Inca un pic pina la primul loc

luni, 29 octombrie 2001, 00:00
2 MIN
 Inca un pic pina la primul loc

Politehnica: Buga – Elisei, Dimofte 6, Crainiceanu, Maftei 1, Ionescu 7, Damian 1, apoi Pralea, Zepciuc 1, Larion 7 (5 din 7m), Gheorghiu 3 si Chiuda.
"U" HCM: Brezan – Hornea 1, Gusa, Rusu 1, Cazacu, Secita 13 (6), Bangau 2, apoi Prisneac, Soiman 1, Poenaru si Schiopu.
Invinsi in tur cu doua goluri diferenta la Bacau, iesenii au revenit acasa si au marturisit ca au cedat din vina lor partida, ca s-au temut prea mult de adversar (proaspat retrogradat din Liga Nationala), dar si ca-si vor demonstra superioritatea in retur. Rezultatul inregistrat la finalul partidei de simbata le-a dat dreptate deplina, in urma unui joc pe care l-au dominat. Ceea ce a contat cel mai mult a fost pina la urma experienta trio-ului Zepciuc – Gheorghiu – Ionescu, a carui maturitate si-a pus decisiv amprenta pe consfintirea rezultatului final. Intilnirea a fost dirza si extrem de disputata, eliminarile numeroase dictate in ambele tabere rarefiind atmosfera din teren. Echipele au parut cind prudente cind exaltate si ceea ce a rezultat a fost un spectacol gustat in tribune. Startul ezitant a lui Dimofte (care nu s-a prea antrenat in cursul saptaminii din cauza unei accidentari) a fost insa compensat de verva deosebita a lui Ionescu si de citeva interventii a lui Buga (pina in min. 9, cind a parasit terenul cu entorsa) astfel ca nota debutului a fost una echilibrata, in conditiile in care interul bacauan Secita isi dezvaluise deja pofta de gol. Intrarea lui Gheorghiu in centru avea sa rastoarne insa suprematia oaspetilor de la jumatatea reprizei, cind au avut si doua goluri avans (4-6, min. 16). Portarul Pralea se arata la fel de inspirat ca Buga, cuplul Ionescu-Larion functioneaza pe dreapta si situatia se rastoarna in favoarea iesenilor care au in Dimofte cel mai bun realizator din actiune al primului act. La vestiare elevii lui Zepciuc puteau merge chiar cu sapte goluri avans, insa ratarile i-au privat de transarea mai clara a disputei. In partea a doua scenariul a continuat, zona preferata de gazde fiind cea centrala. Insa, chiar daca avantajul ramine relativ constant incrincenarea se mentine, relevante fiind eliminarile definitive dictate pentru Maftei si bacauanul Rusu, s-au faptul ca oaspetii au jucat scurt timp cu doar trei jucatori de cimp, dupa o eliminare dubla, Gusa (HCM) – Dimofte (Poli). Apararea Politehnicii functioneaza bine iar atacul s-a mutat de mult pe flancul drept, acolo unde Ionescu si Larion fac dese schimburi de locuri pe extrema si inter si reusesc impreuna opt goluri. Replica este destul de palida, venita pe mina acelueasi omniprezent Secita, realizator din aproape toate pozitiile.
In urma acestui rezultat, iesenii au urcat in clasament pe locul doi si pot repeta miscarea simbata viitoare, cind primesc replica liderului Ambro Suceava. (Lucian MINUT)

Comentarii