La racoare, in vreme de canicula

marți, 27 iulie 2010, 22:29
2 MIN
 La racoare, in vreme de canicula

Tribunalul Arges a decis, ieri, mentinerea masurii arestarii preventive a arbitrilor Marius Martis si Ionica Serea, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie alaturi de Cornel Penescu si de fostul director al firmei PIC Liviu Facaleata, astfel ca cei doi vor ramine in arest inca 60 de zile. Potrivit reprezentantilor Tribunalului Arges, instanta a mai judecat si cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Marius Martis pe care a respins-o ca neintemeiata. Ambele decizii ale Tribunalului Arges nu sint definitive, putind fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Pitesti, in termen de 24 de ore de la pronuntare.

Cei doi arbitri, aflati in prezent in Penitenciarul Colibasi, au fost arestati la data de 30 aprilie, iar ceilalti doi inculpati din dosar, Penescu si Facaleata, in 11 mai. Acestia din urma au fost insa pusi in libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Pitesti dupa mai putin de doua saptamini. Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei patru in data de 21 mai, in noul dosar care vizeaza coruptia din fotbal. Penescu a fost trimis in judecata pentru dare de mita, Serea pentru luare de mita, in timp ce Facaleata si Martis sint acuzati de complicitate la infractiunea de luare de mita. Judecarea pe fond a procesului este programata sa inceapa in data de 7 septembrie.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie, in 18 martie 2009, Cornel Penescu, "In calitate de actionar majoritar al FC Arges Pitesti, a oferit si dat efectiv sub forma de mita suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionica, delegat sa arbitreze meciul dintre echipele FC Arges si FC Steaua Bucuresti", programat sa se desfasoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiti de Serea inainte de disputarea meciului, prin intermediul inculpatilor Facaleata si Martis, pentru ca FC Arges "sa obtina un rezultat favorabil (…) si pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu) si sa fie aplicate astfel de sanctiuni fotbalistilor din echipa adversa", se arata in rechizitoriu. (MEDIAFAX)

Comentarii