face mai mult dar nici necazurile nu ne-au ocolit." – a declarat la final "principalul" iesean Dragan Petricevic. Petre Magurean, "secundul" echipei muresene, a fost de parere ca ambele partide au fost de vacanta, "noi fiind mai in vacanta decit ei si, in plus, am mai economisit niste bani privind organizarea ultimului joc" . Fostul tehnician iesean a confirmat insa zvonurile ca se retrage din baschet dupa acest sezon, urmind sa se preocupe de afaceri la Focsani. Emil Pinteala, unul din patronii firmei Moldrom si-a exprimat regretul pentru faptul ca echipa n-a reusit sa termine intre primele patru echipe, "acolo unde ne era locul" . Si pentru ca se vorbeste foarte mult de posibilitatea retragerii sprijinului acordat echipei iesene, Pinteala a explicat ca o decizie in acest sens se va lua pina pe 5 mai, data cind lotul Politehnicii Moldrom se va reuni pentru a aborda sezonul viitor. Iesenii si-au dorit mult sa termine campionatul inainte de ultimul meci, cel programat pe 24 aprilie la Tg. Mures. Deplasarile au devenit pentru ei motiv de nervozitate extrema dupa ce au "sarbatorit" Pastele in autocar, in conditiile in care o defectiune la mijlocul de transport a insemnat revenirea la Iasi la ora trei dimineata! CSU Astral Sibiu este noua campioana nationala, dupa ce a reusit inca de vineri sa transeze disputa cu fosta campioana, Dinamo Bucuresti. Victoria obtinuta cu scorul de 63-60 vine sa mai infirme din acuzele privind arbitrajul favorabil pe care sibienii si l-au asigurat in partidele de pe teren propriu. Titlul obtinut in acest an este al doilea in istoria clubului sibian dupa cel obtinut in 1995. La Bucuresti SOCED nu a putut impiedica echipa clujeana Carbochim sa-si adjudece medaliile de bronz. Daca in prima partida "constructorii" au cistigat cu 83-78, oaspetii au invins ieri cu 63-53 si au pus capat disputei. Disputele din jumatatea secunda a clasamentului nu s-au incheiat insa se cunoaste deja numele celor doua echipe retrogradate: Metropola Bucuresti (care a pierdut semifinala cu Subansamble Auto Pitesti) si UT Sanex Cluj. (Lucian MINUT)

Comentarii