Italienii au luat-o la Trap!

marți, 18 iunie 2002, 23:00
3 MIN
 Italienii au luat-o la Trap!

Coreea de Sud: Lee Woon – Choi Jin, Hong Myung (’83-Cha Doo), Kim Tae (’63-Hwang Sun), Yoo Sang – Song Chong, Kim Nam (’68-Chun Soo), Lee Young, Seol Ki – Park Ji, Ahn Jung.
Italia: Buffon – Panucci, Iuliano, Maldini, Coco – Zambrotta (’72-Di Livio), Tommasi, Zanetti, Totti – Vieri, Del Piero (’61-Gattuso).
Cartonas rosu: Totti (‘103)
Arbitru: Moreno Byron (Ecuador)
0-1, min. 18: Totti executa o lovitura de la colt si Vieri reia cu capul fulgerator, pe coltul scurt;
1-1, min. 88: Panucci bilbiie o centrare sud-coreeana si Seol Ki profita cu un sut din mijlocul careului;
2-1, min. 117: Lee Young centreaza de pe stinga si Ahn Jung plaseaza o lovitura de cap, de la 10 m de poarta, de linga Maldini, care a sarit in contratimp;
Aproape ca am pierdut sirul echipelor de prim rang care au plecat acasa, rind pe rind, de la turneul asiatic. Si ca tacimul sa fie complet, lista s-a ingrosat ieri cu inca o favorita, Italia, care s-a vazut infrinta de o echipa gazda absolut surprinzatoare, care a stiut sa profite de aproape toate oportunitatile care i s-au ivit. Purtata usor cite usor spre fazele superioare a competitiei, Coreea de Sud a mai trecut o bariera, insa vocile indignate sint tot mai numeroase. Mina intinsa de arbitrul argentinian in partida cu Portugalia pare sa-si fi gasit ieri prelungirea in ecuadorianul Byron, caruia italienii au sa-i reproseze eliminarea gratuita din prelungiri a lui Totti (la o faza in careu pentru care italianul a fost sanctionat cu al doilea galben la o presupusa simulare). Tot in prelungiri, europenii au reclamat apoi si oprirea din cursa a lui Tommasi, scapat pe contraatac, pentru un ofsaid dar si penaltiul din min. 5 acordat sud-coreenilor (si aparat de Buffon), la o tinere evidenta in careu. Trecind insa peste toate aceste inexactitati, un lucru a parut si mai evident, faptul ca italienii au pierdut pe mina lor, in conditiile in care au ratat situatii incredibil de clare. Mai mult, partida a curs exact asa cum isi doresc peninsularii: si-au invitat adversarii la joc, au marcat primii si au avut contraatacuri prin care se puteau pune punct lejer disputei. Asa s-a facut ca Ahn Jung s-a zbatut in prima repriza sa-si recupereze eroarea penaltiului ratat, in vreme ce Tommasi a ratat din careu o situatie extrem de favorabila la o pasa trimisa de Totti. La reluare, jocul se mai calmase din partea gazdelor, care au atacat steril, in vreme ce Vieri le-a zbirlit parul in cap suporterilor cu doua ratari incredibile pe contraatac. Abia in ultimul sfert de ora disputa s-a intetit, cind italienii s-au retras de tot in jumatatea lor si careul lui Buffon a devenit o adevarata reduta, din care s-a nascut si golul egalizator. Ultimul minut a fost de infarct, ambele echipe fiind pe punctul de a evita prelungirile: Italia prin Vieri (care de la sase metri a trimis peste poarta) si Coreea de Sud prin Cha Doo (cu o foarfeca de pe linia careului mic, mingea fiind retinuta de Buffon). Cele 30 de minute de prelungiri n-au fost insa consumate pina la capat. Ambele echipe n-au parut ca vor sa riste mult insa nici n-au ignorat situatiile ivite. Chiar si asa s-au nascut oportunitati pentru Hwang Sun (care a executat viclean o lovitura libera), Gattuso (care l-a facut mare pe portarul Lee Woon, dupa o gafa impardonabila a lui Seol Ki) si Tommasi (la faza cu ofsaidul controversat), drama fiind pina la urma consumata de "playboyul" Ahn Jung. (L.M.)

Comentarii