La Brasov, spectatorii si-au facut de cap

marți, 17 martie 1998, 00:00
2 MIN
 La Brasov, spectatorii si-au facut de cap

Din pacate, voleibalistele de la Penicilina au mai pierdut un "tren", in incercarea lor de a-si asigura punctele necesare intrarii in prima grupa valorica a campionatului la sfirsitul returului. Iesencele au avut posibilitatea sa cistige meciul de la Brasov, cu Romradiatoare, valoarea superioara le permitea acest lucru, dar au ajuns (din nou!) la tie-break si si-au vazut sperantele naruite. Este foarte adevarat ca meciul s-a disputat in conditii speciale, amintite si in cronica noastra de ieri.
Asa cum mentiona trimisul special al "Monitorului" la acest meci, la sfirsitul setului al patrulea, adjudecat pe merit de oaspete, spectatorii brasoveni, vulcanici ca intotdeauna, si-au dat in petic, considerind ca echipa lor "nu este lasata sa cistige". Citiva dintre ei au intrat chiar pe teren si au incercat sa-l agreseze pe arbitrul principal, V. Vrajescu. La interventia oamenilor de ordine, spiritele s-au calmat si meciul s-a putut relua cu setul al cincilea, dar arbitrii, timorati de aceasta atmosfera, au "fluierat" partinitor, privindu-le pe iesence de citeva puncte. Iar aceste puncte au cintarit decisiv in economia tie-break-ului, acolo unde fiecare minge jucata inseamna punct. Ne aducem aminte ca, in urma cu doi ani, Penicilina a mai avut parte de asa ceva si la Braila, cind arbitrii au vrut sa intrerupa meciul din cauza spectatorilor, au fost amenintati cu bataia si au fost nevoiti sa reia meciul, facind gazdelor "cadou" victoria. Atunci, brailencele au scapat doar cu un avertisment, dar acum credem ca celor de la Romradiatoare ar trebui sa le fie suspendat terenul. Mingea e in terenul federatiei!
Nu putem trece insa cu vederea peste un alt aspect: daca iesencele ar fi jucat la adevarata lor valoare pe intreg parcursul partidei, nu doar in setul intii si al patrulea, ele ar fi putut sa cistige fara a mai ajunge la tie-break, acolo unde prea multe depind de arbitri. Din pacate insa blocajul nu a functionat decit cu intermitente, coordonarea in teren a lasat de dorit iar in atac s-a simtit (pentru a cita oara?) lipsa unei jucatoare cu clarviziunea Cezarei Ruxandoiu. In acest moment, sansele noastre de a intra in play-off au scazut, dar inca mai exista. Conteaza foarte mult ce va face Penicilina in urmatoarele meciuri de pe teren propriu, cu Universitatea Bacau si Dacia Pitesti. (Ion TEODOR)

Comentarii