Fara a lasa loc de indoieli

vineri, 16 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Fara a lasa loc de indoieli

Voleibalistele de la Penicilina au trecut miercuri "la mustata" de o calificare in semifinalele Cupei Romaniei, dar victoria clara obtinuta in fata campioanei en-titre, Universitatea Bacau, este un semnal bun pentru elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim. Desi au pornit in noul sezon fara doua din titularele editiei trecute de campionat, Cati Covaliciuc si Sorina Marian, fetele noastre au demonstrat o coeziune remarcabila in jocurile oficiale de pina acum, facindu-ne sa speram ca vor obtine si in acest an rezultate bune: obiectivul propus, acela de a se clasa in primele sase echipe la sfirsitul campionatului, este unul indraznet pentru tineretea lotului nostru, dar nu imposibil de atins. Oricum, fiecare pas este important, iar unul din ei trebuie facut chiar astazi, cind Penicilina primeste vizita echipei brasovene Romradiatoare. In mod normal, n-ar trebui sa ne fie frica de acest meci, pentru ca fetele de sub Timpa nu ne-au pus niciodata probleme pe terenul nostru. Semne de intrebare privind echipa victorioasa apareau doar in meciurile de la Brasov, unde succesele au fost impartite in ultimii ani.
Antrenorul Nicu Roibescu opina, totusi, ca aceasta intilnire trebuie privita cu circumspectie si realism, deoarece "in momentul de fata, echilibrul intre majoritatea echipelor din prima divizie este pregnant, majoritatea dintre ele vizeaza o clasare in primele sase, asa ca surprizele sint oricind posibile". Noua nu ne ramine decit sa sperm ca astazi nu va fi loc de indoieli sau surprize si ca Penicilina va reedita jocul bun de miercuri, cu Universitatea Bacau. Ne bucura faptul ca a revenit in teren Cezara Ruxandoiu si ca aportul adus de ea in jocul echipei este unul mult mai mare decit ne-am fi asteptat de la o juctoare care a stat departe de volei timp de un an.
In ceea ce priveste echipa brasoveana, antrenata de Arpad Ferencz, ea a pierdut in aceasta vara o singura jucatoare, pe Ofelia Maerut, plecata la RATB. In rest, lotul e acelasi ca in campionatul trecut, improspatat cu citeva elemente tinere de la echipa locala LPS. In actuala editie de campionat, Romradiatoare a pierdut la Braiconf Braila cu 1-3 si a invins acasa pe Universitatea Cluj cu 3-0. Echipele probabile de inceput pentru meciul de azi:
Penicilina: Ruxandoiu, Formagiu, Dochia, T. Popa, A. Popa, Cotoranu.
Romradiatoare: Petrascu, Postelnicu, Viju, Casvean, Plesa, Curca.
Dintre celelalte meciuri ale etapei de astazi retin atentia intilnirile Universitatea Craiova – RATB si Dacia Pitesti – Rapid (primul examen serios pentru actualele lidere). In rest, Unic Piatra Neamt – Metal 33 Bucuresti, Braiconf Braila – Universitatea Bacau si Universitatea Cluj – Dinamo. (Ion TEODOR)

Comentarii