Iesenilor nu le priesc derby-urile

luni, 24 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Iesenilor nu le priesc derby-urile

Poli Mecon: Adam 5, Pascutoiu 5, Ciocoiu 4 (1 din 7 m), Budeanu 4, Halauca 3, Massari 2, Timofte 2, Chirila 2, Pralea, Agrigoroaie, Bocan.
HC Gaesti: Vlad 9 (1 din 7 m), F. Marin 8, Stanescu 6, Ionita 4, Crisan 2, C. Marin 2, Baltes 1.
Au arbitrat: M. Stoian si V. Ciucan (ambii din Bucuresti).
Asteptata cu mult interes, partida disputata simbata in compania echipei HC Gaesti a dat cistig de cauza oaspetilor, care au reusit o victorie destul de clara. Practic, dupa infringerea in fata galatenilor, Politehnica Mecon Iasi este la al doilea insucces pe propriul teren in confruntarile cu fruntasele clasamentului. In fata unei echipe care are in componenta trei jucatori de aproape 2 m (cei doi interi si pivotul), iesenii s-au izbit ca de un zid, actiunile lor fiind in permanenta blocate la linia de 9 m de o aparare foarte bine organizata. In defensiva, gazdele au primit multe goluri din aruncari de la distanta, dar si de pe extreme, din unghiuri aproape imposibile, gratie si formei foarte slabe etalate de cei doi portari, Pralea si Agrigoroaie. Nu in ultimul rind, iesenii s-au vazut dezavantajati si de deciziile arbitrilor bucuresteni. Nu-i mai putin adevarat ca, in momentele in care diferenta pe tabela era suficient de mare in favoarea oaspetilor, arbitrii au acordat compensatii (fortari sau eliminari gratuite acordate jucatorilor din Gaesti), fara a pune insa in pericol soarta partidei.
Inca din debut, "frigotehnistii" conduc cu 2-0, apoi sint egalati si Timofte isi aduce echipa in avantaj (min. 5, scor 3-2), pentru prima si ultima oara. Gratie ghiulelelor expediate de masivul inter Vlad, HC Gaesti preia friiele partidei si conduce cu 7-4 (’13) si 13-6 (’21). Antrenorii C. Schender si T. Daian incearca diferite scheme tactice, printr-o apararea agresiva si atacul cu doi pivoti, dar fara prea mult efect, pentru ca aruncarile de la distanta expediate de Adam si Pascutoiu se lovesc in permanenta de blocajul advers, astfel ca pauza ii duce pe oaspeti la vestiare cu un avans de cinci goluri. La reluare, portarul Pralea amina in trei faze majorarea scorului, dar atacul este ineficient, momentele de deruta permitind portarului advers, Baltes, sa inscrie din propriul teren. Cu Adam eliminat temporar si la adapostul celor sapte goluri avans (min. 43, scor 23-15), arbitrii isi permit sa elimine usor pivotul advers, Crisan, dar fara nici un efect, pentru ca gazdele nu gasesc drumul spre poarta adversa. Abia la jumatatea reprizei secunde Halauca inscrie de semicerc dupa o prima combinatie mai reusita, dar portarii iesenii sint ridiculizati de Ionita, care inscrie de pe extrema doua goluri imposibile. In ultimile cinci minute, oaspetii se relaxeaza (ei conduceau cu 30-25), si permit iesenilor sa ajunga in preajma portii. Dar, ori se gresesc pasele, ori se bilbie mingi, Chirila mai rateaza doua mari ocazii si diferenta ramine batuta in cuie.
C. Schender (antrenor Poli Mecon): "Am intilnit astazi o echipa buna, masiva, care a valorificat aproape toate aruncarile expediate spre poarta noastra, asta si datorita faptului ca noi n-am avut portari. In ceea ce priveste jocul nostru, apreciez faptul ca nu ma asteptam sa greseasca jucatorii cu experienta, in momentele critice ale jocului. Deciziile arbitrilor in momentele cheie au influentat soarta jocului." (Lucian MINUT)

Comentarii