Ionut Popa, un om necajit

joi, 23 august 2012, 22:18
3 MIN
 Ionut Popa, un om necajit

CSMS Iasi a organizat ieri o conferinta de presa la care a participat, ca de obicei, doar antrenorul Ionut Popa. Acesta a deschis dialogul cu trimiteri la jocul cu Pandurii Targu Jiu, din etapa a VI-a a Ligii I de fotbal, partida care se disputa duminica, pe stadionul "Emil Alexandrescu", de la ora 19:00: "Cu liderul, o echipa cotata de multi drept formatia cu cel mai bun fotbal din tara, noua din zece oameni spun ca vom pierde. In fata unei super-echipe, vom incerca insa sa ne jucam sansa si chiar sa invingem. Imi doresc un arbitraj bun, sa nu mai fim taxati cu penaltiuri inexistente sau usor acordate, sa ajung sa vorbesc si eu ca antrenorul Otelului, Dorinel Munteanu, dupa jocul cu Pandurii". Tehnicianul a confirmat informatiile publicate ieri de "Ziarul de Iasi" in legatura cu starea lotului: "Daca jocul cu Pandurii era vineri, Ionescu, Tiganasu si Jovanovic nu erau apti de joc. Asa, mai speram in recuperarea lor".

Provocat, Popa a confirmat voalat faptul ca nu beneficiaza de sustinere din partea conducerii. "Cred ca sunt cel mai neagreat om din toata zona. Singurul aliat de nadejde pe care il simt alaturi de mine este suporterul iesean. De aceea, ii voi respecta pe ieseni cat voi trai eu. Indiferent de ce se intampla, eu insa imi fac meseria cu aceeasi pasiune fantastica pe care o am. Din toti anii in care am lucrat la Iasi, acum petrec cel mai mult timp la echipa. In aceasta saptamana avem deja sase antrenamente, discut in permanenta cu jucatorii, incercand sa-i fac sa creasca in valoare. Stam bine la ambitie, daruire, avem insa, in continuare, carente tehnice" a spus tehnicianul, care a adaugat: "Dupa jocul cu CFR, pe care puteam sa-l si castigam daca nu eram taxati cu un penalty inexistent si nu luam gol in zece oameni, in afara de presedintele Prunea, care a fost la meci, nu ne-a felicitat nimeni. Nu vorbesc de vreo prima. Asta nu e treaba mea, nici nu stiu Regulamentul de Ordine Interioara". Tehnicianul s-a ferit sa-l atace pe primarul Gheorghe Nichita, cel care, impreuna cu Florin Prunea, au incercat sa-l indeparteze de la echipa, Ionut Popa preferand sa-i intepe ce cei din anturajul edilului-sef: "Desi nu reuseste sa slabeasca asa cum ma asteptam, mi-l doresc pe Stefan Popescu la echipa. E stangaci, e tanar si e iesean. Eu am promovat multi tineri, multi ieseni, si acum si in trecut. Mi-l aduc aminte doar pe Tincu, pe care nu stiu cati l-ar fi bagat la 16 ani in Divizia A. Asta chiar daca marii specialisti din jurul echipei, de la tribuna oficiala, cauta mereu cearta cu antrenorul ca nu introduce ieseni".

Antrenorul CSMS a mai precizat ca s-a resemnat in privinta transferurilor de jucatori: "Acum, ori aduci jucatori de mare valoare, ori aduci jucatori sa scoti ochii antrenorului. Jucatorii trebuiau adusi in vara, asa cum am spus eu. Neavand bani sa bagam in ei, aveam timp sa-i verificam. O saptamana vedeam daca stie sa manance cu furculita si cutitul, daca musca din cascavalul pane fierbinte, daca stie sa cucereasca o fata, ce tatuaje si ce freza are. Dupa ce il simteam ca om, vedeam ce stie cu fotbalul. In sapte-opt meciuri ne dadeam seama ce e cu el. Chiar si asa, poti sa fii pacalit. Nu vedeti ca pe Karim, de la Pandurii, l-au refuzat cinci echipe! Sa nu uitam si de Sevcenko, care n-a facut nimic la Chelsea. De asta nu pot sa spun nimic nici de Tiganasu. Eu nu-l stiam, Florin mi l-a recomandat. Sper sa fi fost inspirati cu Semenenko, caruia i-a venit cartea verde. Nu stiu daca va juca, pentru ca nu a ajuns la un nivel optim in luna in care a stat la noi, insa poate fi o solutie," a spus Popa, care a incheiat glumind, atunci cand a venit vorba de fotbalistii care ar mai putea sa vina la CSMS: "Noi putem sa aducem jucatori doar de la Soparla Mica, Soparla Mare sau Soimii Cucuietii. Si de acolo poate sa apara vreun Marin, pe care l-am adus de la judet si mi-a dat gol, cand eram la Mioveni, in minutul 90, de-mi venea sa iau pistolul si sa-i trag acolo unde il doare pe voinic! Mai avem si in probe o multime de jucatori. A venit si un portar cu mana in gips care ne-a spus ca vrea sa joace la noi!".

Comentarii