Flash

marți, 17 iulie 2012, 20:55
5 MIN
 Flash

Sub Iran, dar deaspura Rusiei

Campionatul Romaniei, Liga I, ocupa locul 34, cu 201,5 puncte, in clasamentul mondial din acest an intocmit si publicat, marti, pe site-ul Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS). In 2011, Liga I se afla pe pozitia a 48-a a ierarhiei mondiale. In ciuda progresului inregistrat in 2012 competitia organizata de LPF se afla sub campionate din tari precum Iran (locul 18), Kuweit (22), Malaysia (23) si Nigeria (24), dar peste cele din Ucraina (42), Danemarca (47), Rusia (53), Polonia (73), Bulgaria (76), Austria (84), Serbia (96) sau Tara Galilor (119). Primele zece locuri in aceasta ierarhie sunt ocupate de campionatele din urmatoarele tari: 1. Spania 761,0 puncte; 2. Argentina 613,0; 3. Brazilia 590,0; 4. Anglia 470,0; 5. Italia 469,0; 6. Germania 445,0; 7. Chile 411,5; 8. Paraguay 384,0; 9. Franta 372,0 si 10. Olanda 358,5.

Bogatii din Manchester

Manchester United a fost desemnat de revista Forbes drept cel mai valoros club sportiv din lume, fiind evaluat la 2,23 miliarde de dolari (1,81 de miliarde de euro), informeaza BBC. Pe locul doi se situeaza Real Madrid, cu o valoare de 1,88 de miliarde de dolari (1,53 de miliarde de euro), iar pe locul trei, la egalitate, gruparile New York Yankees (baseball) si Dallas Cowboys (fotbal american), cu 1,85 de miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro). Forbes a estimat ca echipa de fotbal american Washington Redskins valoreaza 1,56 de miliarde de dolari (1,27 de miliarde de euro), cu care se claseaza pe locul V in aceasta ierarhie. In Top 10 mai figureaza doua cluburi de fotbal, FC Barcelona, pe locul 8, cu o valoare estimata la 1,31 miliarde de dolari (1,06 miliarde de euro) si Arsenal Londra, pe locul 10, cu 1,29 miliarde de dolari (1,05 miliarde de euro).

  

Metsu, in locul lui Maradona

Tehnicianul francez Bruno Metsu a fost numit, ieri, in functia de antrenor principal al echipei Al Wasl (Emiratele Arabe Unite), inlocuindu-l pe argentinianul Diego Armando Maradona. Oficialii clubului au refuzat sa faca vreo precizare in privinta contractului, anuntand ca toate detaliile vor fi facute publice in cateva zile intr-o conferinta de presa de prezentare a lui Bruno Metsu. Antrenorul francez a pregatit nationala Emiratelor Arabe Unite si a castigat Cupa Golfului in 2007. Inainte, el a pregatit o alta echipa araba, Al Ain, alaturi de care a castigat Liga Campionilor Asiei in 2003. Metsu a pregatit si nationala Qatarului, iar in luna martie a fost demis de la formatia Al Gharafa (Qatar). In 2002, la Cupa Mondiala din Coreea si Japonia, Bruno Metsu a condus echipa Senegalului, calificata in sferturile de finala.

Ninis a semnat cu Parma

Mijlocasul echipei Panthinaikos Atena, Sotiris Ninis a semnat, ieri, un contract pe patru sezoane cu formatia FC Parma, informeaza site-ul oficial al UEFA. "Sunt fericit si multumit ca am semnat cu FC Parma. Oamenii de aici au crezut in mine desi am fost accidentat la ligamente in sezonul trecut. Pentru un fotbalist este important sa stie ca are suportul clubului. Vreau sa ma revansez fata de clubul Parma prin prestatii cat mai bune in teren", a declarat Ninis, in varsta de 22 de ani. Internationalul grec a facut parte din lotul prezent la Campionatul European din Ucraina si Polonia si este cel mai tanar marcator din istoria nationalei, el inscriind la varsta de 18 ani. Ninis a debutat la Panathinaikos Atena in 2007, la varsta de 16 ani, si a marcat zece goluri in 88 de meciuri jucate in campionatul Greciei.

Bin Hammam a fost suspendat

Confederatia Asiatica de Fotbal (AFC) a anuntat ca l-a suspendat pentru 30 de zile pe presedintele forului, Mohamed Bin Hammam din Qatar, banuit de incalcarea codului etic si de coruptie. Intr-un comunicat publicat luni seara, pe site-ul sau oficial, AFC a anuntat ca l-a suspendat pe presedintele forului dupa un audit al finantelor confederatiei.  Auditul a fost efectuat cu privire "la evenimentele din jurul negocierilor si derularii anumitor contracte, precum si asupra tranzactiilor financiare efectuate in si din conturile AFC si cele personale ale lui Bin Hamman pe durata mandatului sau", a precizat comunicatul.  El este banuit de incalcarea codului de etica, de coruptie, de conflict de interese si de primirea de cadouri si alte foloase necuvenite. Hamman se apara de mai multe luni de acuzatiile potrivit carora a incercat sa cumpere voturile delegatilor FIFA, in timpul campaniei din 2011 pentru alegerea presedintelui forului fotbalistic mondial, functie la care candida impotriva lui Joseph Blatter.

Formula 1 dupa Olimpiada?

Proiectul privind integrarea Stadionului Olimpic din Londra intr-un circuit de Formula 1 a fost oficial luat in considerare de societatea de stat care administreaza mostenirea olimpica si asigura valorificarea si integrarea acesteia in viata economico-sociala a capitalei britanice dupa JO. Anuntul a fost facut, ieri, si acest plan se alatura altor trei proiecte de valorificare a arenei olimpice. Luna trecuta, administratorul drepturilor comerciale ale F1, Bernie Ecclestone, a declarat ca a fost consultat de firma Intelligent Transport Services, care are un plan privind integrarea arenei intr-un circuit de Formula 1. "Compania aceasta concureaza pentru a folosi stadionul, nu pentru a-l detine. Au venit cu un proiect, conform caruia monoposturile ar urma sa ruleze in jurul stadionului, in interiorul si in afara lui. Voiau sa fie siguri ca as fi interesat", a explicat atunci Ecclestone.

Dream Team, sub ochii lui Obama

Echipa masculina de baschet a SUA a invins, luni seara, la Verizon Center din Washington, cu scorul de 80-69, formatia Braziliei, intr-un meci de pregatire pentru Jocurile Olimpice de la Londra, la care a asistat si presedintele american Barack Obama. Seful statului american a estimat ca Dream Team-ul din 1992, medaliat cu aur la JO de la Barcelona, ar fi batut Dream Team-ul care urmeaza sa evolueze la Londra. Totusi, el a precizat ca actuala nationala a SUA este "o mare echipa, cu talente deosebite". "Nu exista niciun motiv pentru care sa nu cucerim aurul la Londra. Trebuie sa ne concentram pe acest obiectiv", a spus Obama, la pauza, intr-un interviu acordat ESPN. Impotriva Braziliei, echipa SUA s-a pornit mai greu, fiind condusa la prima pauza cu 27-17. Totusi, evolutia americanilor s-a imbunatati si "yankeii" s-au impus cu 80-60, cu 30 de puncte reusite de LeBron James. "Sa nu uitam ca multi jucatori brazilieni evolueaza in NBA. Au o echipa buna si baietilor nostri le-a luat ceva timp sa-si intre in ritm", a adaugat Obama, un fan al baschetului.

Kosovo mai asteapta

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a hotarat marti sa amane pana la viitorul sau Comitet Executiv, programat in zilele de 27 si 28 septembrie 2012, luarea unei decizii in cazul provinciei Kosovo, careia urmeaza sa stabileasca daca ii va permite sau nu sa dispute meciuri amicale internationale. In luna mai, Comitetul executiv al forului international isi daduse acordul pentru ca echipele nationale sa poata disputa meciuri amicale impotriva Kosovo, care nu este o federatie membra a FIFA. Federatia sarba de fotbal (FFS) a protestat insa vehement impotriva acestei decizii, pe care secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a aparat-o invocand dorinta de a contribui "la dezvoltarea fotbalului". (AGERPRES)

Comentarii