Fotbalul incepe cu Divizia C

vineri, 09 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Fotbalul incepe cu Divizia C

Dupa luni de zile in care poftele microbistilor au fost linistite doar de transmisiile televizate, incepind de astazi dorul de stadioane va putea fi uitat. Chiar daca fotbalul iesean se situeaza intr-o zona neagra, pasiunea locuitorilor orasului pentru regele sporturilor ramine, dovada cea mai buna fiind numarul oamenilor care au fost prezenti la jocurile amicale din aceasta vacanta.
Datorita rugbyului, care are programate citeva meciuri simbata, pe stadionul Nena, primul meci oficial de fotbal din acest an din primele trei esaloane din Romania se va desfasura la Iasi, FC Unirea 2000 obtinind decalarea meciului de duminica cu Foresta II Falticeni. Iesenii au recurs la aceasta varianta fiindu-le teama ca duminica, ziua normala de disputare a meciurilor de C, gazonul ar putea fi impracticabil dupa framintarile rugbistilor. Oaspetii, o echipa tinara si foarte ambitioasa care se bucura de o mare atentie din partea conducerii suratei mai mari din divizia A, se anunta a fi un adversar de temut; fie si numai rezultatul recentului amical din Copou cu Poli, 4-0 pentru nordisti, este suficient pentru a sustine aceasta afirmatie.
Nu e mai putin adevarat insa ca si Unirea poate fi revelatia returului, achizitiile de marca facute in ultima perioada recomandind-o ca una din trupele foarte tari ale seriei. Astfel, antrenorii Adrian Kereszy si Gelu Paveliuc pot conta in retur, in afara garzii vechi, pe serviciile a nu mai putin de 5 fosti titulari ai lui Poli: Cimpeanu, Dobrea, Tiron, C. Ilie si Gheban. Singurele plecari sint ale lui Martin (Dorohoi) si Cantea.
Cu un asemenea lot este firesc ca pretentiile sa fie ridicate. "Sper sa confirmam si in campionat lucrurile frumoase pe care le-am reusit in pregatiri. Scopul nostru este sa jucam ofensiv, spectaculos pentru ca lumea din cartierul Alexandru cel Bun si din tot Iasul sa arda de nerabdare sa vina la meciurile Unirii. Datorita societatilor care sint actionare la echipa si a directorilor acestor unitati, domnii Ciobanu (Fortus), Nichita (RAJAC), Ghircoias (Moldomobila) si Phillip Duong (Gold Revoli) am reusit sa asiguram echipei conditii bune de pregatire, inclusiv un cantonament de 10 zile la Vatra Dornei. Achizitiile facute aduc plusul de exeperienta care era necesar asa ca sintem foarte optimisti in privinta returului. Obiectivul nostru pentru acest an este clasarea pe podium, locul 1 fiind deja amanetat de Petrolul Moinesti. Nu ascundem nici faptul ca daca lucrurile vor continua sa se imbunatateasca, la anul vom ataca promovarea in divizia B" a declarat presedintele "uniristilor", Pavel Hodea.
In tur, la Falticeni, scorul a fost alb. (Ovidiu MINEA)

Comentarii