Gazdele s-au trezit dupa pauza

duminică, 17 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Gazdele s-au trezit dupa pauza

Desi Politehnica are un lot restrins numeric, antrenorii Iulian Hatura si Vasile Ciocoiu au hotarit sa-i tina in tribune pe Chiuda si Bejenariu pentru absente de la antrenamente. Cum si Hutanu a suferit o entorsa in cursul saptaminii trecute, banca de rezerve la partida de simbata cu Moldosin i-a cuprins doar pe portarul de rezerva Lungu si pe Chitoroaga, inca nerefacut total dupa fractura nazala suferita. Si acest lucru putea sa-i coste pe ieseni, in conditiile in care Zepciuc a fost descalificat la jumatatea reprizei secunde, pentru trei eliminari de cite doua minute, intr-o perioada in care Ionescu acuza stari de ameteala dupa o accidentare. Insa, dupa o prima repriza slaba, gazdele si-au dorit victoria cu insistenta in partea a doua, avind in Ovidiu Ionescu un lider, care a facut unul din cele mai bune jocuri ale sale din ultimul timp. Cum spuneam, prima repriza a fost modesta pentru studenti, una in care adversarul a condus permanent la 2-4 goluri diferenta. Cu Zepciuc ocupat mai mult sa se apere la masivul pivot advers, Mardare, defensiva a dezamagit, oferind culoare de sut si patrundere pentru tinarul si incisivul inter vasluian Dediu. Amenintati de cele cite doua eliminari, Zepciuc si Ionescu au fost mai retinuti, nu insa si Dimofte, care a insistat sa suteze peste poarta sau in blocajul apararii adverse. Vasluienii conduceau consistent la pauza si pareau ca nu pot scapa victoria. Insa, la reluare, Chitoroaga il izoleaza complet pe Dediu (autor a opt goluri in prima repriza), Dimofte are precizie mai mare la aruncari, portarul Lungu are si el citeva interventii bune, astfel ca egalarea survine in min. 43 (21-21). Desi parea catastrofala, iesirea din teren a lui Zepciuc in min. 44 a fost suplinita de Maftei dar si de elanul cu care gazdele au abordat finalul partidei, profitind de caderea psihica a tinerilor vasluieni.
Politehnica: Buga – Elisei 4, Dimofte 8, Zepciuc 3, Maftei 3, Larion 4 (1 din 7 m), Ionescu 7. Au mai jucat: Chitoroaga 3 (1) si Lungu.
Moldosin: Cernat – Abutoaiei 1, Dediu 9, Rau 2, Mardare 4, Damian 7 (4), Chirila 3, apoi Gradinaru 2, Ungureanu si Zarzalin.
In etapa viitoare (simbata 23 septembrie) Politehnica va evolua la Ploiesti, in compania echipei Petrolul Teleajen. (Lucian MINUT)

Comentarii