Haos fara frontiere la CSMS

marți, 23 octombrie 2012, 22:04
4 MIN
 Haos fara frontiere la CSMS

CSMS a ajuns bataia de joc a Ligii I si o rusine pe obrazul Iasului. Luni seara, echipa pregatita de Liviu Ciobotariu a pierdut lamentabil un joc disputat in compania unei echipe extrem de modeste, a carei pozitii in clasament pare ireala tinand cont de modul in care se exprima. Cu un portar, Nita, extrem de ezitant, cu Daniel Stan jucand doar pentru ca este fiul antrenorului, cu Ghionea si Paraschiv decupati parca din basmele cu mosneguti, cu o linie de fund masiva, dar imobila, Concordia a trait doar pentru ca a tinut, destul de mult timp, bine liniile si prin sclipirile lui Popovici. Faptul ca mai multi membri din delegatia ilfovenilor se intrebau cand isi va da demisia antrenorul Ilie Stan spune multe despre modul in care este apreciat, chiar din interior, jocul unei echipe implicate intr-o multime de litigii financiare, nu mai putin de sapte jucatori urmand a se judeca, la LPF, cu Chiajna in aceasta luna!

Cu un astfel de adversar, catalogat de majoritatea jucatorilor ieseni si a putinilor oameni ramasi langa CSMS drept cel mai modest intalnit pana acum in Liga I, Iasul a reusit ca se impuna doar la capitolul dominare. Aceasta a fost insa sterila, drept dovada fiind si raportul ocaziilor de gol, care a fost egal: 3-3.

Paiul si barna

In ciuda evidentei, oficialii ieseni au pus esecul in exclusivitate pe seama "paiului", lipsa de eficacitate si ghinionul. "Barna" nu era insa vazuta! In loc de scuze puerile, de aruncarea vinei in alte directii sau de discursuri ipocrite, pe care nici macar naivii nu le mai suporta, daramite sa le mai creada, presedintele Prunea si antrenorul Ciobotariu ar fi trebuit sa explice cum se face ca o echipa care a marcat sapte goluri in primele sase runde, cand a intalnit echipe galonate, nu a mai inscris decat un gol in urmatoarele sase etape, interval in care, cu exceptia Stelei, in fata au fost adversari modesti, majoritatea fiind vizati a fi depasiti in clasament. Ori cum s-a ajuns ca vestiarul sa fie fractionat total, raca si nervii guvernand in locul spiritului de echipa, la acest lucru contribuind si lipsa de tact a sefilor, mai multe episoade incredibile povestite de jucatori, asupra carora vom reveni cu alt prilej. Sau cum se face ca determinarea din startul sezonului a devenit o simpla amintire, iar jocul devine din ce in ce mai haotic.

Spre exemplu, cu Chiajna, au fost dese momentele in care Iasul aducea aminte de anii ’70, cand modulul "4-2-4" era la moda, pozitionarea mijlocasilor de banda pe aceeasi linie cu atacantii lasandu-i la mijloc doar pe Milea si Petrovic. Cum niciunul dintre acestia nu are valente de servant (ca o paranteza, cel mai bun pasator al echipei, Tudor, a fost, in ciuda laudelor antrenorului, pentru a treia oara consecutiv rezerva, el jucand nici jumatate de ora, cumulat, in partidele cu Severin, Brasov si Chiajna!), pozitionarea defectuoasa a lentei linii defensive a oaspetilor, extrem de departe de poarta, nu a putut fi speculata deoarece pasele au fost aproape in exclusivitate lungi, majoritatea venite direct de la fundasi. O alta mirare este pastrarea ca titular a lui Mitrea, cel care a gafat decisiv la golul Brasovului, din runda precedenta sau fixatia lui Ciobotariu pe sistemul cu doi atacanti, desi chiar antrenorul recunoaste ca nu are varfuri de valoare. Cu toate acestea, la ultimele jocuri nu a apelat deloc la un sistem cu un singur varf impins, sustinut de o linie mediana care sa poata genera pericol, stiut fiind faptul ca nu numarul atacantilor ci al oamenilor prezenti la finalizare da forta ofensiva a unei echipe.

CSMS-catalog

Irimia (4,5)- o interventie buna, in minutul 48, cand Belu l-a luat la tinta din careul mic.

Jovanovic (4) – a avut mari greutati din partea rapidului dar haoticului Serediuc, cel care a reusit centrarea la gol.

Tincu (4) – in nota obisnuita.

Avramia (4,5) – nu el trebuie sa tracteze echipa.

Mitrea (4) – pozitionat aiurea la gol, a avut cateva executii gresite pe final, cand a urcat mai mult in atac.

Keita (4) – neinspirat, mai ales in minutul 20, cand, scapat singur, a intarziat si a fost blocat de lentul Paraschiv.

Milea (5) – si-a facut datoria.

Petrovic (4) – peste tot si nicaieri.

Vladu (4) – munca multa, foloase nule.

Onofras (4) – un singur sut, trimis in minutul 58 pe langa poarta.

Herghelegiu (4) – a irosit o sansa uriasa in minutul 36, cand a sutat in Nita de la cativa metri.

Ciucur (4,5) – a produs cateva turbulente in apararea adversa.

Patulea (4) – s-a zbatut, fara urmari.

Tudor (4,5) – a creat singura ocazie importanta a Iasului de dupa 0-1, insa Ilie a respins de pe linia portii mingea care-l depasise pe portarul Nita.

Comentarii