En fanfare en finale!

Subtitlu

miercuri, 05 iulie 2006, 23:48
2 MIN
 En fanfare en finale!

Stadion: Allianz Arena, München
Portugalia: Ricardo – Miguel (’62-Ferreira), Meira, R. Carvalho, Valente – Costinha (’74 – Postiga), Maniche – Figo, Deco, Cr. Ronaldo – Pauleta (’68 -Simao). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.
Franta: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Viéira, Makélélé – Ribéry (’72 – Govou), Zidane, Malouda (’69 – Wiltord) – Henry (’85 – Saha). Antrenor: Raymond Domenech.
Arbitri: Jorge Larrionda – Walter Rial, Pablo Fandino (Uruguay).
Cartonase galbene: Carvalho / Saha
0-1, min. 33: Carvalho il agata imprudent in careu pe Henry si Zidane transforma penaltiul cu un sut in forta.
Toata dorinta de razbunare a Portugaliei dupa atitea alte experiente nefaste in fata francezilor s-a rispit inca o data dupa ce aseara „cocosii” au repetat figura din semifinala de la Euro 2000. Tot un penalty a fost la mijloc, tot Zidane a fost calaul, diferenta venind doar din momentul in care Franta a reusit sa-si impuna punctul de vedere. Avida de succes, Portugalia a fost echipa care a contat mai mult in prima repriza printr-o viteza de joc superioara, venita de pe flancurile arate de Figo si mai ales Cr. Ronaldo. Si asta in conditiile in care centrul a fost blocat de evolutia foarte slaba a lui Deco, marioneta in disputa cu Viéira si Makélélé. Raportul ocaziilor mai rasarite era favorabil peninsularilor insa nici francezii n-au facut chiar figuratie. A fost insa nevoie de imprudenta lui Carvalho pentru un penalty care avea sa decida echipa calificata in finala. Desi au facut un pas mic inapoi si s-au blindat in defensiva, tot francezii au fost periculosi imediat dupa pauza, cind Henry si Ribery au fost aproape de a pune capat prematur disputei. Ce-a urmat a fost un asediu la poarta lui Barthez, inceput lejer si terminat in forta, cu tot cu Ricardo prin careul advers, care era sa intre in istoria Cupei Mondiale cu o pasa decisiva de gol. Insa, cu exceptia unei ratari mari la Figo dupa o interventie nefericita a portarului francez, nimic n-a pus in pericol fragilul avantaj al fostei campioane mondiale, care a tratat cu calm si multa intelepciune un final incandescent.

Comentarii