Flash

marți, 18 septembrie 2012, 22:10
7 MIN
 Flash

Spre al treilea titlu

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei, campioana europeana en-titre,  antrenata de fostul arbitru international Tiberiu Lajos, va participa la sfarsitul acestei saptamani, la Chisinau, la miniEURO Moldova 2012. "Tricolorii pleaca la Chisinau cu gandul sa devina pentru a treia oara consecutiv campioni europeni la minifotbal, dupa titlurile cucerite la Bratislava in 2010 si Tulcea in 2011.", a declarat Tiberiu Lajos. La competitia de la Chisinau, unde participa 16 formatii, Romania se afla in grupa cu reprezentativele Croatiei, Ciprului si Israelului. "Va fi o misiune grea, dar faptul ca jucam acasa, pentru ca la Chisinau este, pentru noi, acasa, ne face sa credem ca vom dovedi cu atat mai multa ambtie sa invingem. Minifotbalul este, pe plan european, un sport care si-a deschis deja aripile si in curand va trece Oceanul. Sper ca impreuna cu colegii mei din alte tari sa gasim solutiile pentru organizarea, in premiera, a unei Ligi a Campionilor la nivel de cluburi", a spus Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania si, totodata, presedinte al Federatiei Europene de specialitate.

 Duckadam, din nou in spital.

Presedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, va fi internat astazi la Clinica de chirurgie cardiovasculara, condusa de doctorul Serban Bradisteanu, urmand a fi supus unor investigatii, au declarat surse din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca. In urma investigatiilor, lui Duckadam i se va recomanda un tratament, au precizat sursele citate. Saptamana trecuta, Helmuth Duckadam a fost pentru cateva zile in Spitalul Militar Central din Bucuresti pentru mai multe investigatii, dupa ce recent la Constanta a suferit o interventie chirurgicala minora, cauzata de o ischemie la nivelul antebratului drept. La Constanta, Helmuth Duckadam a fost internat in Sectia de Chirurgie Cardiocasculara cu diagnosticul "insuficienta arteriala acuta la antebratul drept". Ulterior, el a reclamat dureri, astfel ajungand la Spitalul Militar din Capitala, unde a fost investigat.  In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Un roman in finala freestylerilor

Finala mondiala Red Bull Street Style de fotbal freestyle se va desfasura, sambata 22 septembrie, la Lecce, in Italia, unde Romania va fi reprezentata de Stefan Florescu.  Cei cinci membri ai juriului, din lumea fotbalului si breakdance-ului, printre care si fostii internationali Pippo Inzaghi si Fabio Cannavaro, vor puncta controlul, creativitatea si stilul fotbalistilor de freestyle. Fostul atacant italian Pippo Inzaghi, singurul jucator din istorie care a marcat in finala Champions League, in Supercupa Europei si in Cupa Mondiala a cluburilor in acelasi an, este pregatit pentru finala mondiala Red Bull Street Style: "Ca jucator m-am simtit intotdeauna privilegiat pentru ca am putut sa fac ceea ce imi place si am si trait din asta. Pasiunea este obligatorie in orice sport. Sper ca toti participantii din finala mondiala Red Bull Street Style sa-si atinga obiectivele si sa se distreze, pentru ca acesta este spiritul fotbalului freestyle". Fabio Cannavaro a spus la randul sau: "Am crescut urmarind schemele lui Maradona, iar acum am ocazia sa vad atat de multi baieti talentati evoluand intr-un singur loc. Este incredibil!"
inaintea finalei au avut loc 187 turnee de calificare la care au fost prezenti 4.890 de participanti din peste 50 de tari. Din juriul editiilor anterioare au mai facut parte fotbalistii Edgar Davids, Bebeto, Falcao si George Weah. (AGERPRESS)

Nemtii lauda Steaua

Mijlocasul echipei VfB Stuttgart, ungurul Tamas Hajnal, a declarat, ieri, ca Steaua, adversara de joi din primul meci al grupei E a Ligii Europa, are o vasta experienta internationala si va pune probabil accent pe faza defensiva, informeaza site-ul oficial al gruparii germane. "Vom intalni un adversar cu o bogata experienta internationala, care probabil se va axa foarte mult pe defensiva. Trebuie sa avem rabdare si sa fim concentrati pentru a ne impune jocul. Vrem sa luam un start bun in Liga Europa si sa avem un parcurs cat mai lung in aceasta competitie", a spus Hajnal. Antrenorul echipei germane, Bruno Labbadia, a laudat noul lider al Ligii I. "Steaua a castigat in ultima etapa de campionat, este lider in Romania. Steaua este o echipa foarte omogena", a precizat Labbadia. Partida VfB Stuttgart – Steaua Bucuresti, din prima etapa a grupei E a Ligii Europa, se va disputa maine, de la ora 20.00.

Portarul il face seic pe Olaroiu

Echipa Al Ain, antrenata de Cosmin Olaroiu si la care evolueaza Mirel Radoi, a castigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite, dupa ce a invins, la loviturile de departajare. Dupa 90 de minute, scorul meciului disputat pe Zabeel Stadium a fost 0-0, trecandu-se direct la loviturile de departajare. Mirel Radoi a fost integralist la Al Ain. Golul victoriei echipei Al Ain a fost marcat de la 11 metri de portarul Dawoud Sulaiman.

"Centenarul" Hadnagy

Atacantul echipei FC Brasov, Attila Hadnagy, a jucat meciul 100 in Liga I, in partida pierduta, vineri, in deplasare, cu scorul de 2-1, in fata formatiei Ceahlaul Piatra Neamt, in etapa a VIII-a a acestui sezon. Echipa Otelul Galati a jucat meciul 800 in primul esalon, in timp ce campioana CFR Cluj a evoluat in partida cu numarul 550. Formatia Concordia Chiajna a marcat golul 50 in Liga I, reusita apartinandu-i lui Wellington. In etapa a VIII-a au debutat cinci fotbalisti in Liga I: Gavrilas (Astra Ploiesti), Luis Alberto (CFR Cluj), Antonio Moreno (Ceahlaul Piatra Neamt), Bambara (Concordia Chiajna) si Reano (Gloria Bistrita). Mijlocasul echipei Rapid Bucuresti, Ovidiu Herea, a marcat golul 40 in Liga I (16 din acestea fiind realizate din penalti). Jucatorii Budescu (Astra Ploiesti), Bruno Madeira (FC Brasov), Rui Pedro (CFR Cluj), Leca (Concordia Chiajna) si Moutinho (CS Turnu Severin) au marcat primele goluri in Liga I.

S-a retras FC Oltchim

Formatia de fotbal FC Oltchim Ramnicu Valcea s-a retras din Liga a III-a, dupa ce a ramas fara sprijinul combinatului chimic,. Gruparea valceana facea parte din Seria a IV-a a esalonului al treilea si bifase deja o neprogramare, dupa ce in prima etapa de campionat nu a platit baremul de arbitraj. "Nu avea rost sa mai incurcam lumea, sa trimitem arbitrii, ne-am desfiintat, iar jucatorii sunt liberi de saptamana viitoare, cand va fi prima sedinta de Comitet Executiv la federatie. Nu s-a gasit nimeni sa ne preia, desi s-a tot cautat un sponsor, sa vedem daca mai continua si handbalul. Oricum, jucatorii nu aveau o situatie fericita, aveau salariul minim si jucau fara prime, isi vor cauta alte echipe. FC Oltchim ramane doar cu grupele de copii", a spus tehnicianul Ion Lazar. Fotbalistii de la FC Oltchim vor deveni liberi de contract, o parte dintre ei urmand sa semneze cu cele doua formatii valcene de Liga a II-a, CS Municipal si Damila Maciuca.

Napoli, suparat pe arbitri

Tehnicianul echipei CS Turnu Severin, Nicolo Napoli, a declarat luni seara, dupa meciul cu FC Vaslui, pierdut cu scorul de 1-2, ca este dezamagit de arbitraj, precizand ca elevii sai au facut un joc foarte bun in fata vasluienilor. "E de arbitraj dezamagirea. Astazi baietii au facut un meci foarte bun, am meritat un punct. De ce am fost trimis afara? Nu am voie sa protestez deloc? (…) Nu se poate", a spus Napoli. El a mentionat ca este suparat din cauza arbitrajului, la revenirea sa in fotbalul romanesc, dar si foarte fericit pentru prestatia echipei sale. Formatia FC Vaslui a invins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa CS Turnu Severin, in ultimul meci al etapei a VIII-a a Ligii I. In ultimele secunde ale meciului, antrenorul Nicolo Napoli a fost trimis in tribune pentru proteste.

Supercupa la baschet, in premiera

Prima editie a Supercupei Romaniei la baschet este programata, vineri, de la ora 18.00, la sala Giulesti, urmand sa se dispute intre campioana CSU Ploiesti si detinatoarea Cupei, BCM U Pitesti. Astfel, ploiestenii condusi de Vladimir Arnautovici si Sorin Hartman se vor lupta cu argesenii antrenati de Tudor Costescu si Sorin Caprarescu pentru primul trofeu de Supercupa Romaniei acordat in istoria baschetului de la noi din tara.

Abidal vrea sa joace

Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, a apreciat, ieri, ca fundasul francez Eric Abidal va incerca sa joace din nou, dar are nevoie de timp. "Cred ca va incerca sa joace din nou, dar trebuie sa ii lasam timp. In ziua in care se va simti bine si va dori, i-am spus deja, va putea reveni spre marea noastra placere", a declarat Vilanova, la conferinta de presa de dinaintea meciului cu Spartak Moscova, din Liga Campionilor. Eric Abidal, care a fost supus unui transplant de ficat in aprilie, a fost inclus pe lista A a celor 25 de jucatori pe care FC Barcelona ii va folosi in Liga Campionilor. "Nu exista niciun motiv ca el sa nu joace. Important este ca traieste si are o calitate a vietii excelenta", a afirmat medicul Juan Carlos García-Valdecasas, seful serviciului de chirurgie de la spitalul clinic din Barcelona, unde a fost operat Abidal. Abidal a jucat ultima data la 29 februarie, la un meci al nationalei Frantei cu Germania. In 2011, Eric Abidal a fost operat pentru inlaturarea unui tumori la ficat.

Haye se lupta pentru licenta

Pugilistul britanic David Haye, fost campion mondial la categoria grea, a anuntat ca a depus cerere pentru obtinerea licentei din partea responsabililor boxului profesionist britanic, in speranta ca va putea lupta impotriva detinatorului titlului WBC, ucraineanul Vitali Kliciko. Haye s-a folosit de o licenta primita din partea Federatiei luxemburgheze de box atunci cand a renuntat la retragere pentru a boxa cu compatriotul sau Dereck Chisora, pe care l-a invins in luna iulie, in cursul unui meci fara titlu in joc. El a precizat, insa, ca a renuntat la licenta respectiva, dorindu-si sa lupte impotriva lui Kliciko sub auspiciile Comisiei de control a boxului britanic. "Acesta este singurul meci care ma intereseaza la categoria grea, iar centura de campion mondial WBC este singura pe care imi doresc cu disperare sa o cuceresc inainte de a ma retrage definitiv", a declarat britanicul. In varsta de 31 ani, David Haye a pierdut centura WBA de campion al greilor in fata fratelui lui Vitali Kliciko, Vladimir, in cursul unui meci disputat anul trecut si castigat la puncte, in unanimitate, de ucrainean. (AGERPRES)

Comentarii