Flash

vineri, 09 mai 2008, 21:00
7 MIN
 Flash

Duritate extrema

Liga Portugheza de Fotbal a luat, ieri, masuri fara precedent in fotbalul portughez si a retrogradat formatia Boavista in esalonul secund, dupa ce s-a dovedit ca gruparea din Porto a exercitat "presiuni asupra arbitrilor" la trei partide din campionat in 2003 si 2004. Pe langa retrogradarea in liga a II-a, Boavista, locul IX  in campionat, a primit si o amenda de 180.000 de euro, iar impotriva fostului presedinte Joao Loureiro a fost dictata o suspendare de patru ani si o amenda de 25.000 de euro. FC Porto este o alta echipa care a fost gasita vinovata de coruptie la doua partide disputate in 2004. Gruparea a primit o amenda de 150.000 de euro si o depunctare de sase puncte, dar aceasta sanctiune nu ii pune titlul in pericol. Nici Uniao Leiria, ultimul loc in clasament, nu a scapat de pedeapsa si a pierdut trei puncte, iar presedintele Joao Bartolomeu a fost suspendat pe o perioada de un an.

Incep emotiile pentru gimnasti

Echipa masculina de gimnastica a Romaniei s-a calificat, in finala pe echipe a CE de la Lausanne (Elvetia), dupa ce a ocupat locul patru in calificari, cu un total de 266,275 puncte. Romania i-a avut in componenta pe Daniel Popescu, Flavius Koczi, Razvan Selariu, Robert Stanescu si Cosmin Malita. Pe primele trei locuri in calificari s-au clasat Rusia (273,175p), Germania (268 p) si Ucraina (267,025p). In finala s-au mai calificat: Belarus (265,180p), Elvetia (264,800p), Franta (263,300p) si Italia (262,950p). Finala pe echipe este programata simbata, de la ora 15:00. Duminica, de la ora 15:00, vor avea loc finalele pe aparate, unde Romania va fi reprezentata de Daniel Popescu si Razvan Selariu (sarituri), Flavius Koczi (cal cu minere) si Razvan Selariu (sol).

Finala Ploiesti – Cluj

Finala Diviziei A la baschet masculin se va disputa intre echipele "U" Mobitelco Cluj si CSU Asesoft Ploiesti, ambele impunindu-se in semifinale dupa patru meciuri. In partida a patra, disputata la Cluj, "U" Mobitelco a invins cu 87-74 (49-40) pe CSU Atlassib Sibiu, iar la Bucuresti, Asesoft a trecut de Rapid cu 87-84. Finala dintre cele doua echipe se va disputa dupa sistemul "cel mai bun din cinci meciuri". Primele doua partide vor avea loc la Ploiesti, urmatoarele doua la Cluj, un eventual meci decisiv fiind programat tot in sala din Ploiesti.

Pleaca Hizo de la Piatra

Antrenorul Ceahlaului, Viorel Hizo, si-a manifestat intentia de a-si rezilia pe cale amiabila contractul cu gruparea moldava, care expira in 2010, dupa ce a ratat obiectivul fixat, salvarea de la retrogradare. Pe linga Hizo, vicepresedintele Ioan Marginean si presedintele executiv Jean Garabet vor si ei sa plece de la Ceahlaul. Primul a eliberat biroul de la sediul clubului, in timp ce Garabet a anuntat ca isi va incheia conturile cu Ceahlaul abia dupa finala Cupei Romaniei, de simbata, deoarece se ocupa de organizarea acesteia. Presedintele onorific al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a declarat ca va analiza in Consiliul de Administratie al clubului solicitarea antrenorului Viorel Hizo, care se afla sub contract cu gruparea moldava pina la finalul sezonului 2009-2010.

Farul si-a facut programul

Antrenorul echipei Farul Constanta, Ion Marin, a anuntat ca formatia sa va efectua in aceasta vara doua stagii externe de pregatire, in Austria si Portugalia. "Se pare ca ne indreptam spre aceste doua tari. In momentul de fata, cautam locatii, Mugurel Cornateanu fiind deja in Portugalia, pentru a rezolva situatia. De asemenea, asteptam variante si din Austria", a spus joi tehnicianul Ion Marin.Jucatorii echipei Farul au intrat in vacanta miercuri seara, dupa meciul cu Poli Timisoara, din deplasare (scor, 1-4), iar reunirea lotului este programata pe data de 2 iunie. Dupa revenirea din concediu fotbalistii constanteni vor sustine doua saptamini pregatire acasa, urmate de stagiul din Austria, turneul de jocuri din Portugalia (cel putin sase amicale vor fi programate) si alte citeva zile de pregatire acasa, inaintea inceperii campionatului.

Despotovic, la nationala Serbiei

Atacantul Rapidului, Ranko Despotovic, a fost convocat la echipa nationala a Serbiei pentru partidele amicale cu Irlanda, Rusia si Germania. Despotovic a reusit un hat-trick in ultima etapa din sezonul 2007/2008 al Ligii I impotriva lui FC Vaslui, ajungind astfel la patru goluri marcate pentru Rapid de cind a venit in Giulesti. Sirbul a fost transferat de Rapid in iarna trecuta de la Vojvodina Novi Sad, unde cistigase titlul de golgeter al campionatului din Serbia si, conform spuselor oficialilor giulesteni, era singurul jucator din campionatul intern convocat la echipa nationala.

Roma si Inter in finala

AS Roma si Internazionale Milano vor juca finala Cupei Italiei pentru al patrulea an consecutiv, dupa ce ambele echipe au trecut in semifinale de Catania, respectiv Lazio. Echipa antrenata de Luciano Spalletti a remizat, joi seara, scor 1-1, pe terenul Cataniei, in returul semifinalei Cupei Italiei, disputat miercuri, echipa romana calificindu-se in finala gratie victoriei cu 1-0 obtinuta in urma cu doua saptamini pe Olimpico. O calificare in finala Cupei Italiei ar fi asigurat Cataniei prezenta in viitorul sezon al Cupei UEFA, antrenorul Walter Zenga nu a aliniat cel mai bun unsprezece, optind pentru odihnirea mai multor jucatori titulari pentru partida din campionat de la Torino, impotriva Juventusului. Catania se afla cu doua etape inaintea finalului sezonului pe locul 17 in campionat, ultimul neretrogradabil, avind un punct mai mult decit Parma, evitarea retrogradarii fiind considerat un obiectiv prioritar de catre clubul din Sicilia.

Ionut Badea si-a prelungit contractul

Antrenorul Ionut Badea a semnat, ieri, in timpul unei conferinte de presa, un contract pe cinci ani cu FC Arges, echipa proaspat promovata in Liga I. Patronul Cornel Penescu si presedintele Cristian Minca au organizat o conferinta de presa extraordinara pentru a sarbatori promovarea, dar si pentru a face cunoscut faptul ca tehnicianul Ionut Badea va ramine in continuare la conducerea echipei. "Este un contract extrem de avantajos. In cazul in care va ajunge in Liga Campionilor, Ionut Badea va primi un milion de dolari" a spus patronul Penescu. "Sint multumit de contract. Tot ce am semnat demonstreaza ca patronul are incredere in mine. in primul an, avem ca obiectiv clasarea in primele sapte echipe si va spun ca nu o sa fie niciun fel de problema, mai ales ca la lotul pe care il avem vom mai aduce alti patru jucatori. In ceea ce priveste Liga Campionilor, cred ca vom putea ajunge acolo, dar abia in al patrulea an din contract" a declarat, extrem de optimist, antrenorul Ionut Badea.

O echipa engleza in plus

Federatia Engleza de Fotbal a obtinut dreptul de a inscrie inca o echipa in viitoarea editie a Cupei UEFA, dupa ce a ocupat prima pozitie in clasamentul Fair Play alcatuit de UEFA. Echipa desemnata de federatia din Albion sa participe in primul tur preliminar al Cupei UEFA va fi aleasa conform clasamentului Fair-Play al Premier League, astfel ca se va ajunge la un total de sapte echipe engleze prezente in viitorul sezon al competitiilor europene.  Sapte alte tari – Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Germania, Spania si Franta –  isi vor disputa celelalte doua locuri similare alocate de UEFA in clasamentul Fair-Play, in aceasta ierarhie neputind fi incadrate decit federatiile ale caror echipe disputa cel putin 34 de meciuri pe sezon. Clasamentul Fair Play instituit de UEFA se alcatuieste in functie de criterii precum atitudine pozitiva in timpul jocului, respectul fata de adversar si fata de arbitru, comportamentul suporterilor si cel al oficialilor, precum si numarul de cartonase galbene si rosii acumulate.

Hleb pleaca de Arsenal

Mijlocasul lui Arsenal, Aleksandr Hleb, va parasi echipa londoneza la finalul sezonului, conform declaratiilor facute de agentul jucatorului. "Alexander este pregatit pentru cea mai importanta mutare din viata sa" a mai afirmat impresarul mijlocasului in virsta de 27 de ani, a carui destinatie probabila va fi echipa italiana Internazionale Milano, care si-a exprimat anterior interesul fata de Hleb. Antrenorul tunarilor, Arsène Wenger, a afirmat la inceputul saptaminii ca intentioneaza sa-l pastreze pe Hleb si va face tot posibilul ca acesta sa ramina in continuare la Arsenal. Cu toate acestea, agentul jucatorului a fost foarte ferm in ceea ce priveste plecarea jucatorului: Pe linga anuntata plecare a lui Hleb, antrenorul Wenger va trebui sa gaseasca solutii si pentru inlocuirea unui alt mijlocas, Mathieu Flamini, care de asemena va parasi echipa la sfirsitul sezonului, dupa ce a semnat la inceputul saptaminii un contract cu AC Milan.

Guardiola, numit oficial

Tehnicianul olandez Frank Rijkaard nu va mai pregati pe FC Barcelona in sezonul urmator, si va fi inlocuit cu Josep Guardiola, a anuntat ieri presedintele gruparii spaniole, Joan Laporta. "Conducerea clubului a hotarit ca la finalul sezonului Frank Rijkaard sa nu mai fie antrenorul echipei. Postul sau va fi ocupat de Josep Guardiola", a spus Laporta intr-o conferinta de presa. Frank Rijkaard a sosit la Barcelona in 2003 si se afla sub contract pina in 2009. El a cistigat cu gruparea catalana doua campionate ale Spaniei si Liga Campionilor in 2006. Guardiola (37 de ani), fost jucator al Barcelonei in perioada 1990-2001, antreneaza de la inceputul sezonului echipa de rezerve, care activeaza in liga a IV-a.

Inceput facil

Echipa masculina de volei a Romaniei a invins, joi seara, in deplasare, selectionata Luxemburgului, scor 3-0 (25-23, 25-12, 25-14), in mansa intii a primului tur preliminar al Campionatului European 2008/2009. Acesta a fost primul meci din 2008 al nationalei si primul pe banca tehnica pentru antrenorii Marius Botea si Aurel Vlaicu. Returul va avea loc miine, la Ploiesti. In cazul in care va elimina reprezentativa Luxemburgului, Romania se va califica in runda a doua a preliminariilor pentru Campionatul European 2008/2009, care este constituita din doua turnee disputate in compania nationalelor din Ucraina, Cehia si Slovacia. Primul turneu va avea loc la Poprad, in Slovacia, in perioada 23-25 mai, iar turneul al doilea, la Plzen, in perioda 30 mai-1 iunie. In fiecare dintre cele doua turnee, cele patru echipe se vor intilni cite o data.

Fotolii pentru nevazatori

Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) va rezerva locuri pentru nevazatorii care vor sa asiste la meciul amical Olanda-Ucraina, ce va avea loc, la 24 mai, la Rotterdam. Aproximativ 20 de locuri vor fi rezervate pentru nevazatori care vor putea urmari partida cu ajutorul unui comentariu audio a doi specialisti, acestia urmind sa descrie fazele de meci. Acest serviciu a fost deja experimentat in Olanda de echipa AZ Alkmaar si a condus la rezultate foarte apreciate de nevazatori. (MEDIAFAX)

Comentarii