Infringere mult prea severa

duminică, 28 septembrie 2003, 23:00
2 MIN
 Infringere mult prea severa

U „Petre Andrei”: Iglin 1, Nanescu 15 (1X3), Fl. Moscalu 11 (3X3), Murgoci 6, Lobanov 9. Au mai jucat: Colesnicov 13 (1X3) si C. Moscalu 11.
Asesoft: Helcioiu 15 (2X3), Szijarto 14, Arnautovic 16 (4X3), Apostol 13, Toader 20. Au mai jucat: Morariu 5, Blidaru 2, Hartman 7 (1X3) si Palii 3.
Cu destula teama a fost asteptata la Iasi noua echipa a lui Dragan Petricevic, cea creditata cu cel mai mare buget din campionat si cu cele mai mari sanse la titlu. Insa, in ciuda scorului extrem de sever inregistrat la final, iesenii au lasat o impresie buna si datatoare de sperante in perspectiva viitorului. „Pacat ca s-a terminat asa, scorul nefiind relevant. Sint totusi multumit ca am creeat probleme uneia dintre formatiile puternice din campionat. Vom mai pune o parte din lucruri la punct si n-o sa avem probleme cu intrarea in play-off.” – a spus la final Petre Magurean, antrenorul iesenilor de la Universitatea „Petre Andrei”. Gazdele au inceput cu trac partida si, pe fondul ratarilor, ploiestenii n-au intirziat sa se desprinda la 14-2 (‘3), in ciuda absentelor de marca din formatie (Alexe, Zekovic si Djaletic). Pina la urma tot sfertul intii a fost la discretia oaspetilor, care au reusit sa scoata in evidenta problemele iesene de sub panou, acolo unde Morariu a profitat din plin de cei zece centrimetri in plus. Ce-a urmat n-a anticipat nimeni dupa ce Costel Moscalu a limpezit atacul, Nanescu s-a remarcat cu citeva executii, Colesnicov si-a demonstrat mina (desi antrenorii au riscat enorm prin introducerea lui, in conditiile in care este nerefacut complet), apararea s-a dovedit mai eficienta si diferenta a scazut pina la pauza, scor 39-41. Super-optimistii visau deja la o surpriza insa mirajul a durat pina in min. 26 (scor 51-53) pentru ca Petricevic de pe banca si Arnautovic din teren au cerut joc la singe. Aparare avansata la limita superioara a agresivitatii, joc mutat departe de cos si tabela a inceput sa ia proportii dupa ce Toader a aratat ce inseamna sa joci pivot, Arnautovic a fructificat orice oportunitate de dincolo de 6.25 m iar Helcioiu si Szijarto au reusit sa-l puna in dificultate pe Iglin. Si chiar daca veteranul Moscalu a mai punctat in stilu-i caracteristic, partida era jucata pentru ca iesenii au lasat deoparte jocul colectiv si s-au inscris in cursa necistigatoare a actiunilor personale si a aruncarilor nefructificate.
Celelalte partide ale primei etape: BCM Pitesti – CSU Sibiu 69- 76, Romradiatoare Brasov – Poli-Carbochim Cluj 65- 77, Saifcar Alexandria – Rompetrol Bucuresti 77- 91, Rapid Bucuresti – West Petrom Arad 69- 87 si Axiopolis Cernavoda – Dinamo-Erbasu Bucuresti 47- 94. Elba Timisoara a stat.
Etapa viitoare (simbata, 4 oct): Dinamo – Rapid, West Petrom – Saicar, Rompetrol – Univ. „Petre Andrei”, Asesoft – Romradiatoare, Poli-Carbochim – BCM Pitesti si CSU Sibiu – Elba. Axiopolis sta. (Lucian MINUT)

Comentarii