Gura de oxigen la Poli

miercuri, 05 iulie 2006, 23:51
3 MIN
 Gura de oxigen la Poli

Adunarea Generala a Actionarilor FC Politehnica Iasi a aprobat ieri cedarea a 33% din actiuni catre Ioan Zapodeanu. Acesta va trebui sa achite, in prima faza, 200 000 euro pentru actiunile achizitionate, urmind ca, la majorarea capitalului social al clubului, aportul omului de afaceri iesean sa creasca cu inca 500 000 – 600 000 euro. Zapodeanu a si facut un prim pas concret in sprijinirea echipei, in aceasta saptamina el urmind sa achite restantele financiare fata de jucatori, ramase nerezolvate inca din sezonul trecut.
Din culisele sedintei de ieri am aflat ca omul de afaceri amintit a fost la un pas sa renunte la gindul de a se implica la Poli dupa ce anuntul privind intentia sa de a ajuta clubul din Copou i-a generat mai multe neplaceri. Zapodeanu a fost convins insa sa se alature Politehnicii, la finalul sedintei declarind: „Voi veni alaturi de Poli din intentia de a sprijini o echipa ce aduce atita imagine Iasului si care, daca va avea bani, poate sa se bata si pentru locuri mai de frunte, nu numai la coada sau la mijloc. Sint convins ca investitia in fotbal nu e o afacere rentabila, cel putin la inceput, insa asta am simtit eu ca trebuie sa fac pentru oras”. Zapodeanu nu a exclus o colaborare cu omul de afaceri oradean Dan Condratov, care este asteptat luni la Iasi, pentru o noua discutie cu actionarii clubului pe tema preluarii unui alt segment din pachetul de actiuni. „Daca sint oameni de calitate, cu cit vor veni mai multi la club, cu atit va fi mai bine si vom putea face Politehnica si mai puternica”, a spus Zapodeanu. Primarul Gheorghe Nichita nu si-a ascuns satisfactia vizavi de pasul facut de noul investitor de la Poli. „In sfirsit, am reusit sa aducem la club un investitor privat, care nu poate fi acuzat ca urmareste anumite interese. E un pas foarte important in directia pe care o dorim, de intarire a Politehnicii”.
Primul test al Politehnicii
Politehnica Iasi a disputat ieri, pe terenul Copou II, primul meci amical al perioadei precompetitionale, formatia ieseana depasind Aerostar Bacau (Liga a III-a) cu 2-0 (0-0), gratie golurilor reusite de Palimaru (’64) si Irinel Ionescu (’89). La gazde, pe linga Pandele de la Poli II, au evoluat si trei jucatori noi, Sfirlea, Mitrovic si Militaru, ultimul avind sanse infime de a ramine in lot. Daca ex-vasluianul are parafat deja un contract pe 3 ani cu Poli, ce a platit Vasluiului pentru transfer suma de 40 000 euro, sirbo-australianul va semna dupa ce va mai fi testat citeva zile, prima impresie a antrenorului Ionut Popa vizavi de jucatorul ce a evoluat in ligile inferioare din Italia fiind pozitiva. Ieri am remarcat pofta de joc etalata de Palimaru, utilizarea lui Onofras pe postul de fundas dreapta iar, in ceea ce-i priveste pe nou-veniti, exactitatea paselor lui Sfirlea si rautatea lui Mitrovic. Menajindu-l pe Branet, Ionut Popa i-a trimis in teren pe Plesca – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Tincu (’38 Miclea), Iurisniti, Saric, Ciubancan (’38 Sfirlea) – Palimaru, Cernoch, in prima repriza, si pe Marc – Onofras, Bernard, Ir. Ionescu, Dianu – Miclea (’77 M. Militaru), Mitrovic, Gavatorta, Sfirlea – Palimaru (’72 Pandele), Bilba. Urmatorul test al Politehnicii va avea loc simbata dimineata, la Tirgu Neamt, contra echipei de liga secunda Gloria Buzau. In alta ordine de idei, terenul de antrenament cu gazon sintetic este deja montat pe fostul teren de zgura, la ora actuala efectuindu-se ultimele operatii de amenajare.

Comentarii